sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Syksyistä melankoliaa



Syyspäiväntasaus on tänään. On aika hyvästellä kesä.
Teen sen haikein mielin kirjoittaen tätä postausta sinulle tässä kuopuksemme huoneeseen muotoutuvassa työskentelynurkkauksessani. Haaveilin tähän kylpyhuonetta tassuammeella, mutta vanhan talon rakenteita suojellaksemme päädyimme jatkamaan saman tapaan kuin kaikki nämä vuodet. Jos perheemme pärjäsi yhdellä suihkukaapilla niin eiköhän me kaksikin toimeen tulla. Pikkukuistin suihkuhuone on ollut toimiva ratkaisu ja voi, millainen ilon päivä olikaan, kun Idon suihkukaappi hohti uutuuttaan ja lämmin vesi pulppusi hanasta. Saunalla voin helliä itseäni kuumalla kylvyllä ihaillen kiukaan luukusta kajastavia liekkejä. Tuo nautinto vaatii vain enemmän työtä kuin vesihanan avaamisen, mutta se on aina sen vaivan väärti. Ammehaaveeni siis on jo toteutunut, vaikka ei vastaakaan unelmakuvaani sisustuslehdessä. 






Tämä syyskuu, aivan kuin koko toukokuisista häistä alkanut huima kesäkausi, on säiden puolesta ollut parhain pitkään aikaan. Toinen yhtä ihastuttava kesä oli vuonna 1997, kun elimme ensimmäistä kesäämme perheenä maaseudulla Villa Iiriksen lumoissa.


Romantikkona valkeat mekot, olkoot ne kaste- tai häämekkoja, saavat sydämeni sykkimään innostuksesta. Kauan sitten ompelin esikoisellemme kastemekon Kotilieden valmiin tarvikepaketin materiaaleista. Muokkasin mallin  pienokaisellemme sopivaksi helminapeilla. Tuosta lähti perinne, jonka soisin jatkuvan perheessämme. Jokaisella on ollut ikioma rintarossi pukunsa asusteena. Joka kerta jännitti, että arvataanko lapsen nimi etukäteen korun symbolisesta merkityksestä. Kukaan vieraista ei ainakaan kertonut oivaltaneensa yhteyttä. Kolmannella kerralla olin aivan varma, että tarkkasilmäinen mummi olisi sen hoksannut. 




Hyvän mielen taidot -yhteistyö on tuonut lukemattomia ihania hetkiä polulleni. Osaisinpa ottaa yhtä rennosti kuin tuo pienokainen kastemekossaan hetkeä ennen alakerran salissa pidettyä juhlaa. 




http://www.hyvanmielentaidot.fi/


Muutokset tarkoittavat aina siirtelyä ja karsintaa. Lempipöytäni sai seurakseen kaapin, joka kätkee sisälleen valokuvia matkan varrelta. Uppouduin katselemaan vanhoja otoksia ja hämmentävää on ajankulu. Juurihan nuo kolme tyttöstä istuivat saunarakennuksen portailla poseeraamassa kesken leikkien. 







Onneksi on joitakin traditioita, kuten tämä syksyinen Unelman nosto maihin. Sen on kaikki nämä vuodet hoitanut taitava naapurimme, jonka rauhallisilla otteilla on selvitty aina turvallisesti kotipihaan talviteloille. Kiitos!

Kolme kuukautta on tänään talvipäivänseisaukseen, jolloin valon määrä alkaa taas lisääntyä. Kevät ja uusi veneilykausi on iloinen odotettava asia, mutta nyt on muiden puuhien aika.

Syksyisestä melankoliasta voi nauttiakin. Puut on pinossa, tuplat taas paikoillaan ja Unelma pihassa. Siinä kolme syystyötä, joista yhden hoidan, kun siltä tuntuu. Eilen oli sen aika. Nyt voi syksy tulla! 





Lempipuuhaani on kuvien kanssa puuhastelu. Tähän hassuttelusessioomme Potokakin rannalla palaan aina halutessani hyvän mielen tuulahduksen. Inspiraation sain yhdestä Lantliv -lehden kuvasta, joka minulla oli mukana polkupyörän korissa mallina taitavalle kuvaajalleni.

Palaan usein ajatuksissani ihaniin muistoihini. Jos uni ei ole tullakseen niin kuuntelen tinnitusmasterini aaltojen kohinaa ja kuvittelen käyskenteleväni rakkaalla rannalla lempeän tuulen tuivertaessa kutrejani. Näin viime viikolla unta, jossa minua kehotettiin leikkauttamaan hiukseni. Tuota kehotusta en ota kuuleviin korviini!


