maanantai 2. lokakuuta 2017

Blogisuman purkajaiset

Blogiyhteistyö Ruohonjuuri Oy
Kesäkoteja, teetä ja sympatiaa...

Unelmakarttakirja ja Seuraa sydäntäsi -kortit...
Blogiyhteistyö


niin ja Hideaways...


Syksyn tulo ottaa voimille. 


Lokakuun nimesin voimaannuttavasti lukukuuksi. Kukapa estää yhden kuukauden vuodesta viettämään villasukissa kynttilän valossa lempikirjojaan lueskellen tai iki-ihanaa Cheapeake Shores -sarjaa seuraten. Onko kyseinen sarja Netflixissä sinulle tuttu? Helsingin Sanomien arvostelussa sanottiin viikko sitten: "Hallmark -sarja tarjoaa lohtua." Onkohan nyt käynyt niin, että tämä on se tyhjän pesän syndrooma, jota lääkitsen päivittäisillä hyvän mielen toimillani

Mihin olisinkaan joutunut, jos emme olisi saaneet nauttia kahta viikkoa kreikkalaisesta kesäkotielämästämme maailman parhaassa seurassa Pythagorionin kujilla ja Samoksen saaren tutuilla ja tuntemattomilla reiteillä. Aurinkoannokseni täyttyi edes osittain. Krooninen kaipuu rakkaisiin maisemiin on iskenyt ja lujaa eli aineksia unelmointiin ei tarvitse kaukaa etsiä. 

Absurdeinta on, että olen ikionnellisen kiitollinen tyttärieni omista poluista ja elämänkäänteistä ja järkeni sanoo, että 20 -vuotias Elli -kissamme loikkii onnessaan autuaammilla metsästysmailla. Eläinlääkärin lohduttavat sanat jäivät kaikumaan tyhjään huoneeseen: 
"Teillä on täällä fengshuit kohdallaan, kun kissakin on elänyt näin pitkän, hyvän elämän." 
Minulla asustaa sydämeni sopukoissa suuren suuri kaipuu.


Lankaköynnös salin ikkunalla


Viileä kesä oli oivallinen testata Ruohonjuuren lahjoittamia Pukka -teelajitelmia. Aluksi ajattelin, että nautiskelen niitä vasta näin syyskelien tullen, mutta monen monituista kertaa mausteiset teet tarjosivat juuri kaipaamani lempeän lämpimän kosketuksen sisuksiini kylminä kesäiltoina. Teetä ja sympatiaa sopivat minulle erinomaisesti. Night time nousi teelajitelmasta suosikiksi. Uni maistui makealta iltateetä hörpittyäni. Detox puolestaan laittoi aineenvaihduntaan vauhtia. Iltasella en sitä suosittele juomaan. Tämä aivan omakohtaisella kokemuksen syvällä rintaäänellä. 


Tunnelmallinen Tyynelä, Järvien kesäkodit -kirja

Toivottavasti lähestymistapani ei karkottanut lukijoita, koska hyvällä asialla tässä ollaan. Aiemmin mainitsemiini lempikirjoihin lukeutuu Järvien kesäkodit. Kuvaajana on huipputaitava Johanna Lehtinen ja tekstit ovat työparinsa Tanja Hakalan käsialaa. Tapasin tämän ihanan kaksikon toissa vuonna Turun kirjamessuilla. Ihailen heidän yhteistä inspiroivaa työotettaan.

Kesäkodeista olen useimmin palannut tunnelmallisen Tyynelän kuviin. Arvannet syyn yläkuvaa katsoessasi. Hirsihuvila Villa Maria seuraa hyvänä kakkosena. Entisestä höyryhinaajasta kunnostettu Päijänteellä lipuva kesäkoti hurmasi myös minut täysin. Sinulla on nyt mahdollisuus osallistua arvontaan ja voittaa omaksesi oma Järvien kesäkoti, jonka äärellä voit nautiskella kesätunnelmista lokakuisen hämyn vallatessa maiseman.

Kirjan alkutekstissä toivotetaan tervetulleeksi vierailemaan yhdelletoista järvimökille. Tarinoiden keskiössä ovat tavalliset ihmiset, joille tärkeää on matka mökille, saunan lämmitys ja asukkaidensa näköiset tarinat. Mökkeilijöitä yhdistää rakkaus. Rakkaus kesäkotia kohtaan. Se ilmenee siinä, mitä mökki on tuonut heidän elämäänsä. Rakkaus mökin ilmapiiriin ja tunnelmaan. Yhdessäolon hetket.

Mökillä on aikaa olla ja viipyä omien ajatustensa seurassa. Mökkeilyyn liittyvä tehtävälistakin mainitaan ja huojentava on asenne ja suhtautuminen keskeneräisyyteen, mikä erityisesti tällaista ympärivuotisella huvilalla asuvaa miellyttää. Elämä voi olla rikasta kaikesta epätäydellisyydestä huolimatta.

Kirjoissa on magiaa, jonka myötä voi seikkailla itselle merkityksellisiä polkuja. Tämä on kirja, josta voi lukea kuvia tai tekstiä tai molempia joko yhtä aikaa tai vuorotellen. Takaperin, niin kuin minä, tai järjestyksessä edeten. Kaikki käy!

Oletkohan sinä tämän kirjan onnellinen omistaja? Jokainen asiasta innostunut osallistukoon arvontaan, joka alkaa nyt ja päättyy tämän viikon perjantaina kello 18.00. Tasapuolisuuden nimissä jokaisella on yksi arpa.


Olkoon lukukuu antoisa! Tuija

ps. seuraavana vuorossa Happy Homes"Pukka valmistaa puhtaimmista luomuyrteistä koukuttavan maukkaita teesekoituksia ja huippulaadukkaita, uniikkeja lisäravinteita. Visuaalisestikin herkullisesta ayurvedisestä teevalikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja jokaiseen makuun, hetkeen, elämäntilanteeseen ja tarpeeseen. Sarjan lisäravinteet –saatavana jauheina tai ainoastaan yrttejä sisältävinä kapseleina – perustuvat terveyttä eri tavoin tukeviin luomuyrtteihin ja niiden nerokkaisiin yhdistelmiin. Toiminnan keskiössä on laatu ja korkein etiikka. https://www.pukkaherbs.com/"


34 kommenttia:

 1. Haluaisin olla. Mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 2. Mukaan arvontaan. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan arvontaan! Tuija

   Poista
  2. Onnittelut Järvien kesäkodit -kirja-arvonnan voittajalle! Terveisin Tuija

   Poista
 3. Kyllä vain :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mielelläni mukana!
  Terveisin Päpeliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan arvontaan! Tuija

   Poista
  2. Yhteystiedot olisi hyvä jättää mahdollisen voiton varalta!

   Poista
 5. Voi, mukaan!! <3

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 6. Tuota Järvien kesäkodit (kuten myös Happy Homes) kirjaa olen himoinnut, joten ehdottomasti mukana arvonnassa ❤️

  VastaaPoista
 7. Kiva arvonta, ehdottomasti mukana. anneli.airola@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukaan myöskin haluan tulla arvontaan. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukaan arvontaan.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Haluaisin olla :) Mukaan.
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mieluusti mukana arvonnassa :)
  vera.salmela@icloud.com

  VastaaPoista
 13. Mukana :) mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Järvien kesäkodit -kirja matkaa nimimerkki mummolle Itä-Suomeen! Kiitos kaikille osallistujille! Tuija

  VastaaPoista