sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kädentaidot 2018 Koti meidän -silmäyksin

Messupäiväksemme valikoitui aurinkoinen sunnuntai, jolloin TKL:n bussilla oli kätevää hurauttaa Tampereen keskustasta Messukeskuksen pääovelle, josta sujahdimme yllättävän leppoisaan  tunnelmaan. Väenpaljous olikin ainut asia, jota vähän etukäteen jännitin. Käsityöläisille ja yrittäjille se on kuitenkin vauhdikkaiden päivien yksi merkittävin mittari. Kymmenien tuhansien kävijöiden (50996) joukosta löytyy aina potentiaalisia asiakkaita yli 700:lle näytteilleasettajalle. 


Silmukan suloisen pehmeiden lankakerien lomassa olivat lokoisasti esillä myös Koti meidän -verstaan tuotteista Puikkomitta -kaulakorut ja pyöröpuikon pidikkeet, jotka ovat toffeensävyisiä namupaloja.  

Sydämellinen kiitos yhteistyöstä Lankaputiikki Silmukan Ellille!

Taivalsimme käytäviä fiilispohjalla. Tapasimme tuttuja ja tuntemattomia. Viime vuonna tein blogiyhteistyötä Kirjosillan loistavien Käskimallusten merkeissä. Onneksi tänään löysin uuden kimalluksen turvaamaan kulkuani hämärässä. 

Värikylläisten osastojen lomasta silmäni osuivat tähän ihanaan osastoon, jossa lankaa kehräsi varmoin ottein varmasti messujen nuorin taitaja, Lauri. Olen sanaton, miten hienoa jälkeä hän sai aikaan. 

BÄÄ.LAB. -osaston seinäkkeellä oli Laurin kehräämästä langasta äitinsä neulomia kämmekkäitä. Jos minulla ei olisi oman tyttäreni neulomia vastaavia ihanuuksia niin olisin ostanut tuollaiset muistoksi ja muistutukseksi Suomen käsityötaidon taatusta tulevaisuudesta. 

Tiedätkö, mitkä nämä ovat?


Toikan Craft -pisteellä tyydyin silittelemään kauniita kangaspuita ja silmäilemään houkuttavan näköisiä sukkuloita. Neljännesvuosisata sitten osasin tehdä muutakin. Kenties innostuksen kipinä ei ole vielä täysin sammunut. Ensi vuoden käsityötekniikka on kudonta!

Kudonta on vuoden 2019 käsityötekniikka!
Taitoliitto valitsee vuosittain vuoden käsityötekniikan. Tänä vuonna on juhlittu kirjonnan vuotta ja vuosi 2017 oli omistettu makrameelle. Vuoden käsityötekniikka näkyy myös Taito-lehden sisällöissä. Saa nähdä, mitä kaikkea kivaa kudonnan vuodelle keksitään!


Wetterhoff on osa minunkin historiaani ja allekirjoitan Fredrikan sanat viehättävän ympäristön merkityksestä. Vietin ikimuistoisen lankakaupan kesän nuoruudessani läpäistyäni tiukan seulan, jossa piti hallita saksan kielellä asiakaspalvelutilanteita. Polvet tutisten kapusin haastatteluun ja vielä hermostuneempana laskeuduin alas katutasolle. Yllätyin pestistä iloisesti. Lankavaraston järjestely oli lempipuuhaani, kun sain luvan kanssa kiipeillä vanhoilla puutikkailla ja asetella keriä sävyittäin hyllyihin. 


Neulelanka-addiktioni on vuosien varrella muuttanut muotoaan ja joku kaunis päivä erinäisten pikkuruisten lankakerieni soisin päätyvän kymmenen litran Karhula -purkista kirjoneulesukkiin, joiden neulomista olen ollut aloittelemaisillani jo monen monituista kertaa. 

Messuilla oli tarjolla lankoja moneen makuun ja tarpeeseen. Aholaidan Lammastilan tilapuoti on rakentunut lampaiden ympärille. Jos retki maalaismaisemiin joulun alla on mielessä niin suosittelen piipahtamaan heidän puodissaan. Facebook -sivulta löydät tarkempaa tietoa aukioloajoista. Uutuustuote on lampurin itsensä loihtimat hurmaavat villakranssit, joissa katraan värisävyt pääsevät hienosti oikeuksiinsa. https://aholaidantila.fiKerro miten onnistuimme uudistuksissa! Täytä palautelomake ja voit voittaa messuliput ensi vuodelle 


 Kyselylomake messukokemuksista löytyy Suomen Kädentaidot -sivustolta. Vastaaminen kannattaa!