Tekstini näköjään hypähtelee kuin syysmyrskyn viskelemät lehdet pihanurmella. Kiva, jos jaksoit pysyä mukana loppuun asti. Tartuin hetkeen, josta nautin ja toivon edes ripauksen välittyvän sinulle. 

Tuulta päin, Tuija





https://www.instagram.com/samos_in_my_mind/?hl=fi














11 kommenttia:

  1. Viikon taito on nyt tarpeen muistaa: flunssa ei hellitä ja tiedän, ettei se paremmaksi töissä muutu. Silti juuri nyt on se tilanne töissä, etten voi jäädä kotiin. Harmillista!
    Myös kylpyammehaaveet ovat täälläkin niin ajankohtaisia. Olemme asustaneet kotiamme 12- vuotta ja koko ajan olen haaveillut kylppäriremontista. Lauantaina naputtelimme kolmeen firmaan tarjouspyynnön kuvien ja selitysten kanssa. Saa nähdä, miten asia etenee vai eteneekö...
    Iloista syksyn jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydät arkesi keskeltä lepohetkiä, jotka auttavat oloasi kohentumaan. Pitkällinen tauti vie mielen matalaksi. Tänään oli niin viileää, että olisin heti laskenut kuuman kylvyn, jos se olisi ollut mahdollista. Kylpyhuoneremontti on iso urakka, jos sen tekee alusta asti perusteellisesti. Onneksi meidän suihkuhuone on kestänyt hyvin aikaa. Lautalattia olisi iso toive. Pinterestistä saat huikeita ideoita. Aurinkoisin tiistaiterveisin Tuija

      Poista
  2. Hieno yhdistelmä uutta ja vanhaa työnurkkauksessa!
    Mukavia fiiliksiä muutenkin tässä sun postauksessa... Tänään aion myös levätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii in! Tuo satavuotias jykevä hirsiseinä on seesteinen näkymä modernin tietokoneen taustalla. Sen katselu vie ajatukset rauhallisille taajuuksille. Levosta käy tämä mukaviin kommenteihin vastaaminen sulatellassani itseäni tämän syksyn ensimmäisestä viileästä päivästä. Kestää taas hetken ennen kuin keho tottuu syyssäihin. Silkkivillakerraston aion täksi talveksi ostaa.Rentouttavaa iltaa! Tuija

      Poista
  3. Ihanasti aiheesta toiseen sujuvasti poukkoileva teksti :). Tykkään lukea tällaista tajunnanvirtaa.

    Ja kesäisen kepeä ja huoleton kuvasarja on kans ihan kymppi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kesäinen kuvasarja lämmittää mieltäni syksyn iskiessä täysillä tajuntaan. Aamun kuura on kaunis, mutta kylmyys hyytävä. Vaatetta oli päällä, mutta näpit paleli kuvatessa.
      Kiva kuulla, että tekstini iski. Hyvän mielen terveisin Tuija

      Poista
  4. Samoksen kesäiset muistot lämmittävät täälläkin! Kreikkaan on oikeastaan ikävä aina ja varsinkin, kun sää on tällaista harmaata ja tuulista, välillä myrskyävää ja kaatosateista.

    Aivan ihana työnurkkaus teillä ja vielä ihanampia kuvamuistoja laatikoissa <3

    Voi hyvin <3



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreikkaan ikävöin aina. Onneksi kuvien myötä pystyn kuvittelemaan itseni mielessä rannan kivikolle makaamaan tai tallustelemaan. Teillä on ollutkin kova myrsky. Me selvisimme rippeillä. Onneksi vielä on valoisaa niin tämä säätilan muutos ei ota niin koville. Sieniä tekisi mieli lähteä etsimään, mutta voi olla etten tarkene. Päivällä sain ulkoilma-annoksen. Iltailoja! Tuija

      Poista
  5. Ihana ajatuksiesi-postaus!Muistot ovat aina mukavaa seuraa.Löydän itsenikin usein kaivelemassa vanhoja kuvia ja kirjoituksia jne.
    Kaunis työskentelynurkkaus sinulla.Ja nuo Kreikka-kuvat ovat kyllä NIIN täynnä Kreikka- fiilista, että! :) Melkein haistaa sen lämpimän, suolalta tuoksuvan Välimerellisen tuulen.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreikka-kuvia olen ilmojen viilennyttyä tutkaillut aistiakseni auringon lämmön. Kuvaenergia on uskomattoman tehokasta. Syysillan terveisin Tuija

      Poista
  6. I’m impressed, I need to say. Actually rarely do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you will have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the issue is something that not sufficient persons are talking intelligently about. I'm very comfortable that I stumbled throughout this in my seek for one thing regarding this. online gambling

    VastaaPoista