keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Puuhaparatiisi


https://www.instagram.com/kotimeidan/?hl=fi
Viiden vuoden takainen postaus valottaa alkutaivaltamme Villa Iiriksen kotiväkenä. Aamusella muistutin, että tänä päivänä on vierähtänyt 22 vuotta Iiriksen päivästä, jolloin sanoimme tahdon huvilarakkaudellemme. 
Vastaus kuului: " Puuhaparatiisi."Satavuotiaan kiinteistön vaalijana on ollut syytä tutustua omiin sekä mielitiettynsä vahvuuksiin. Kokonaisvaltainen elämäntapa metsäisen pimeän taipaleen takana on kasvattanut koko perhettä sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti. Kahdeksan kuukauden kuluttua talokaupoista tuudittelimme pihamaalla kolmatta pikkuistamme, joka sai tyytyä äitinsä vanhoihin vaunuihin yksivuotiaan isosiskon kölliessä Silver Cross -vaunuissaan hellekesästä nautiskellen. 


Rakkaus on tekoja, kuten hyväksynnän, luottamuksen ja lohdutuksen jakamista. 
Rakkaus on päätös välittämisestä ja sitoutumisesta. Rakkaudessa on läsnä vahvoja myönteisiä tunteita.  
Rakkaus on kuin toiseen ihmiseen sijoittamista, olet toisia varten ja se tuo elämään kaiken läpäisevää merkityksellisyyttä. 
Rakkaus on elintärkeää, sillä se muodostaa siteen ihmisten välille, joka pitää meidät yhteydessä. Luovuutta on kokeileminen, uskallus itsenäiseen työhön, omaperäisyys, uutta luova tekeminen ja rajojen rikkominen. Luovuus liittyy hyvin monipuolisesti ihmisten jokapäiväiseen toimintaan, ja se on yksi keskeisimmistä elämäntaidoista. Luovuuden avulla syntyy jatkuvasti ainutlaatuisia ideoita. Luovuus tarvitsee ravinnokseen kannustusta, mielikuvitusta, rohkeutta ja kykyä nähdä asioita uudella tavalla sekä ympäristön, jossa se voi kukoistaa vapaana vertailusta ja kontrollista.


Koti edustaa meille paikkaa, jossa on tilaa rauhaan, puuhaan ja virkistävään oleiluun.Tämä meille rakas miljöö on saanut meissä viriämään luovuuden virtoja, joista iloitsemme päivittäin kiitollisina yhteisistä ja erillisistä oivalluksista toinen toistamme tukien ja kannustaen. 

Viisi vuotta sitten Laurin laulun innoittamana löysimme sekä verstaalle että blogille nimen, joka on osa yhteistä arvomaailmaamme.

Mitä sinulle on hyvä elämä?
Mikä todella on tärkeää? 

Nämä kaksi kysymystä, jotka Maaret Kallio esitti luentonsa aluksi ja toisen illan lopuksi muutama viikko sitten jäivät pyörimään ajatuksiini. 

Ensimmäiseen vastaan: Tässä ja nyt.
Jälkimmäiseen: Rakkaus.

Entä sinä?


Puikkomittakaulakoru Design by Koti meidän

Rohkeus on sitä, että teet tinkimättömästi päättämäsi teon, vaikka sinua pelottaisi ja kohtaisit vaikeuksia ja vastustusta. Rohkeus merkitsee pelon läsnäoloa, ei sen puuttumista. Keskeistä on omien pelkojen voittaminen rohkeuden avulla ja päättäväisyys pitää kiinni siitä, mikä on itselle tärkeää ja oikein. Rohkeus on oppimisen tärkeä ominaisuus, jossa korostuu myös kyky sietää epävarmuutta. http://www.pohjolanvoimaelaimet.fi
Toiveikkuus on uskoa merkitykselliseen tulevaisuuteen, jonka toteutumiseen voi vaikuttaa omalla toiminnalla. Toiveikkuus on kykyä nähdä erilaisia reittejä, jotka vievät kohti itselle asetettuja tavoitteita. Toiveikkaalla ihmisellä on kokemusta elämänhallinnasta ja kykyä motivoida itseään käyttämään näitä reittejä. Optimismi tarkoittaa, että odotat tulevaisuuden tuovan mukanaan myönteisiä mahdollisuuksia, joita lähestyt sinnikkäästi.


Kursivoituja lainauksia luonteenvahvuuksista:https://positiivinenkasvatus.com/2015/10/25/luonteenvahvuuksien-kautta-kohti-parempaa-elamaa/

http://www.pohjolanvoimaelaimet.fi


"Sisu alkaa siitä, mihin sinnikkyys loppuu."
- Emilia Lahti

Sinä, joka haaveilet elämänmuutoksesta, tee ilmainen Vahvuustesti, johon kirjauduttuasi voit valita kieleksi suomen. Testitulokset tulevat sähköpostiisi. Arvaatko, mikä on minun kärkivahvuuteni?

Onnistuneita polkuja kohti tulevaa! Tuija 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti