lauantai 9. huhtikuuta 2016

Mansikkapaikkani mun


Kiirastorstaina löysin postilaatikosta pakettikortin, jossa luki Kirjoja. Osasinkin odottaa Docendolta tulevaa lähetystä, mutta monikossa. Yllätyin iloisesti!

Säästän sen toisen kirja-arvostelun myöhemmäksi herkkupalaksi teille. Ahmin kumpaistakin pääsiäisen pyhinä ja nyt kevätsateiden sulatettua nietokset pihamaalta olen ollut muissa sfääreissä, joista niistäkin tuonnempana lisää. Hillittömän hymyilyttävää pitää teitä jännityksessä. 


 Kirjan ohessa saamani lehdistötiedote on otsikoitu sanoilla Mansikanmakuisia vinkkejä, ideoita, tarinoita ja tunnelmia kesään. Valkoinen Puutalokoti -blogistin Ilona Pietiläisen suosittu kirjasarja sai taas jatkoa. 

Ulkoasusta vastasi Neiti Sievänen, joka toimi graafikkona myös viime syksynä ilmestyneessä Talven hopeiset hiutaleet -kirjassa, jossa minullakin oli ilo olla mukana Villa Iiriksen -joulutunnelmista kertovilla kuvilla ja tekstillä. Vieläkin sydämessä läikähtää tunne siitä, että olen ottanut haparoivan ensiaskeleeni kirjamaailmassa.

Mansikkapaikkoja on monenlaisia: pieniä, isoja, uusia, vanhoja, romanttisia, moderneja, hillittyjä, tyylikkäitä. Tässä kirjassa vieraillaan halki Suomen maan etelästä pohjoiseen idästä länteen. On huviloita, kalliorantoja, järvenrantapaikkoja, luotoja  sekä tunturimökkeilyä. Kirjan lukija pääsee vierailemaan ainakin kalastajatorpalla, siirtolapuutarhassa, saarimökillä, Ahvenanmaalla ja Lapissa. 

Keloranta, Purola, Tyynelä ovat mieleeni painuneet runolliset nimet, jotka ovat omistajiensa oloisia mansikkapaikkoja.

Kesäisiin kirjan tunnelmiin kuuluvat muurinpohjaletut, kanttarellirisotto tai vaihtoehtoisesti mascarponekermavaahto. Ympäri vuoden mökkeilevän Katjan omenaleipä pääsee kokeiluun. 

Vinkkejä kevätkodin kaunistukseen, ohjeita betonitöihin ja on mukaan mahtunut ompeluskin ohjeineen. Neulojakin löytää sivuilta ohjeen tai pari. Syyskranssiin päättyvä katselmus on moni-ilmeinen sillisalaatti, josta löytyy maukasta purtavaa pitkäksi aikaa. Ihastuttava kuva: Kirsi Rautiainen

Kirjan iso koko ja kuvien värimaailma viehättävät minua kovasti. Paperin laatu tuntuu mukavalta hyppysissä lehtiä selatessa.
Mansikanmakuisia lukuhetkiä juuri Sinulle toivottaa Ilona kokoamansa kirjan alkulehdellä. Loppusanoissa kiitetään kaikkia mansikkapaikkalaisia sekä yhteistyökumppaneita sanoin: Kansien sisälle päätyneet tarinat jäävät elämään - aina elämänmakuista matkaa kaivatessaan voi palata mansikkapaikkojen tunnelmiin. Olen samaa mieltä, että tämän kirjan tunnelmiin on mukava palata talven keskellä tai näin keväällä kesähaaveiden nostatustunnelmissa. 

Seuraavat linkit ohjaavat kirjassa mukana olleisiin blogeihin:

http://www.sisustustaina.fi/blogi/

http://www.designpylsy.com/site/?page_id=58http://minttulanelamaa.blogspot.fi/

http://www.kotilablogi.blogspot.fi/

https://www.instagram.com/inkabella5/

http://frakenvik.blogspot.fi/2016/04/voittajat-blogini-arvonnassa.html

http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2016/04/arvotaan-ilona-pietilaisen.html?showComment=1460224432157#c9218564122653990160

http://keloranta.blogspot.fi/

http://willalemmelle.blogspot.fi/2016/04/nyt-se.html


Kannen iso kuva: Riikka Vestlin


Jos sinä kiinnostuit tästä uutukaisesta niin sinulla on vielä tilaisuus osallistua arvontaan Kotilablogin instassa ja Willa Lemmelle  -blogissa. 

Kipin kapin osallistumaan niin saatat onnistua voittamaan ikioman Mansikkapaikan!  

Villa Iiriksen kevät -hashtag on ollut minulla ahkerasti käytössä, kun olen ladannut Instagramiin kuvia.

Kevätmielellä, TuijaKoti meidän Photography


8 kommenttia:

 1. Ui jui, miten hurmaava Mansikkapaikka!!
  Olenkin jo moneen arvontaan osallistunut se toivossa!
  Ihanan monta blogia siinä taustalla mukana!

  Mitäköhän ihanaa kirjaa vielä piilottelet meiltä...?
  Lempeää viikonloppua! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaiaamua, mantelimaidontuoksuista sellaista! Jotakin kivaa kätken vielä hetken. 💚 Tuija

   Poista
 2. Mäkin olen yrittänyt tätä kirjaa useammasta arvonnasta, vaan ei ole vielä lykästänyt!:) Ihania kevätkuvia, mitähän lienee luvassa...;D
  Loistavan aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikalla maustoin tämän aamun! Hyvää kannattaa odottaa Taina! Aurinkoista sunnuntaita blogiystäväni! 💚 Tuija

   Poista
 3. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kirjalta ja niin monta blogia siinä mukana. Täytyy osallistua arvontoihin. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja lisäksi monta muuta ihanuutta! Onnea arvontoihin! Tuija 💚

   Poista
 4. Tilasin jo kirjan itselleni, joten postia odotellessa! <3

  VastaaPoista