Tonttukynttelikkö pääsi paikalleen keittiön komuutin päälle tuomaan iloa joulun odotukseen. Tonttusilla voisi olla monta tarinaa kerrottavanaan Villa Iiriksen jouluvalmisteluista vuosien varrelta.
Pikkujoulutradioihimme kuuluu, että ensimmäisenä adventtina leivon ensimmäiset joululimput maisteltavaksi ja haudutamme puuhellalla riisipuuroa. Leivän reseptin sain aikanaan Kirsti -mummilta. Leivon limpun piimään ja käytän mausteina anista, fenkolia, pomeranssia ja kuminaa. Kauniin ruskean pinnan saa aikaan siirappivesi.
Joululimppu
1 l piimää
5 dl ruisjauhoja
2 tl anista
2 tl fenkolia
2 tl pomeranssia
2 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
n. 14 dl hiivaleipäjauhoja
Tee löysähkö taikina isoon astiaan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo limpuiksi, jotka kohottuaan paistat uunissa 200° asteessa noin 30 minuuttia. Muista voidella siirappivedellä ennen uuniin laittoa.
Perinteiset silkkipaperilumihiutaleet siirtyivät tuonnemmaksi, kun sähkökatko keskeytti puuhani. Niiden näpertelystä seuraavalla kerralla!
Rauhaisaa joulun odotusta!
Toivottaa Koti meidän
Hienoa päästä kokeilemaan uutta limppuohjetta!
VastaaPoistaUpeat sivustot!
Hupsista! Huomasin kommentin vasta nyt, aikojen päästä. Toivottavasti limppusi onnistuivat! Ei aikaakaan kun on taas aika uuden sesongin.
PoistaKääk! Huomasin juuri, että limppureseptistä oli jäänyt pois siirappi, joka on olennainen aines. Sitä tarvitaan 1,5 dl litran taikinaan. Jouluista oloa! tuikku
PoistaNami! herkullisen näköisiä nuo limput!
VastaaPoistat.Aino
Joululimppu maistuukin makoisalta. Kiitos kommentistasi! Tuija
Poista