Aiemmin tällä viikolla kirjoitin Puuhaparatiisi -otsikolla, miten Kädentaidot meidän elämäämme kytkeytyy. Oikotie aiempien vuosien postauksiin löytyy myös täältä

Jokavuotinen messutapahtuma on siitä huikea, että aina löytyy jokin uusi ajatusmalli tai inspiraation lähde. Seuraavaksi olisikin oiva aika lukea Luova tauko -kirja. 

Messuterveisin Tuija

ps. Teippitarhan yhteistyöstä tuonnempana enemmänkeskiviikko 14. marraskuuta 2018

Puuhaparatiisi


https://www.instagram.com/kotimeidan/?hl=fi
Viiden vuoden takainen postaus valottaa alkutaivaltamme Villa Iiriksen kotiväkenä. Aamusella muistutin, että tänä päivänä on vierähtänyt 22 vuotta Iiriksen päivästä, jolloin sanoimme tahdon huvilarakkaudellemme. 
Vastaus kuului: " Puuhaparatiisi."Satavuotiaan kiinteistön vaalijana on ollut syytä tutustua omiin sekä mielitiettynsä vahvuuksiin. Kokonaisvaltainen elämäntapa metsäisen pimeän taipaleen takana on kasvattanut koko perhettä sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti. Kahdeksan kuukauden kuluttua talokaupoista tuudittelimme pihamaalla kolmatta pikkuistamme, joka sai tyytyä äitinsä vanhoihin vaunuihin yksivuotiaan isosiskon kölliessä Silver Cross -vaunuissaan hellekesästä nautiskellen. 


Rakkaus on tekoja, kuten hyväksynnän, luottamuksen ja lohdutuksen jakamista. 
Rakkaus on päätös välittämisestä ja sitoutumisesta. Rakkaudessa on läsnä vahvoja myönteisiä tunteita.  
Rakkaus on kuin toiseen ihmiseen sijoittamista, olet toisia varten ja se tuo elämään kaiken läpäisevää merkityksellisyyttä. 
Rakkaus on elintärkeää, sillä se muodostaa siteen ihmisten välille, joka pitää meidät yhteydessä. Luovuutta on kokeileminen, uskallus itsenäiseen työhön, omaperäisyys, uutta luova tekeminen ja rajojen rikkominen. Luovuus liittyy hyvin monipuolisesti ihmisten jokapäiväiseen toimintaan, ja se on yksi keskeisimmistä elämäntaidoista. Luovuuden avulla syntyy jatkuvasti ainutlaatuisia ideoita. Luovuus tarvitsee ravinnokseen kannustusta, mielikuvitusta, rohkeutta ja kykyä nähdä asioita uudella tavalla sekä ympäristön, jossa se voi kukoistaa vapaana vertailusta ja kontrollista.


Koti edustaa meille paikkaa, jossa on tilaa rauhaan, puuhaan ja virkistävään oleiluun.Tämä meille rakas miljöö on saanut meissä viriämään luovuuden virtoja, joista iloitsemme päivittäin kiitollisina yhteisistä ja erillisistä oivalluksista toinen toistamme tukien ja kannustaen. 

Viisi vuotta sitten Laurin laulun innoittamana löysimme sekä verstaalle että blogille nimen, joka on osa yhteistä arvomaailmaamme.

Mitä sinulle on hyvä elämä?
Mikä todella on tärkeää? 

Nämä kaksi kysymystä, jotka Maaret Kallio esitti luentonsa aluksi ja toisen illan lopuksi muutama viikko sitten jäivät pyörimään ajatuksiini. 

Ensimmäiseen vastaan: Tässä ja nyt.
Jälkimmäiseen: Rakkaus.

Entä sinä?


Puikkomittakaulakoru Design by Koti meidän

Rohkeus on sitä, että teet tinkimättömästi päättämäsi teon, vaikka sinua pelottaisi ja kohtaisit vaikeuksia ja vastustusta. Rohkeus merkitsee pelon läsnäoloa, ei sen puuttumista. Keskeistä on omien pelkojen voittaminen rohkeuden avulla ja päättäväisyys pitää kiinni siitä, mikä on itselle tärkeää ja oikein. Rohkeus on oppimisen tärkeä ominaisuus, jossa korostuu myös kyky sietää epävarmuutta. http://www.pohjolanvoimaelaimet.fi
Toiveikkuus on uskoa merkitykselliseen tulevaisuuteen, jonka toteutumiseen voi vaikuttaa omalla toiminnalla. Toiveikkuus on kykyä nähdä erilaisia reittejä, jotka vievät kohti itselle asetettuja tavoitteita. Toiveikkaalla ihmisellä on kokemusta elämänhallinnasta ja kykyä motivoida itseään käyttämään näitä reittejä. Optimismi tarkoittaa, että odotat tulevaisuuden tuovan mukanaan myönteisiä mahdollisuuksia, joita lähestyt sinnikkäästi.


