sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Taas on aika adventin!



Tonttukynttelikkö pääsi paikalleen keittiön komuutin päälle tuomaan iloa joulun odotukseen. Tonttusilla voisi olla monta tarinaa kerrottavanaan Villa Iiriksen jouluvalmisteluista vuosien varrelta. 






Pikkujoulutradioihimme kuuluu, että ensimmäisenä adventtina leivon ensimmäiset joululimput maisteltavaksi ja haudutamme puuhellalla riisipuuroa. Leivän reseptin sain aikanaan Kirsti -mummilta. Leivon limpun piimään ja käytän mausteina anista, fenkolia, pomeranssia ja kuminaa. Kauniin ruskean pinnan saa aikaan siirappivesi.





Joululimppu


1 l piimää
5 dl ruisjauhoja
2 tl anista
2 tl fenkolia
2 tl pomeranssia
2 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
n. 14 dl hiivaleipäjauhoja

Tee löysähkö taikina isoon astiaan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo limpuiksi, jotka kohottuaan paistat uunissa 200° asteessa noin 30 minuuttia. Muista voidella siirappivedellä ennen uuniin laittoa. 







Perinteiset silkkipaperilumihiutaleet siirtyivät tuonnemmaksi, kun sähkökatko keskeytti puuhani. Niiden näpertelystä seuraavalla kerralla!


                        Rauhaisaa joulun odotusta! 
                       Toivottaa Koti meidän


5 kommenttia:

  1. Hienoa päästä kokeilemaan uutta limppuohjetta!
    Upeat sivustot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista! Huomasin kommentin vasta nyt, aikojen päästä. Toivottavasti limppusi onnistuivat! Ei aikaakaan kun on taas aika uuden sesongin.

      Poista
    2. Kääk! Huomasin juuri, että limppureseptistä oli jäänyt pois siirappi, joka on olennainen aines. Sitä tarvitaan 1,5 dl litran taikinaan. Jouluista oloa! tuikku

      Poista
  2. Nami! herkullisen näköisiä nuo limput!
    t.Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululimppu maistuukin makoisalta. Kiitos kommentistasi! Tuija

      Poista