maanantai 19. toukokuuta 2014

Poutapilvi          Kesä pääsi yllättämään. 
          Puff, yhtäkkiä ulkona oli helle.      
          Ukkosrintama kiersi ohitsemme tänä iltana.

Kesäpihalla kyltti Huiskulan Poutapilvi vei huomioni. Punalan ikkunan laatikossa ne tuovat kesämielen. Tosin huomasin vasta nyt, että ne ovat monivuotisia ja talvehtivat. Taidanpa siirtää ne kukkapenkkiin, jossa niillä on enemmän tilaa kasvaa.

Kesän tietää tulleen kotiimme, kun kaikki ovet ovat apposen auki pihalle ja pitsiverhot heiluvat vienossa tulen vireessä. Verannan lattia oli odottanut riittävän kauan muodonmuutosta. Siirsimme kaikki huonekalut ja tavarat pois urakan tieltä. Jynssättyäni jalkalistat ja lattian teippasin jalkalistat suojaan siniharmaalta sävyltä. Sitten saatoin aloittaa lattian maalauksen alkuperäiseen väriin. Jostain kumman syystä olimme maalanneet sen ruskeaksi, mikä ei enää tuntunut viehättävältä.

Ensimmäinen kerros on aina työläin, mutta innostava näky kannustaa työn vauhdikkaaseen etenemiseen. Hiki tuli ja Kreikka oli vääjäämättä mielessä, koska olosuhteet muistuttivat toissa kesän patikkaretkeä Samoksen auringon alla. 
Saunakin siirtyi kesäkauteen lauantaina, kun oven ikkuna pääsi taas näkyviin talvioven takaa. Tuossa on mukava peseytyä ilta-auringossa. Näkymä yläpihalle on rauhoittava. 
Valkoisten pelargonioiden metsästys jatkuu, koska valitettavan harva yksilö selvisi talven yli pikkukuistin viileydessä. 

Aurinkoinen tervehdys! Tuija


7 kommenttia:

 1. Verannan lattian väri on ihan nappiin! Niin freessiä tulee ja sopii talon henkeen, ihan kuin pelargoniatkin! Kesäisiä fiiliksiä helleviikkoon Iirikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vasta alkuverryttelyä. Seuraavaksi valkeaa saa pintaansa keittiön lattia ja siinä sivussa aulan käytävä eteishalliin asti. Oman käden jälki antaa iloa ja puhtia. Konkreettinen tekeminen rentouttaa arjessa. Pihatöistä puhumattakaan! Mullan maadoittava vaikutus on vertaansa vailla. Nyt napit korviin, maalaushaalarit ylle ja hommiin. 😉

   Poista
 2. Tuo väri on todella ihana. Ja puulattiathan kuuluukin maalata. Leppoisia maalaushetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Maalatut lautalattiat oat aivan mahtavia. Aurinkoista toukokuuta!

   Poista
 3. Voi että, miten kaunis lattia on tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verannan lattia hivelee silmää. Kyllä kannatti tarttua toimeen.

   Poista
  2. Sinen sävy tuo kesämielen ja raikkaan tuulahduksen!

   Poista