sunnuntai 27. elokuuta 2017

Omannäköinen elämä

Täältä tullaan elämä!
Tämä on yhteistyöpostaus PS -kustannuksen kanssa. Kirjan Omannäköinen elämä sain tutustuttavaksi heti uunituoreena, mutta vasta nyt on oivallinen sauma julkaista pohdintojani. 

      Lähde matkalle kohti omannäköistä elämää!

Lihavoidun linkin takaa löydät polun Omannäköinen elämä -sivuille. Suosittelen seikkailua siellä. Kirja herättää valtavasti ajatuksia, jotka auttavat sinua löytämään voimavarasi ja vahvuutesi. 

Tämä minun kappaleeni matkaa lopulta varmaan tuonne Turun suuntaan auttamaan oikean polun löytämisessä. Kirjan Facebook -sivuilla julkaistaan erilaisia mietintään virittäviä tehtäviä. Niihin on antoisaa uppoutua, vaikka ei varsinaisesti uraansa olisikaan vaihtamassa. Niistä saa uutta virtaa ja ideoita oman luovuuden herättelyyn.
Elämänvaiheessa, jossa jälkikasvu etsii omaa suuntaansa, on hedelmällinen hetki pysähtyä itsekin miettimään, mitä säilyttää ja mitä olisi syytä uudistaa. Omassa nuoruudessani ei juurikaan kannustettu etsimään omia taitoja tai  tunnistamaan vahvuuksiaan. Oli niitä kutosen, kasin tai kympin tyttöjä ja poikia, jotka menivät armeijan harmaisiin sen kummemmin asiaa miettimättä. 

Kahdeksankymmentäluvulla soljuttiin virran mukana tai ainakin näin minusta tuntuu nyt jälkikäteen, vaikka itse kuljinkin epäsovinnaisessa järjestyksessä opiskelun ja perhe-elämän ristiaallokossa. Olen iloinen, että monenlaista on tullut tehtyä ja kokeiltua. Ensimmäiset lasten kaitsemiset tein jo 11 -vuotiaana ja pari vuotta myöhemmin muistan hoitaneeni ruokataloutta äidin ollessa Finlaysonin tehtaalla piirtäjänä. Maitotilalla puuhaa piisasi pienimmästä isoimpaan, joten hyvää elämänkokemusta oli huolehtia karjasta yhdessä isoveljen kanssa vanhempien ollessa ansaitulla lomallaan. Minä tunnollisena jynssäsin maitotankin ja loin lannat.

Omannäköistä elämää elää jokainen, vaikka kaikki eivät koskaan pysähdy miettimään tekemiään valintoja sen tarkemmin. Itse olen kiitollinen, että olen ajautunut vahvuuksien pariin. Teemaa työstäessäni olen löytänyt itsestäni herkkyyden, jonka olen viimeinkin ymmärtänyt lukeutuvan vahvuuksiini. Sieltä kumpuaa mm. luovuus, oppimisen halu ja käytännöllinen viisaus. Kirjan kuvaus on lainaus PS -kustannuksen sivuilta.

Leena Ståhlberg – Marjaana Herlevi

Omannäköinen elämä 

Näin teet hyviä valintoja


Monet ihmiset eivät tee tietoisesti elämänsä tärkeimpiä valintoja, vaan he saattavat enemmänkin ajautua risteyksistä eteenpäin sattumien kautta, toisten esimerkkiä seuraten tai jopa lähipiirin painostuksesta. Voi olla, että heiltä puuttuu valintojen tekemiseen tarvittava tieto, luotettava keskustelukumppani tai jopa ajatus siitä, mitä he oikeasti haluavat, mikä heitä kiinnostaa tai mihin heillä on kykyjä. Kuitenkin elämän suuret valinnat määrittelevät arkea mahdollisesti useita vuosia eteenpäin. Siksi valintoihin kannattaa panostaa ja pysähtyä tietoisesti niiden äärelle. Tämän kirjan tarkoitus on avartaa näkemystäsi omista piilevistä kyvyistäsi sekä auttaa tekemään tiedostettuja ja mielekkäitä valintoja, jotka palvelevat elämääsi. 
Tämä kirja sopii juuri sinulle, joka olet risteystilanteessa pohtimassa uraa ja suuntaa. 
Kirja auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia ja niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä. Se antaa virikkeitä vaihtoehtojen puntarointiin sekä kannustaa asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan niitä. Teos sisältää yli 50 valintojen tekoa helpottavaa tehtävää. Mukana on myös inspiroivia tarinoita siitä, miten ihmiset ovat rakentaneet omannäköistään elämää.
Kirjasta hyötyy jokainen, joka on valintojen edessä. Se sopii erinomaisesti myös lahjaksi koulunsa päättäneelle nuorelle tai uutta suuntaa etsivälle aikuiselle. 


