lauantai 23. helmikuuta 2019

Koti meidän -verstas

Samos in my mind


Blogini nimi juontaa juurensa Punala -nimisessä piharakennuksessamme sijaitsevaan Koti meidän -verstaaseen, jossa syntyy talvisaikaan usein Samokselta inspiraationsa ammentaneita taidonnäytteitä. Olen onnekas, kun saan tällaisia juuri minulle suunniteltuja koruja ja rasioita käyttööni. Tämänkin rannalta löytyneen persoonallisen kiven ympärille luodun korun pitäminen kaulassa on enemmän kuin vain riipus. Koskettaessani sitä saan voimaa ja hyvää mieltä kaikista huikeista hetkistä rannoilla kävelyistä ja verstaspiipahduksista, joissa mielipiteeni on arvossaan.  

Koti meidän -verstas


Koti meidanAlun perin kirjoitin ja kuvasin lähinnä kotiamme, mutta nyttemmin aihepiirini on laventunut kuvaamaan elämäntapaamme ja arvomaailmaamme kokonaisvaltaisemmin. Koti meidän -verstas on taidokkaasti sisustettu miljöö, jossa jokaisella työvälineellä on oma paikkansa. Kumpikohan meistä itse asiassa on sisustaja?

Välimeren sinestä on tullut meille molemmille merkittävä väri, joka tuo iloa eloon. Rakkaus Kreikkaan syttyi vuonna 1984 ensimmäisellä yhteisellä interrail -matkallamme, joka oli pitkän sunnittelun tulosta ja toiveidemme täyttymys. Epämukavien rinkkojen raahaaminen helteessä ei ole jäänyt päällimmäisenä mieleen vaan tunne itsensä ylittämisestä ja rohkeudesta seikkailla tuntemattomia reittejä kohti unelmaamme.

Elämä on täynnä kumpuilevia ja mutkittelevia polkuja, joiden suunta on välillä ollut haussa, mutta sisukkuus on palkittu. Joka mutkan takaa löytyy uutta ihmeteltävää. Iän karttuessa aina vain pienemmät ilonaiheet saavat sydämen läpättämään. Tänään auringon läikähdys salin pölyisen ikkunan läpi vei ajatukset vehreään kevääseen.

Hyvän mielen taidot -sivulta löytyy harjoitus, jossa ideana on nostaa ensin vuoden teemakortti ja sen jälkeen 12 muuta eli joka kuukaudelle omansa. Keskiöön nousi kortti tekstillä: Päästän irti siitä, mikä ei enää palvele. Olen matkalla kohti rauhoittavaa selkeyttä. Karsin turhat vaatteet, materiaalit ja tavarat ja saan tilaa uudelle. Konmarin kysymys: Tuottaako tämä sinulle iloa? on mielestäni oiva. Opettelen luopumaan turhista taakoista. Keventäminen on virkistävää.

Ylellisyyttä on avara koti, joka tarjoaa tilaa meille molemmille toteuttaa omia visioitamme sekä yhdessä että erikseen. Tärkeintä on löytää oman itsensä näköinen tapa elää ja olla. Visuaalisuus, estetiikka ja yhteiset kokemukset ovat meidän voimavaramme. Mitkä ovat sinun?

Launtai-illan lempein terveisin, Koti meidänIG/tuikku


4 kommenttia:

 1. Kaunis ja varmasti muistorikas koru syntynyt miehesi käsistä.
  Hän on onnekas kun kädentaitoisena on saanut noin upean työtilan.
  Ja tuosta banderolistasi tulee niin suuri kesän kaipuu,että.😊
  Ihanasti kirjoitit.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvän mielen kommentistasi! Kevätmielellä, Tuija

   Poista
 2. Kerrassaan upea työtila teillä ja kaunis on myös korusi! Olen kanssasi samoilla linjoilla tuon tavaroiden haalimisen suhteen. Muutimme uuteen kotiin vajaa vuosi sitten ja muuton aikana luovuin kaikesta turhasta. Avarassa kodissa mieli rahoittuu ja sielu lepää. Koriste-esineiden virkaa hoitaa silmien eteen avautuva kaunis kalliomaisema käkkyrämäntyineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija kommentistasi! Kuten kuvasta näet kaikenlaista pientä ja tarpeellista on kuitenkin hyvä olla saatavilla, kun inspiraatio pukkaa pintaan. Turhasta luopumista silti harrastan, mutta loppua ei häämötä pitkään aikaan. Kesällä selkeyttäminen on helpompaa, kun voi viedä ulos odottamaan jatkokäsittelyä kierrätykseen tai milloin minnekin. Onneksi vaatteemme ja arjen asiat ovat hyvin hallinnassa. Koriste-esineistä lähinnä luovun yksi kerrallaan, varsinkin niistä, joista ei tule hyvää oloa. Kevättalvisin terveisin Tuija

   Poista