perjantai 5. toukokuuta 2017

Vuokkojen aikaan

Valkea sinivuokko


Kevät on täällä! Sinivuokot eri variaatioineen ovat aloittaneet kukintansa pihamaallamme. Vielä ei pikkumetsän valtaisat sinivuokkomättäät ole parhaimmillaan, mutta aivan pian siintää silmänkantamattomiin kukkameri.  Joka kevät ihmettelen, miten monia eri sävyjä voikaan löytyä terälehdissä. Kuivien heinien lomasta pilkottava pieni kukka tuo uskomattoman paljon iloa. 

Valkovuokkoja on tulossa, mutta ne ovat vielä supussa suojassa. Onko siellä ruudun takana muita, jotka intoilevat luonnon ihanista yllätyksistä samaan tapaan kuin minä? 

Linnut livertävät villisti ja aurinko värjää tuon ison pihamännyn latvuksen hehkuvan punervaksi. Voiko oikeastaan parempaa näkymää työpisteeltä olla kuin suomalainen maalaismaisema... Puita, metsää ja peltoa. 

Minulla on työn alla kirja-arvio Omannäköinen elämä -teoksesta ja ei siitä vielä sen enempää, mutta minusta tuntuu, että me olemme rakentaneet vuosikausia itsemme näköistä elämää. Näin on hyvä. 

Sinulle toivotan hyvän olon viikonvaihdetta! Tuija

Hienosäätöä vailla...


6 kommenttia:

 1. Ihanasta luonnosta saan voimaa joka päivä. Huomenna on tarkoitus mennä kuvaamaan valkovuokkoja Ahvenanmaan kauniiseen paikkaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella, miten kaunista on Ahvenanmaalla valkovuokkojen aikaan. Kaunista keskiviikkoista iltaa! Tuija

   Poista
 2. Mä en ole koskaan nähnyt vielä sinivuokkoja luonnossa, oispa ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinun pitäisi nähdä tuo sinisävyinen vuokkomeri, joka heti ilman lämmetessä lainehtii takapihallamme. Koetan tallentaa sen kuvaan, kun tarkenen. Loppuviikosta sää aurinkoistuu. Uskon niin. Terveisin Tuija

   Poista
 3. Sinivuokot ovat niin hurmaavia, kuten tuossa sinun kuvassakin. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokot kuuluivat jo lapsena lempikukkiini ja ne tuovat niin ihanasti kevään iloa. Terveisin Tuija

   Poista