maanantai 12. tammikuuta 2015

Tammikuinen pakkastervehdys
Tämä talvinen kuva on saanut sellaisen suosion Instagramissa, että on aivan pakko laittaa se tänne blogiinkin. Itseäni viehättää erityisesti puiden latvuksissa välkähtävä auringon kajo vauhdin huuman ohessa. Olen iloinen, että hiihtimeni pääsivät verryttelemään. 

Lukemat lämpömittarissa keittiön ikkunan takana ovat vaihdelleet huimasti. Ensin pakkasta ja lunta, sitten vettä ja jääkaljamoinen piha, jossa saattoi miltei luistella. 

Nyt on taas maisema suloisen valkeana, mutta talvikeleissä kantateillä ajelu ei saa riemusta kiljahtelemaan. Onneksi päivän pidentyminen piristää ja lumista metsää ehtii hissuksiin körötellessä ihailemaan. Kuuntelen samalla cd:ltä Roope Lipastin Rajanaapuria ja hihittelen itsekseni. 

Silmät kiiluen odotin ensimmäisiä valkeita tulppaaneja ruokakaupan kukkaosastolle. Kuusoset lähtivät ja aavistuksen keväästä toivat lempikukkani ja pihapensaiden oksat, joihin on kohta puoliin puhkeamassa silmut kodin lämmössä. Kirsikkapuun oksa vasta upea olisi. Kotonasi -blogissa voit käydä kurkistamassa kuvan hurmaavasta sellaisesta, jonka Annukka on hellästi hoivaamalla saanut miltei kukkaan.

Tulppaanien aikaan, Tuija4 kommenttia:

 1. En ihmettele kuvasi suosiota Tuija. Siinä on niin kaikki suomalaisen talven parhaat elementit niin kohillaan <3.
  Omat hiihtimet vielä toiveikkaasti odottelee latuja, mutta viime yönä tuli siinä määrin lunta taas vaihteeksi, että josko vaikka kohta...

  Ja kiitos paljon linkityksestä, mutta kunniaa hellästä huomasta en voi kuvan oksan osalta valitettavasti ottaa, koska kuvasin sen heti kaupasta kotiin tultuani ennenkuin oksa ehti edes maljakkoon :). Kylppärin tasoille maljakoihin laittamani versiot tosin näyttävät puhkeavan kukkaan nekin, joten ainakin aamutoimien ohessa pääsee kuvittelemaan, että on ihana kevät.

  Valoa ja keväistä iloa kohti pala kerrallaan mennään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikan oksaa metsästän perjantaina Tampereelta! Lunta tuli viime yönä niin, että hyvä kun pihasta pöpperöiselle tielle pääsin. Talven iloja Annukka!

   Poista
 2. hei - kuva on ihana. Minä olen pariin kertaan suksia jo ulkoiluttanut. Meidän pihasta (melkein) lähtee latu ja se on ollut nyt priimakunnossa. Viime päivien vinkka vain on pitänyt sukset seinää vasten. Kelit ovat todella vaihdelleet ja sen seurauksena ollut sähkökatkoja :(. Kaunista kyllä on. Tänne luvattiin kovaa lumipyryä ja pitää jo henkisesti valmistautua siihen ,että huomiseen työmatkaan ei 50 min riitä. Silti - en valita. Tykkään talvesta. Valkoiset tulppaanit taitavat siksi olla kaupoista aina loppu kun niiden suosio on niin valtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Joskus käy näin, että nopeaan räpsäisyyn tallentuu jotakin todela unohtumatonta ja ihanaa. Tulppaanien aikaan! Tuija

   Poista