maanantai 16. heinäkuuta 2018

Aina, joskus, ei koskaan



AINA

Samos tuo hymyn huulille.

Lomamatkamme suuntautuvat tuttuihin, rakkaisiin maisemiin Samoksen saarelle. 
Kreikan kesäkotimme sijaitsee Pythagorionin pikkukujien suojissa.
Polkupyöräilemme mielellämme ja kulkuneuvomme olemme jo vuosia vuokranneet John's Rentalsilta pääkadun varrelta. Retkemme suuntautuvat pitkää Potokakin rantaa myötäilevää tietä pitkin Ireoniin ja takaisin hissun kissun rauhakseen meressä pulahdellen. 

Rakastan aurinkoa ja meren kohinaa sekä
pikkukaupungin iltahämärää ja hyörinää.


Tilaan joka päivä ainakin kerran kreikkalaisen salaatin. Kannan olallani lempikorikassiani miltei aina. Sinne sujautan ostokset lähikaupan kassalla: hedelmiä, jogurttia ja vettä.


Kävelen Ilse Jacobsenin varvastossuissa aamuin, päivin ja illoin.










Jos matkakumppaniltani kysytään 
niin kuvaan aina, kaikkialla, kaikenlaista.







Onneksi hänellä on taito tallentaa hetkiä kärsivällisesti ja olenkin enemmän mieluusti hänen kuvattavanaan, mikä välittynee lopputuloksessa.






                                             JOSKUS













































Automme on valkoinen ja toiveemme toteuttaa ystävällinen rouva Aramiksen toimistolla. Kaaraa ohjailen minä, vaikka aluksi jonkin verran jännittää. Joskus kurvailemme tuttuja reittejä, toisinaan poikkeamme sivupoluille. Tällä kertaa seikkailimme entistä rohkeammin, kun alla oli Suzuki Jimny. Uusia löytöjä on huikeaa tehdä. Riemu oli pirskahteleva, kun vuosien etsintä päättyi. Kiitos ystävämme Marian. Pikkuruinen ranta kirkon kupeessa oli etsimisen arvoinen. 







Toisinaan olen tyytyväinen näihin Studio Kallistin portaikossa räpsäisemiini potretteihin. Joskus on kiva palata lomamatkan tunnelmiin ja muistella, mitkä asut olivatkaan suosikkejamme. Saattaa olla, että tiukan paikan tullen pärjäisin pelkillä bikineillä, kaftaanilla ja flip flopeilla. Tosin silloin jättäisin astumatta ratin taa. Valkoisten pellavapaitojen silittäminen virittää lomatunnelmaan.







Joskus aamupalan valmistaminen kyllästyttää ja silloin hilpaisemme kahvilaan. Aloitan aamuni maitokahvilla, kun kaipaan ekstrapiristystä. Joskus vielä otan mukaani smoothiekoneeni ja viherjauheet.


Aamu-uinnin ilo






EI KOSKAAN


Vannomatta paras, mutta vaikea kuvitella, että Samos ei enää koskaan olisi matkakohteenamme. Monta mukavaa lomaa jo siellä vietetty ja haaveena lukuisia uusia. Tämä oli kolmas kerta kahdestaan Samoksella. Aurinkoviikkojen lukumäärä lähentelee jo kolmea kuukautta rakkaissa maisemissa. 

Yhteisiä matkoja emme koskaan pidä itsestäänselvyytenä. Koskaan emme aio majoittua all inclusive -hotelliin tai isoon resort -lomakylään. Paikallisia ystäviämme emme unohda koskaan. Aito läsnäoleva kohtaaminen ei mene koskaan pois muodista tai tamaris -puun katveessa istuskelu kaikessa rauhassa hyvän kirjan kera.

Illalla ei koskaan tiedä, mistä herkkupöydästä itsensä löytää. Me emme koskaan pukeudu eriparisesti. Kokonaisuus ratkaisee!
Katson aina peiliin ja en koskaan lähde ulos, jos en ole tyytyväinen näkemääni. Nuttura on mennyt uusiksi lukemattomia kertoja juuri lähtöhetkellä. Suosikkikorviksistani en koskaan voi etukäteen olla varma. 





Kiitos tämän postauksen otsikosta kuuluu Sopusointuja -blogin Maaritille, joka jakoi inspiraationsa meidän lukijoidensa iloksi. Hän, jos kuka ymmärtää Samos -intoiluni. Tällainen toteutus tällä erää, inspiraatiolla.

Koskaan ei tiedä, mitä nurkan takana pilkottaa.

