sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kevään tullen

Tervetuloa kesäaika!


Ulkona puhaltaa hurja puhuri, joka kuitenkin tuntui iltasella mukavan lämpimältä siis ei lainkaan viiltävältä. Kevät on täällä! Kuusimetsän latvukset taipuivat tuulessa hurjalle notkolle, joten metsäsamoilut jätimme toiseen kertaan. Pellolla tuntui turvallisemmalta käyskennellä ja ihmetellä, että asummeko napajäätiköllä. Tuo pohjoisen puolella sijaitseva pelto on luminen aina viimeiseen asti ja pihan jäätikköä hakkasin rikki lapiolla. Tuli aivan lapsuuden sulatusyritelmät mieleen tennarikeleistä haaveillen.

Tämä laulu on pyörinyt mielessäni yläkuvan hetkestä saakka. Kaksin puussa on meidän versiomme linkin takaiseen tunnelmointiin. Kohta on kuukausi kevään etsintäretkestämme Pelisalmen sillan kupeen kallioille. Sovimme, että ajelemme tuonne uudestaan  huhtikuun alussa katsomaan, joko vesilintuja on sulassa uiskentelemassa. Silloin pakkaamme evästä koppaan ja viltinkin. Toivottavasti sää on suosiollinen.


Aurinko paistoi maaliskuun alkupäivinä kirkkaasti. Häikäistyneenä kuvittelin vanhojen aurinkolasieni vieläkin olevan kelvolliset, mutta ei. Vaihtaessani syksyllä moniteholinssien aikaan vahvuudet muuttuivat sen verran, että entiset lasit ovat todellakin menneen talven lumia. 

Jossakin näin kuvan retrotyylisistä aurinkoklipseistä, joista tuli minulle päähänpinttymä. Tampereen Asemaoptiikka toteutti toiveeni miltei silmänräpäyksessä. Tiistaina kävin tutustumassa tarjontaan pikaisesti ja torstaina mennessäni uudestaan paremmalla ajalla haaveilemani oli valmiina sovitukseen. Nyt minulla on täydellinen paketti sekä pilviseen että aurinkoiseen päivään. Näillä selviän monenlaisissa olosuhteissa. Mitä tuumaatte? 

                                  Aurinkoista kesäaikaa! Tuija6 kommenttia:

 1. Oli kyllä puhuri tänään, silmiä ja suuta kirvelsi se pöllyävä tuulen mukana tullut hiekka, köh. Mukavaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungissa on jo keväistä. Hiekkapöly ei ole mukavaa, mutta sulat kadut kyllä. Täällä maaseudulla on toisenlaiset kevätilot. Sulavissa lätäköissä pomppimista ei voita mikään. Aurinkoista maaliskuun loppua! 😎 Tuija

   Poista
 2. Aivan ihana tuo tapetti <3 Juu kylmä on, mutta kyllä se kevät meidät vielä yllättää. <3 Aurinkoista viikkoa Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Nurkan takana lymyilee kevät ja pukeutumiskysymyshän tuo kylmyys on. Eilisen hytinän jälkeen talvitakki tuntui ihanalta. Luovun vasta, kun hikikarpalot noruvat otsalta. 😂 Tuija

   Poista
 3. Hienot uudet aurinkoklipsit! Onpa hyvää palvelua optikkoliikkeessä. Hauskaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi aurinko on pilkahdellut ja on ollut tarvetta klipseille. Hyvää alkavaa viikkoa! 💚 Tuija

   Poista