Kursivoituja lainauksia luonteenvahvuuksista:https://positiivinenkasvatus.com/2015/10/25/luonteenvahvuuksien-kautta-kohti-parempaa-elamaa/

http://www.pohjolanvoimaelaimet.fi


"Sisu alkaa siitä, mihin sinnikkyys loppuu."
- Emilia Lahti

Sinä, joka haaveilet elämänmuutoksesta, tee ilmainen Vahvuustesti, johon kirjauduttuasi voit valita kieleksi suomen. Testitulokset tulevat sähköpostiisi. Arvaatko, mikä on minun kärkivahvuuteni?

Onnistuneita polkuja kohti tulevaa! Tuija 

maanantai 12. marraskuuta 2018

Suomen Kädentaidot 2018
Luovan taukomme päätyttyä Koti meidän -verstaalla on valmistunut upeita, ainutlaatuisia kaulakoruja, joista neulomiseen hurahtanut ihminen olisi ilahtunut. Instagramissa voit nähdä erilaisia työvaiheita korusarjan valmistuksesta. Korun pinta on saanut lopuksi luonnonmukaisen vahakäsittelyn, joka saa puun syyt hehkumaan näissä käsityönä tehdyissä käytännöllisissä koruissa.Luova tauko


Koruja on myynnissä perjantaina avautuvilla Suomen Kädentaidot -messuilla Lankaputiikki Silmukan osastolla C 1030 Ideakahvilan vieressä. Tulosta tästä väritettävä opaskartta messupäivääsi selkeyttämään. Suunnistuksen iloa!

Aiempien vuosien messupostauksiini löydät linkit viime vuoden tekstistä. Jokaisella Suomen suurimmilla Kädentaidot -messujen vierailijalla on omanlaiset toiveensa ja tapansa katsastaa tarjontaa. Olin jo miltei jättämässä messut väliin, mutta mitä lähemmäs tuo viikonloppu tulee sitä malttamattomampana odotan messuhulinaan sukeltamista. Joka vuosi messuilta löydän jotakin uutta ja ihastuttavaa. 

Jännittävintä tällä erää on kuulla ja nähdä, millaisen vastaanoton nämä puikkomittakaulakorut saavat Lankaputiikki Silmukan osastolla toinen toistaan houkuttelevempien lankakerien lomassa.
Kaulaani sujautan ikioman uniikin kaulakoruni ja bongailen kulkiessani kaikenlaista ihanan inspiroivaa. Oletko sinä Kädentaidot -messujen ystävä? 


                             Messuilon toivotuksin! TuijaDesign by Koti meidän keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Syyshämyinen maisema
Kiitos teille kaikille eiliseen postaukseen kommentoineille! Mobiilikommentointi näyttää ainakin onnistuvan. 

Toivon pilkahdus oli tänään havaittavissa, kun puhelimeen kilahti mukavia viestejä. Blogijumi varmasti selviää, kun jaksan vireämmässä mielentilassa tarkastella asiaa. 

Kuulumisiin! Tuija 


tiistai 6. marraskuuta 2018

Unelmoi. Usko. Tee.Toista.
Nyt tämä blogisti on turvallista syliä vailla. Joku riivaa, mutta mikä. Se, joka sen ratkaisee niin ansaitsee lämpimän rutistuksen. 

Maailmankaikkeus halunnee testata, miten tosissani olen tässä harrastuksessani. Toisaalta luotan, että kyseessä on vain jonkin pikkuisen napin painallus ja taas toimii kommentointi. Tuntuu ikävältä, kun joutuu omasta blogistaan heitetyksi ulos aina kommenttia kirjoittaessaan. Hiljaista on ollut. Siellä ja täällä. 

Sama on tilanne sisarblogi Samos in my mindin puolella. Sinnikäs ihminen olen, mutta nyt en ole saanut puskettua itseäni kohti ratkaisua. Kuulostaako tutulta? 

Talviaika ja tekniset kommervenkit eivät lukeudu lempiasioihini.
Unelmoin...

Samalla otsikolla kirjoitin pari vuotta sitten, mutta myönteisemmässä vireessä. Lukijoiden kommenteista ja tuosta kortista saan edelleenkin voimaa. 

Syyshämyisin tervehdyksin, Tuikahdus