perjantai 19. syyskuuta 2014

Perjantaipuhti

Syyssäätä luvassa...
Yölämpötilojen laskiessa lähelle nollaa on aika laittaa tuplat paikoilleen. Tänään yllätin itseni perjantaipuunauksella.


Vanhojen ikkunalasien pesemisessä ovat parhaaksi osoittautuneet vanhat hyvät konstit: kuumaa vettä pesuun ja sanomalehdellä viimeistely kirkkaaksi.

Rievun korvaa mikrokuituliina ja käsiä suojaa kumihanskat. Niin ja tunnelmaa luo Spotifyn laaja tarjonta.

Pyykkikone pyöräytti ikkunaurakan aikana pitsiverhot puhtaiksi ja ensimmäisen kerran niiden historiassa ripustin ne märkinä tankoon ja toivon niiden aamulla näyttävän hyvältä ilman silitystä. Kesällä kerran nimittäin tätä yhteen kissan pissimään verhoon testasin ja se toimi. 

Salissa tuoksuu raikkaalta ja aamusella tuon yöksi ulkoilemaan kantamani pelakuut takaisin ikkunoille. Huomenna on edessä muutto takaisin yläkerran sänkykamariin. Kesäelämä jää taakse.

Viikonlopputerveisin! Tuija
ps. Kiitos kuvaajalle!

8 kommenttia:

 1. Hei Reipas! Oi, mikä projekti. Kaunista viikonvaihdetta ja syksyisiä elämyksiä kaikille aisteille! Terv, Hanna ps. näitkö sähköpostini kurssista?

  VastaaPoista
 2. Hei purjehtijatar! Kiitos, että vinkkasit postista, houkuttelevasta sellaisesta. Tänään on ihana syyssää. Unelma nostettiin jo maihin. Syyspuuhailuja! Tuija

  VastaaPoista
 3. Samanlaisia syyspuuhia on täälläkin tehty, miten ihanan raikkaan tuoksuiseksi koti muuttuukaan kun pesee ikkunat ja verhot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, syksy on mukavampi ottaa vastaan raikkain tuulahduksin. Verhotkin oikenivat vallan mainiosti silittämättä. Vuosikaudet olen niitä hikihatussa silittänyt, yleensä vielä hopulla syystä tai toisesta. Niin paljon kuin tuosta puuhasta pidänkin niin ei haittaa, että tämäkin työ helpottui kertaheitolla. Vai laiskuusko iski... ;)

   Poista
 4. moi nättejä kuvi sinulla juu oot saano hyvin puhtaaksi ikkuna tosi hyvä bloki sinulla.nätit kumihanskat.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kuvaaminen on antoisaa. Nämä kuvat on ottanut nuorempi assistenttini. Kumihanskat on tarpeen kuuman veden kanssa läträtessä. Hämärtyvän illan terveisin! Tuija

  VastaaPoista
 6. Moi
  Onko sinulla muista siivous aiheisia bloki kirjotuksia kuvilla .
  Mukavaa lukee näitä sinun kirjotuksia.
  Pirtee väriset kumihanskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Eipä taida olla siivouksesta. Kiitos kommentistasi anonyymi! Syysterveisin Tuija

   Poista