maanantai 10. syyskuuta 2018

Havaintoja ihmisestäHavaintoja ihmisestä on YLE:n ohjelmasarja, jossa pureudutaan ihmisen käytökseen vaikuttaviin ilmiöihin - sekä aitojen kokemusten että tutkimustiedon avulla. Ovatko podcastit sinulle tuttuja? Olen iloinen, että tyttäreni vinkkasi minulle tästä ohjelmasarjasta, jonka jaksoja olen nyt jo muutaman kuunnellut. 


Eilen lähdin etsimään tatteja ja samalla kuuntelin tätä kiintoisaa sarjaa yhden jakson verran. Sienisaalis oli löytämieni osalta mennyt matojen ja etanoiden suihin, mutta sainpahan raikasta ilmaa ja yhden ällöttävän hirvikärpäsen tuliaisiksi. Taisinpa tehdä riisuutumisen ennätyksen, kun yritin päästä piinaajastani eroon. 

Syyskesän valo on lempeä ja jotenkin erityisen vaikuttava. Auringon kajossa on monenlaisia syviä sävyjä ja tunnelma on hurmaava. 

Tuossa alimman kuvan tiskipinossa lavuaarissa näen arjen suloa. Uskon, että omalla asenteellaan voi vaikuttaa uskomattoman paljon siihen, miten arki asettuu uomiinsa. Tässä viheliäisessä räkätaudissakin on ollut se hyvä puoli, että olen malttanut levätä oloani kohentaen sisimpäni tarpeita kuunnellen. 

Hyvän mielen kortit olen taas ottanut aamurutiineihini, kun huomasin niiden jääneen taka-alalle. Tuon pienenkin tuokion korttien sanomaa pohdiskellen olen todennut tuovan kaipaamaani rauhaa ja seesteistä mielentilaa.

Käsin tiskaamisessa on monia minulle mieleisiä asioita. Lämmin vesi ja kauniit astiat täynnä muistoja kiinnittävät hetkeen, jossa menee muutama minuutti. Tosin joskus vähän pidempäänkin, jos toimeen tarttuminen on viivästynyt. 

Olisi mukava lukea kommenteista, millaisia tunnelmia sinun syksyysi sisältyy. Ilokseni huomasin saavani taas ilmoituksen uusista viesteistä sähköpostiini. Jotakin klikkailin, mutta enää en muista mitä. 

Syysillan terveisin Tuija6 kommenttia:

 1. Tällä kertaa hiukan erilaiset,kauniit ja tunnelmaa tihkuvat kuvat.♡
  Me täällä maalla olemme saaneet aivan tolkuttomasti isännän kanssa herkkutattia.Kanttarellia ja karvalaukkuja myös.Herkkutattia on kuivurilla kuivattu päivät pitkät.Se on oma ehdoton suosikkisieneni,upea aromi,joka korostuu kuivatessa.Harmi,että sinun kohdallesi osuivat matojen syömät.Mutta, sieniä nousee nyt kovasti,varmasti saat myös onnistumisiakin.😊
  Alkusyksyisessä metsässä on ollut ihanaa samota useita tunteja.Hirvikärpäsiäkään ei kovin paljoa ole kiusanamme ollut.
  Olen laillasi myös nauttinut kovasti noista kuvaamistasi auringon kajoista ja tunnelmista,kun luonto valmistautuu syksyyn.Hieman on myös haikeutta ilmassa.Keväässä kun on vahva toivon-tunnelma,syksyssä aistittavissa luopumisen sävyjä?Ja kyllä!Olen myös käsin tiskaaja.Olen omistanut elämäni aikana yhden ainoan astianpesukoneen-hyvä niin, koska silloin elin pienten lasteni kanssa perhe-elämää,joilloin tiskiä tuli paljon.Rakastan esim.talven pakkasilla upottaa käteni kuumaan tiskiveteen.Muutenkin se on rauhoittava,mieleinen askare arjessa.Saan toteuttaa tiettyä järjestelmällisyyttäni astioiden kanssa ja mietiskellä hetken rauhassa omiani.
  Mukavaa syksyviikkoa sinne sinulle!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista vastaukseni on viipynyt, kun luulin jo vastanneeni. Anteeksi!
   Kiitos sinulle hyvän mielen kommentistasi! Tiskaaminen on mukavaa, mutta käytän kyllä tiskonettakin. Aamupuuron syön aina vanhalta Arabian lautaselta, jonka tiskaan käsin mutteripannun kanssa. Käsin tiskaaminen on hauskaa, kun se on vapaaehtoista eikä pakko. Onneksi elämässä voi tehdä valintoja tilanteen mukaan. Nuorten ollessa luonamme kiitän kyllä tiskikoneen olemassaolosta.
   Syyssää on tänään(kin) hellinyt. Yksi ilkeä hirvikärpänen tunki suoraan silmään lasien taa. Yök! Onneksi sain huitaistua sen pois. Sisällä en tänään juurikaan malttanut olla ja iloitsin, kun yskäkin alkaa jo helpottaa.
   Toivotaan tällekin viikolla kivoja kelejä! Terveisin Tuija

   Poista
 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta sarjalta. Kiitos vinkistä (tyttärelle myös :)).

  Täällä elämä jatkuu kesäiseen malliin, eikä siitä taidan muuksi muuttua ennenkuin golfkenttä menee lokakuun lopulla kiinni ja elämä siirtyy taas pikkuhiljaa enemmän kotiin.

  Ensi maanantaina alkaa keramiikkakurssi, jota odotan innolla. Paitsi että ensin pitää jännittää sitä, toteutuuko vai ei. Toivottavasti, koska olen niin monta vuotta toivonut, että sellainen täälläkin järjestettäisiin.

  Pehmeitä syystunnelmia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että sinäkin tykkäät tuosta sarjasta. Itsekin olen kuunnellut jo miltei kaikki osat. Pari taidan kuunnella vielä toiseenkin otteeseen. Kannustamalla boostia oppimiseen -jaksosta pidin erityisen paljon.

   Toivotaan kelien jatkuvan otollisina golf -harrastuksellesi. Aurinkoisin terveisin Tuija

   Poista
 3. Ihanat, tunnelmalliset kuvat ❤
  Kuuntelin jo heti kaksi jaksoa tuosta mielenkiintoisesta ohjelmasarjasta. Varsinkin nyt kun poden flunssaa kotona enkä oikein jaksa lukea, niin kuuntelen varmasti koko sarjan tämän viikonvaihteen aikana :) Kiitos kovasti tästä kivasta vinkistä!
  Tämä tauti pakottaa lepäämään, mutta syyskuu on meille aina muutenkin hidastamisen aikaa. Aikaa jolloin aletaan valmistautumaan lokakuun lähestymiseen ja sen myötä myös veneilykauden päättymiseen. Syksy voi olla kaunis ja lempeä, mutta silti siihen liittyy aina tiettyä haikeutta ja luopumista.
  Jos hyvin käy, pääsemme vielä ainakin kerran nauttimaan syksyisestä saaristosta. Kunhan tämä tauti nyt ensin talttuisi ;)
  Seesteisiä syyspäiviä sinne sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinulla alkaa tauti hellittää. Minäkin olen potenut jo kolmisen viikkoa. Nyt tuntuu yskä vähitellen alkavan loppua. Onneksi käytän säännöllisesti sarvikuonoa neän huuhteluun niin vältyin poskiontelotulehdukselta.

   Syksyinen saaristo kuulostaa ihanalta. Meidän vene taitaa seuraavaksi päästä kotipihaan talvilepoon.

   Aurinkoisin terveisin Tuija

   Poista