Helleterveisin Tuija




15 kommenttia:

  1. Aivan ihania kesäasuja sulla.

    Ja vaikuttaa tosiaan siltä, että Samos ei koskaan petä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samos vei sydämemme heti ensi matkalla. Saaren atmosfääri puhuttelee meitä. Kesäasut ovat minulle mieluisia. No, kauniit vaatteet yleensäkin... Ihmettelenkin, etten lapsuuteni haavetta vaatesuunnittelijana lähtenyt toteuttamaan. Koskaan ei ole myöhäistä, eihän. Kommenttisi toi hyvän mielen, koska jännitti vietävästi julkaista tällaista omien kuvien kavalkadia. Turkoosien vesien äärellä mieli lepää ja siitä ei saa koskaan kyllikseen. Hellepäivän terveisin Tuija

      Poista
  2. Ihana postaus! Olen lähdössä Samokselle ensi viikolla, joten innokkaasti olen «ahminut» kuviasi.
    Kiitos tunnelmista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna! On aina ilo kuulla kuvieni tuoneen hyvää mieltä. Minne päin Samosta matkaatte? Hyvää loman odotusta! Tuija

      Poista
    2. Pythagorioniin matkaamme. Tämä on ensimmäinen kertani Samoksella ja odotan jo innokkaasti saareen tutustumista. Jännää nähdä, kuulevatko he puheessani Rodoksen murteen (Ateenassa ja Kreetalle ovat kuulleet :)

      Kiitos vielä kerran ihanista kuvista ja postauksesta, jonka haasteeseen saatan tarttua minäkin!

      Poista
  3. Oi kiva jos innostuit jutustani Tuikku! Sinäpä keksit oivan lähestymistavan juttuun - Samoksella käyneenä ymmärrän hyvin rakkautesi saareen (vaikka itse olen nähnyt vain pintaraapaisun). Kreikkalainen salaatti + paljon fetaa - rakastan myös sitä!
    Ihania kuvia, tunnelmia, maisemia, värejä - ja teidän kahden kesätyyli! Ja miten hyvännököinen pari olette! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hauska, kun päivällä verstaan kuistilla rupattelimme niin Laurilta kuulin kivasta kommentistasi. Kiitämme kohteliaisuudestasi! Kreikka on ollut alusta asti meitä kahta yhdistävä asia ja asutyylien mietintä. Ensimmäisellä interraililla testasimme, miten askellamme yhdessä ja matka jatkuu edelleen. Kreikkalaisesta salaatista en taida ikinä saada kyllikseni. Helle hellii! Ihanaa! Tuija

      Poista
  4. Onni on löytää tällainen kakkoskoti - toinen sielunmaisema <3 Näytätte niin onnellisilta yhdessä <3
    Kiva, kun lähdit mukaan jatkamaan tätä haastetta - ja vielä näin hienolla uudella tvistillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia! Postauksen aihe inspiroi ja sai ajatukset hyrräämään. Kreikka tuo onnea ja iloa elämäämme. Itselle rakkaassa sielunmaisemassa on helppo olla hyvillä mielin. Mietin tuossa, että kirjoitan tästä toisen version englanniksi Samos in my mind -blogiini. Hellekelillä on kuin olisi paikan päällä. Kesäillan terveisin Tuija

      Poista
  5. Kiitos ihanista kuvista ja kertomuksista. Samos yksi Kreikan raskauksista, 6:s kerta tuolle lumoavalle, niin kreikkalaiselle saarelle toteutuu syys-lokakuussa. Ensi vuonna haaveena pidempi aika kuin 2 viikkoa��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta kommentista! Pidemmästä matkasta mekin sinne unelmoimme. Ruokahalu tuntuu kasvavan syödessä. Hienoa, että noin pienellä saarella riittää aina vaan koettavaa. Aurinkoisin helleterveisin toivotan sinulle ihanaa syysmatkaa! Tuija

      Poista
  6. Rakkauksista, puhelin se taas luo omiaan😄

    VastaaPoista
  7. Upeita, tunnelmaa tihkuvia kuviasi katsellessani tuli melkein ikävä Kreikkaan. :)
    Ja oih, tuo salaatti! Vaikkakin täällä koto Suomessakin hikoillaan nyt kunnolla, olisi varmasti ihanaa pulahtaa turkoosiin Välimereen.:) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautinnollista, kun täälläkin on kuumaa, mutta kieltämättä kaipuu meren sineen on kova. Kreikkalainen ilmasto on niin toisenlainen ja se sopii meille loistavasti. Salaatti maistuu herkulliselta, kun auringon kypsyttämät tomaatit ovat maukkaita ja meheviä niin ja sipulit makeita.Kiitos kommentistasi ja iloitaan Suomen erityislaatuisen upeasta säästä! Vitsailin tuovani auringon mukanani ja niinhän viiveellä kävikin. Helleterveisin Tuija

      Poista