  

"Elätkö sellaista elämää kuin haluat?

Missä onni piileskelee? Mistä löytyy intohimosi? Millainen tekeminen on sinulle merkityksellistä? 
Turhauttaako nykyinen työ, väsyttääkö virastohommat? Etkö tiedä, mihin lähtisit opiskelemaan? Oletko ollut pitkään poissa työelämästä, esimerkiksi työttömänä, vuorotteluvapaalla tai vanhempainvapaalla? Mistä löytyy motivaatio työhön palaamiseen? Miten varmistat, että teet hyviä, itsellesi sopivia valintoja?
Tavoittelet omilla valinnoillasi ja elämääsi liittyvillä päätöksillä arvatenkin jollain tavalla onnellista elämää. Olet saattanut pohdiskella onnea ja onnellisuutta enemmänkin nyt kun olet heittäytymässä uusien tuulien vietäväksi. Epäröinti kuluttaa energiaa. Lähde matkalle kohti omannäköistä elämää. Lue lisää – saat varmuutta valintaasi yhdessä elämäsi risteyskohdista. 
Ajattelepa. Sinä päätät tien, jota lähdet kulkemaan. Aika jännittävää, vai mitä? Tämä kirja on tarkoitettu sinulle, joka olet valintojen edessä."Tämä on matkalippusi, joka voi muuttaa koko elämäsi!omannäköinen elämä


Linkin takaa löydät reitin Ps -kustannuksen verkkokauppaan, jos aloit himoita omaa kirjaa tai sinulla on lähelläsi ihminen, jonka uskoisit hyötyvän tuesta oman polun löytämiseen.Uusilta kotikulmilta löytyy varmasti puita, joiden lomasta voi kurkistella kiintoisia näkymiä. Kieltämättä haikeus oli seuranani ripustaessani oman opiskelijakotimme Marimekko -verhoja nyt vuorostaan nuorimmaisen keittiöön näkösuojaksi. Hyvä, että kuosi on edelleen käyttökelpoinen ja kangas hyväkuntoinen. Kauneudentaju on ilmiselvästi tyttärillemme periytynyt vahvuus. 

Optimismini ja huumorintajuni ovat olleet  koetuksilla, kun viime viikon tapahtumat Turun torilla ajoittuivat juuri samaan iltapäivään, jolloin Alberto & kumppanit muuttivat tuomaan viherrystään Ylioppilaskylään. Uskon kuitenkin hyvään ja luotan elämän tuovan monia huimia seikkailuja sekä meille tukiverkkona että nuorille opintojensa myötä. Lasi on puolillaan elämän iloa, vaikka räkätauti ärsyttävästi kivistää päätä.

Olisi kiva kuulla kommenteista, onko kyseinen kirja sinulle tuttu entä vahvuudet? Vahvuustestin voit tehdä myös suomeksi ensin kirjauduttuasi sivustolle. Suosittelen lämpimästi! 

Kiitos yhteistyöstä PS -kustannus! Elokuisin terveisin Tuija


6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Kirja antaa varmasti jotakin jokaiselle lukijalle. - Tykkäätkö puutarhakirjoista? Blogissani on kahden puutarhakirjan arvonta. Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Puutarhakirjoista saa aina energiaa ja inspiraatiota! Terveisin wannabegardener 💚

   Poista
 2. Pitäisi varmasti tutkia tämä, nyt vasta muistin tulla katsastamaan postauksen, josta vinkkasit! Saisikohan tätä kirjastosta, tutkin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan itselleni, saa, sain jononumeron 11, eli sitä odotellessa! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
  2. Hyvää kannattaa odottaa, mutta tsekkaa kurjan facebook -sivut. Siellä jaetaan vinkkejä teemaan liittyen. Olisipa kiintoisaa tavata ja jutella omannäköisestänelämästä. Onko vahvuustesti sinulle tuttu tai äitinä Huomaa hyvä -sivusto? Vahvuusperustaisesta lähestymistavasta on iso ilo minkäikäiselle ihmiselle tahansa. Syysterveisin Tuija

   Poista
  3. Kirjan 😉
   Tää puhelimella naputtelu on hankalaa. 🙈

   Poista