sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Rakkautta ensi silmäyksellä

Ireon July 2018


http://www.studiokallisti.com/


Samos impressions 2011Pythagorion 2011http://www.hotelnaftilos.gr/index.php/en/home/Samos in my mind since 2011


Luminen maisemamme vaihtui sukkelaan vetiseksi loskakeliksi, mikä suorastaan pakottaa ajatukset aurinkoisten tunnelmien muisteloihin ja uusien seikkailuiden suunnitteluun. Kuvan laatu ei ole paras mahdollinen, mutta tunnelmat välittynevät katsojalle.

Katolta alas rytissyt lumimassa on herättänyt keskellä yötä muutamaan otteeseen saaden sydämen läpättämään tavallista tiuhempaan tahtiin. Mieltäni olen rauhoittanut kuljeskellen mielikuvissani Potokakin rannoilla. Talojemme ympärillä on valtaisat lumivallit, joiden sulaminen onkin kiintoisaa seurattavaa.


https://www.instagram.com/explore/tags/villaiirisphotography/?hl=fi

Huopatossukuvaukseni menivät mönkään, kun auringosta ei ollut tietoakaan ja uusien tossuihanuuksien en soisi vettyvän loskassa. Ensi viikolle on ennustettu pakkasöitä niin aamusella auringossa saattaisi olla otolliset hankikantoset tuotekuvauksiin. Postausta yhteistyöstäni Lahtiset Huopaliikkeen kanssa odotellessasi voit tutustua heidän yrityksensä huikeaan miltei sata vuotta sitten alkunsa saaneeseen tarinaan. Omat upouudet huopikkaani (rakkautta ensi silmäyksellä) on suunnitellut Aki Choklat, joka on Huopaliike Lahtiset kanssa saanut mallistoon modernia ilmettä ja ajanhenkisyyttä.  Verkkokaupassa voit tutustua monipuoliseen tuotetarjontaan. Video on katsomisen arvoinen ja jos oikein toden teolla kiinnostuksesi herää niin laita kalenteriin ylös hiihtolomalauantait  ja jälleenmyyjät löytyvät tältä listalta, jos Partalan kylä Jämsässä kuulostaa liian kaukaiselta retkikohteelta.   Instagramissa on iltahämärissä kuviini tallentuneet huopatossurakkauteni, jotka jalassa voin tassutella T-huoneeni viileillä lattioilla, jos pakkaskeliä ei pihalla olekaan enää tarjolla.

Satumaiset talvimaisemat ovat tuoneet iloa päiviin, joiden valoisuus lisääntyy päivä päivältä. Miltähän tämä minun Koti meidän-Samos in my mind -sekamelskani vaikuttaa muiden silmissä? Olen opetellut heittäytymään ja antamaan kenkää sisäiselle kriitikolleni, joka toppuuttelisi aivan varmasti, jos antaisin sille mahdollisuuden. Samoksen auringon alla olen rento ja itseeni tyytyväinen toisin kuin täällä kylmässä hytistessäni saan toden teolla pitää pintani, että positiivinen toiveikkuuteni pysyy pinnalla. 

Onneksi on Hyvän mielen kortit ja aikuisen parin elämäntilanne, jossa voi olla itsekäs kuunnellen omia tuntojaan tarkemmin kuin ruuhkavuosina, jolloin kadonnut sukka oli kaataa pakan. 

Ah, ensi kesänä istuskelemme alakuvan Ireonin pikkukylässä ja nautiskelemme kreikkalaisesta elämästämme kaikessa rauhassa kiireettä. Minä jo kymmenettä kertaa tutuissa maisemissa, joista löydämme aina vaan uutta koettavaa. 

Kiitollisin terveisin, Tuijahttps://samosinmymind.blogspot.com/

6 kommenttia:

 1. On kyllä ihanaa, kun maailmassa on se joku itselle niin mieluinen paikka, jonne on aina kiva palata. Vähän (paljon) niinkuin kotiinsa tulisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuudella mietin kaikkea rakkaalla saarella kokemaamme. Laskeutuminen lomaan käy sukkelasti, kun heti oitis on omalla tutulla maaperällään, josta kuitenkin löytyy aina uutta ihmeteltävää. Kotiinkin on aina yhtä ihana palata, mutta tuo loma-aika on tärkeää erityisesti tuolle touhukkaalle puolisolleni, joka vain siellä pääsee irti velvoitteistaan ja puuhistaan. Helmikuisin terveisin Tuija

   Poista
 2. Ymmärrän niin hyvin hinkunne palata jälleen samaan paikkaan. Se on meillekin niin tuttua eikä lainkaan hävettävää vaikka sitä joskus morkataankin.
  Täytyy sanoa, että kun olimme keväällä 2017 Kreikan Samoksella, se kokemus oli niin miellyttävä, että haluaisin Kreikkaan uudelleen. Olin siellä edellisen kerran varmaan parikymmentä vuotta sitten. Ilma oli ihanan lämmin toukokuun alkupuolellakin, maisemat huikean kauniit ja ruoka joka ikinen päivä ihanaa.
  Lomakuvien katseleminen tuo hyvän mielen. Ja näytät niin onnelliselta ja hehkeältä kuvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Me suhtaudumme moniin asioihin tunteella ja Samos on osoittautunut paikaksi, jossa molemmat löydämme rauhan sekä levollisen, rentoutuneen olon suit sait sukkelaan, kun kotimaan puuhat jäävät taakse. Kreikkalainen ruoka, ilmasto ja elämänmeno sopivat meille paremmin kuin hyvin ja mitäpä sitä hyväksi koettua vaihtamaan. Kiitos ja kiva, kun kuvastakin huokuu mielentilani. Hyvä olo tuo hehkeyttä. Helmikuisin terveisin Tuija ps. kuvani putkahtivat mieheni luurin kätköistä tänne

   Poista
 3. Voi odotusta <3

  Kreikkaa en vaihda minäkään pois, vaikka välillä koetan muualla käydäkin. Olen oikeastaan huomannut, että muualla lomailu vain vahvistaa rakkauttani Kreikkaan, sillä mikään ei ihan yllä sen rinnalle.

  Ihanat lomakuvasi herättävät kaipuuta <3

  Voi hyvin ihana sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna! Viime syksyinen Kos -kokemus oli hyvä, mikä avasi silmät huomaamaan Samoksen verrattomuuden. Sinne palaamme, missä meillä on hyvä olla. Eikös olekin erikoista, miten sekä kotimaan että Samoksen kuvissa on samaa? Tai niin ainakin itse koen.
   Talvi on selkeästi kääntymässä kevään puolelle. Eilen kävin ystäväni kanssa kahvilassa ja sieltä ulos lähtiessä läikähti sydämessä vahva toiveikas olo: kesä on yhtäkkiä!
   Hyvän mielen terveisin Tuija

   Poista