lauantai 29. syyskuuta 2018

Kesällä kerran

Photo by Mikko Tammiranta

Photo by Mikko Tammiranta

Photo by MIkko Tammiranta

Photo by Mikko Tammiranta

Villa Iiris on kuin luotu yhteisten juhlahetkien näyttämöksi. Kotimme on parhaimmillaan, kun sinne kokoontuu ihmisiä yhteisten hyvän mielen hetkien äärelle. Lukuisten sukukokoontumisten soisimme saavan jatkoa, vaikka nyt rippi-ja ylioppilasjuhlat ovat tältä erää ohi. Häähumusta saimme nauttia etäämpänä, mikä oli ihana kokemus. Kieltämättä olisin kehittänyt niin suuresta tilaisuudesta hurjaakin hurjemman stressin. 

Harmonia ja rauha ovat myös arjen hiljaisten hetkien lumo ja onni. Trendien aallonharjalla me emme leijaile, mutta onneksemme olemme löytäneet oman tyylimme jo varhain ja sen virkistäminen on helppoa. Peruspilarit kestävät aikaa ja kalusteiden paikkaa vaihtamalla loihdimme helposti uutta ilmettä. 

Juhlavalmisteluissa onkin aina hauskaa, kun kehittelen erilaisia asemointeja kotimme avariin tiloihin. Aivan tavallinen arkinen kotielämäkin saa vaihtelusta hyviä tunnelmia aikaan. Onko sinulla tapana muuttaa kotinne järjestystä? 

Kuvilla on minuun mystinen voima. Tämä lakkiaisjuhlien kuva saa mielikuvitukseni laukkaamaan. Entäs jos...

Nuoruudessani olen työskennellyt kahvilassa eli sieltäkö lienee ihastukseni erilaisiin pöytäryhmiin. Salissa on iso pöytä, jonka aika ajoin siirrämme keskelle huonetta. Siihen on hyvä kokoontua koko perheellä, mikä nykyisin on harvinaista herkkua. Aikataulujen sovittaminen yhteen on aikamoista taiturointia. 

Joulu on täällä ennen kuin ehdin sitä edes ikävöidä. Toivottavasti silloin viimeistään talomme täyttyy nuortemme äänistä ja touhusta. 

Täällä maalaismaisemissa mansardikattomme alla on kasvanut kolme rohkeaa, luovaa ja määrätietoista nuorta naista, joille nostan hattua. Puuhellan sytytys onnistuu ja luonto on tärkeä osa heidän jokaisen arkea, vaikka kaupunkimiljöössä elämänsä tällä hetkellä on. Väitän heidän vahvuutensa salaisuuden olevan meidän vanhempien uskallus vaihtaa radikaalisti elämämme suuntaa. Sinnikkyys on kieltämättä ollut joskus koetuksella, mutta kannatti muuttaa tänne metsän laitaan. Katuvaloista ei ole tietoakaan, lähikaupasta puhumattakaan tai palveluiden monipuolisuudesta. Toista se oli Tampereen keskustassa Rautatienkadulla,  johon en ole sekuntiakaan kaivannut. En edes silloin, kun saunan vesiputki oli jäässä monta kuukautta tai sähköt oli katki useamman vuorokauden yhden joulun pyhinä. Oli fiksu veto miltei ensimmäisenä hankkia puuliesi, jota ilman emme tulisi toimeen päivääkään. Tai no kesällä se on vähällä käytöllä.

Yksi ihanimmista asioista arjessamme on kömpiä aamu-unisena keittiön lieden ääreen ja laittaa mutteripannukahvi kiehahtamaan. Hidas aamu on ylellisyyttä kaurapuuroineen ja mantelimaitokahveineen isosta Hobstar -lasista, mikä on muodikkain ihastukseni. 

Huomaatko, miten tarina vei sinut kesästä syksyn tunnelmiin? Nyt onkin oiva hetki alkaa valmistella lauantai-illan tortilla-ateriaa. Hei, ollaanhan me sentään ruoan suhteen ajan hermolla. Suurinta herkkuamme on sushi, mutta se on kaupunkiretkien nautinto. 

Kesällä kerran -kuvasarja sai inspiraation läikähtämään äkkiarvaamatta, mikä oli taas yhtä hauskaa kuin aina.

                   
                     Tunnelmallista iltaa! <3 Tuija


4 kommenttia:

 1. Ihana, tunnelmallinen, postaus Tuija!<3 Haaveilen välillä myös tuollaisessa vanhassa talossa asumisesta, mutta voi olla, ettei minusta oikeasti olisi siihen.:) Taidan olla liian mukavuudenhaluinen.:P Mutta ainahan voi haaveilla, ilman ajatustakaan haaveiden toteutumisesta!
  Mukavaa viikkoa Tuija!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Kesä tulvahti ja tunnelmat vahvana, kun kuvia selailin. Siitä se sitten lähti. Tartuin hetkeen ja annoin tekstin tulla.
   Tämä elämäntapa on kasvattanut meitä ihmisinä, mikä on ollut joskus vaivalloistakin. Kuitenkin olemme plussan puolella. Elämme omannäköistä elämää, jossa näkyy kädenjälkemme.
   Hyvää lokakuun alkua! Tuija

   Poista
 2. Varmasti kodissanne ja pihapiirissänne on helppo järjestää ihania yhteisiä juhlia.Kukapa ei viihtyisi noin kauniissa ympäristössä.😚
  Minä olisin valmis muuttamaan maalle,toivon,että se on vielä jonain päivänä mahdollista.Ja kyllä, tykkään vaihtaa kodissani järjestystä ja asetelmia.Kun silmä on saanut kyllikseen,pitää saada uutta kaunista piristykseksi.
  Tuo viimeisen kuvan huone on hyvin kaunis.♡ Mukavaa lokakuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirjam-Matilda, kommenttisi tuovat paljon hyvää mieltä. Kiitollinen sanoistasi. Kodistamme olen myös erityisen kiitollinen kaikkine puolineen. Maalaiselämä on monenkirjavaa, joten olemme pyrkineet saamaan kotimme seesteiseksi ja harmoniaa huokuvaksi, missä on ilo elää ja olla. Toivottavasti haaveesi toteutuu. Uskoisin sen olevan sinulle sopiva ratkaisu. Sinnikkäästi kohti unelmia! <3 Tuija

   Poista