maanantai 5. syyskuuta 2016

Syyskuinen aurinko
Aamulla tallensin yhden pienen katoavan hetken huiskutettuani hyvän päivän toivotuksen matkaan viilettäneelle mummopyörän polkijalle. Hectorin Syyskuu soi taustalla ja mielessäni ovat pyörineet Tommy Tabermannin runot, joista tämä sopii tunnelmiini.


          Kaikkea saa tehdä.
          Kaikkea pitää tehdä.
          Kaikkia ovia pitää tempoa,
          kaikkia kuita kurkotella.
          On vain yksi ehto,
          elinehto:
          värisevää sielua
          ei saa tallata.

             Tommy TabermannViime viikon torstaina sähköpostiini kilahtivat lentoliput Helsingistä Pythagorioniin Samoksen kentälle, joka sijaitsee aivan Potokakin kilometrien pituisen rannan kupeessa. Tiedossa on erilainen syysmaisema saaren pohjoisrannan upeassa Hotel Arionissa. Heille siellä on jo syksy ja minulle ensi kertaa tähän aikaan sinne matkaavalle lempeä kesäsää. 

Mårbackamme on nyt loistossaan. Se ja vanha peilipiironki toivottavat lasiverannalla tervetulleeksi. Tänäänkin iltapäivän auringossa oli onni juoda kupillinen haudutettua inkivääriteetä ja syödä paahdettua ruisleipää avokadolla höystettynä selaillen samalla lehteä. 


https://www.facebook.com/orihannas/photos/a.180609005362682.42794.177553132334936/1094640237292883/?type=3&theaterPääni on pullollaan ajatuksia ja to do -listallani on pituutta luvattoman mittavasti. Jännitystä ei ole omiaan vähentämään se, että lupauduin cat walkille esittelemään syysmuotia. Jos liikut noilla kulmilla niin tule ihmeessä perjantai-iltana Herkkuhetkeen. 

Syysillan terveisin Tuija

10 kommenttia:

 1. Hih, Ruisleipä avokadolla on minunkin herkkuani. Perjantaina nähdään😊!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo, terveellinen herkku! Perjantai on ihan kohta. Iik! Terkuin Tuija

   Poista
 2. Kyllä onkin kaunis auringon kultaaman maisema! Mårbacka pelargoneja minun täytyy hankkia myös, päätetty. :) Iloisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysmaisema(kin) on mukavaa koettavaa. Tämä Mårbacka on jo aloittelemassa kolmatta talvikauttaan. Se viihtyy viileässä odottaen kevään lämpöä. Vaaleanpunainen lannoite on eliksiiriä. Kiitos samoin ilopäivien ihmeitä sinullekin! Tuija ps. Perjantaina tapaan Frida-kuvaajan. 💚

   Poista
 3. Toi runo on mun niin lemppari! <3
  Ja tuo eka kuva on aivan unelma, niin kaunis syyskuinen tunnelma.
  Varmasti suo kutkuttaa jo tuo tuleva matka! Nauti täysillä, on aivan ihana kun ihmisille tapahtuu tuon kaltaisia mahtavia asioita! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos iloni jakamisesta Riina! Aurinkoisin ajatuksin, Tuija

   Poista
 4. Sinulla on paljon jänniä juttuja meneillään. Näinkin sinut jo mallina, siinäkin onnistuit hienosti. Ja matkabloggarin taipaleesta pian luen. Nauti näistä jutuista täydellä sydämellä... niinkuin tuossa runossakin sanotaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä käänteitä riittää, kun rohkenee huikata: Joo! Sydämellisin ajatuksin Tuija

   Poista
 5. Oi miten tunnelmallinen syksykuva. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syyskuun säät ovat hellineet meitä. Terveisin Tuija

   Poista