Messupäiväksemme valikoitui aurinkoinen sunnuntai, jolloin TKL:n bussilla oli kätevää hurauttaa Tampereen keskustasta Messukeskuksen pääovelle, josta sujahdimme yllättävän leppoisaan tunnelmaan. Väenpaljous olikin ainut asia, jota vähän etukäteen jännitin. Käsityöläisille ja yrittäjille se on kuitenkin vauhdikkaiden päivien yksi merkittävin mittari. Kymmenien tuhansien kävijöiden (50996) joukosta löytyy aina potentiaalisia asiakkaita yli 700:lle näytteilleasettajalle.
Sydämellinen kiitos yhteistyöstä Lankaputiikki Silmukan Ellille!
Taivalsimme käytäviä fiilispohjalla. Tapasimme tuttuja ja tuntemattomia. Viime vuonna tein blogiyhteistyötä Kirjosillan loistavien Käskimallusten merkeissä. Onneksi tänään löysin uuden kimalluksen turvaamaan kulkuani hämärässä.
Värikylläisten osastojen lomasta silmäni osuivat tähän ihanaan osastoon, jossa lankaa kehräsi varmoin ottein varmasti messujen nuorin taitaja, Lauri. Olen sanaton, miten hienoa jälkeä hän sai aikaan.
BÄÄ.LAB. -osaston seinäkkeellä oli Laurin kehräämästä langasta äitinsä neulomia kämmekkäitä. Jos minulla ei olisi oman tyttäreni neulomia vastaavia ihanuuksia niin olisin ostanut tuollaiset muistoksi ja muistutukseksi Suomen käsityötaidon taatusta tulevaisuudesta.
Tiedätkö, mitkä nämä ovat? |
Toikan Craft -pisteellä tyydyin silittelemään kauniita kangaspuita ja silmäilemään houkuttavan näköisiä sukkuloita. Neljännesvuosisata sitten osasin tehdä muutakin. Kenties innostuksen kipinä ei ole vielä täysin sammunut. Ensi vuoden käsityötekniikka on kudonta!
Kudonta on vuoden 2019 käsityötekniikka!
Taitoliitto valitsee vuosittain vuoden käsityötekniikan. Tänä vuonna on juhlittu kirjonnan vuotta ja vuosi 2017 oli omistettu makrameelle. Vuoden käsityötekniikka näkyy myös Taito-lehden sisällöissä. Saa nähdä, mitä kaikkea kivaa kudonnan vuodelle keksitään!
Wetterhoff on osa minunkin historiaani ja allekirjoitan Fredrikan sanat viehättävän ympäristön merkityksestä. Vietin ikimuistoisen lankakaupan kesän nuoruudessani läpäistyäni tiukan seulan, jossa piti hallita saksan kielellä asiakaspalvelutilanteita. Polvet tutisten kapusin haastatteluun ja vielä hermostuneempana laskeuduin alas katutasolle. Yllätyin pestistä iloisesti. Lankavaraston järjestely oli lempipuuhaani, kun sain luvan kanssa kiipeillä vanhoilla puutikkailla ja asetella keriä sävyittäin hyllyihin.
Neulelanka-addiktioni on vuosien varrella muuttanut muotoaan ja joku kaunis päivä erinäisten pikkuruisten lankakerieni soisin päätyvän kymmenen litran Karhula -purkista kirjoneulesukkiin, joiden neulomista olen ollut aloittelemaisillani jo monen monituista kertaa.
Messuilla oli tarjolla lankoja moneen makuun ja tarpeeseen. Aholaidan Lammastilan tilapuoti on rakentunut lampaiden ympärille. Jos retki maalaismaisemiin joulun alla on mielessä niin suosittelen piipahtamaan heidän puodissaan. Facebook -sivulta löydät tarkempaa tietoa aukioloajoista. Uutuustuote on lampurin itsensä loihtimat hurmaavat villakranssit, joissa katraan värisävyt pääsevät hienosti oikeuksiinsa.
https://aholaidantila.fi |
Kerro miten onnistuimme uudistuksissa! Täytä palautelomake ja voit voittaa messuliput ensi vuodelle
Kyselylomake messukokemuksista löytyy Suomen Kädentaidot -sivustolta. Vastaaminen kannattaa!
Aiemmin tällä viikolla kirjoitin Puuhaparatiisi -otsikolla, miten Kädentaidot meidän elämäämme kytkeytyy. Oikotie aiempien vuosien postauksiin löytyy myös täältä.
Jokavuotinen messutapahtuma on siitä huikea, että aina löytyy jokin uusi ajatusmalli tai inspiraation lähde. Seuraavaksi olisikin oiva aika lukea Luova tauko -kirja.