tiistai 23. huhtikuuta 2019

"Kaunis, kauniimpi, KAUNO" -arvonta "Juliste syntyi siksi, että meitä Keltaisessa Talossa surettaa kaunokirjoituksen opetuksen kohtalo ja tämän ihanan kirjoitustaidon (ja myös sen lukutaidon) katoaminen." Blogiyhteistyö & Ateljee Keltainen Talo
http://www.ateljeekeltainentalo.com/

Mitä ajatuksia sinussa herättää huoli käsialakirjoituksen tilanteesta?
Jos jaat huolen ja olet innostunut näistä kauniista vanhoista aakkosista julisteena niin jatka ihmeessä lukemista loppuun asti!

Nolostuttaa, että tämän tekstin valmiiksi saattaminen on kestänyt pitkään. Agricolan päiväkin tuli ja meni, mutta kauno elää! Mummin minulle antama kirjoittavan neidon siluetti on ollut jo pitkään voimakuvanani tietokoneen vierellä ja nyt tämä "Kaunis, kauniimpi, KAUNO" -sisustusjuliste täydentää kokonaisuutta, joka on hahmottumassa satavuotiaan huvilamme hirsiseinälle. Ateljee Keltainen Talo tekee tilauksesta myös personoituja julisteita. Suunnitelmani on vireillä.

Ihmettelet varmaat, miten kuvat liittyvät aiheeseen. Lapsuudessani pääsiäinen oli vuoden toinen suuri juhla, jolloin posteljoonit olivat kiireisiä jakaessaan kauniilla käsialalla kirjoitettuja tervehdyksiä. Vuosien varrella tämä kaunis tapa on valitettavasti hiipunut. Muistan olleen kunnia-asia saada kirjoittaa kortteja, kun olin oppinut kaunokirjoituksen.

Sittemmin käsialakirjaimet ovat käyneet suuria muutoksia läpi, mutta  onneksi Ateljee Keltainen Talo on lähtenyt kampanjoimaan vanhan kunnon kaunon puolesta. Iloissani saan jakaa onnenhippusia teillekin tämän postauksen myötä.

Arvontaan voivat osallistua:

A kaikki blogini tähtilukijoiksi kirjautuneet
https://www.facebook.com/ateljeekeltainentalo/ -sivustosta tykänneet
C Instagramissa https://www.instagram.com/ateljee_keltainen_talo/?hl=fi seuraajat

Jätä kommentti Koti meidän -blogin kommenttilaatikkoon. Muista lisätä sähköpostiosoite yhteydenottoa varten sekä lisäksi toiveesi kumman toivot voitoksesi:
A3 -kokoinen KAUNO -sisustusjuliste viivallisena vai viivattomana.

Osallistumisaika päättyy vappuaattona 30.4. kello kolmelta iltapäivällä.

Ilomielin lukisin ajatuksiasi käsin kirjoittamisesta. Itse pidän erityisen paljon käsin kirjoittamisesta, joka on muovannut kirjoitustyylistäni omaperäisen lennokkaan. Vieläkin muistan lämmöllä niitä  tilanteita, joissa olen saanut kehuja käsialastani, joka on selkeästi sukua käsillä tekemisen tapaani. Luovuuteni näkyy otteissani. Samaa sarjaa taitaa olla tämä postauskin, jonka kuvien laatu on riittävän puhutteleva. Kiitos kevätinnostuksen sinä saat tämän nyt luettavaksesi!

Kauniin kevätillan toivotuksin, Tuija
24 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa :) Ja viivallisena, kiitos.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvatenkin kaunokirjoitus puhuttelee sinua kirjojen ystävää. Onnea arpajaisiin! Tuija

   Poista
 2. Juliste viivojen kanssa. Herää muistoja.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa arvontaan mukaan, mutta oletko kirjautunut lukijakseni? Aurinkoista keskiviikkoa! Tuija

   Poista
 3. Upea ja kaunis kannanotto kaunokirjoituksen puolesta!❤
  Niin hyvin muistan,kun sitä kansakoulussa harjoiteltiin viivojen väliin vihkoon.Omani muotoutui melko kauniiksi ja varmaksi ja pysyikin sellaisena vuosikymmeniä.Nyt keski-iällä huomaan sen personallisoituneen,mutta opit ovat kuitenkin vielä selvästi näkyvissä.Vaikka nuorena huomasin monen ystävättäreni käsialan omaperäistyvän esim.takakenoiseksi tai pystyksi,joidenkin kokeilujen jälkeen itse palasin aina takaisin etukenoiseen kaunoon.
  Muistan,kun ystävättäreni kanssa innostuimme mustepullosta ja mustekynällä kirjoittamisesta aikana,jona muutenkin rakastimme kaikkea vanhanaikaista.Tämä rupeama varmensi omaa käsialaa entisestään,mustekynällä kirjoittaminen vaati enemmän keskittymistä.Saman ystävättären kanssa käsinkirjoitimme vuosia pitkiä kirjeitä toisillemme Kreikan vuosinani.
  Olen myös tosi surullinen tämän kauniin asian katoamisesta nykymaailmassa.Uskon vakaasti,että kaunonkirjoitus harjoitti käden koordinaatiokykyä ja oli,ja on vieläkin vanhempien ihmisten vesileima omasta persoonallisuudesta.
  Kaunokirjoituksen puolesta kannattaa ehdottomasti liputtaa!Luulen,että opetan vaikka itse mahdollisille lapsenlapsilleni tulevaisuudessa kaunokirjoitusta,jos sitä ei enää muuten opeteta.😊
  Hieno postaus!
  Jos minua onni soisi ihanassa arvonnassasi,toivoisin julisteeni ilman viivoja ihan vaan sisustuksellisuuden vuoksi,vaikka viivat olisivatkin muistorikkaammat,kiitos.
  urkki62@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin sinua kiinnostavan ja koskettavan tämän teeman. Mustepullo tuli minullekin tutuksi oppikoulussa. Kynä kädessä tuntuu viehättävämmältä kuin esimerkiksi näppäimistön naputtelu, vaikka onhan tietotekniikka tuonut tullessaan paljon hyviä asioita.

   Toivotan sinulle onnea arvontaan! Terveisin Tuija

   Poista
 4. Kaunokirjotuksen kuoleminen on minusta todella huolestuttavaa. On ihana lukea vanhoja postikortteja ja kirjeitä isoäitini jäämistöstä, jotka on kirjoitettu todella kauniilla kaunokirjoituksella. Kirjainten koukerot ja silmukat ovat kuin taidetta paperilla. Kirjoituksissa on mukana kirjoittavan sielu ja kirjoitus on puhuttelee aivan eri tavalla kuin kuvaruudulta luettu teksti.

  Kaunokirjoituksen katoaminen huolestuttaa minua myös siksi, että sillä on suuri merkitystä motoristen taitojen kehittymisessä. Ihan samoin kuin käsitöiden tekeminen motivoi aivoja on kirjoittaminen myös erittäin palkitsevaa.

  Jätän arvonnan väliin tällä kertaa mutta äärimmäisen kauniita nämä julisteet ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon vakaasti kaikenlaisen käsillä tekemisen kuitenkin säilyvän, koska aina on ihmisiä, joille tällaiset asiat ovat tärkeitä. Aivot nauttivat tekemisen tuomasta hyvästä olosta, mikä lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia.
   Aurinkoista kevättä sinulle! Tuija

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan arvontaan, mutta olethan muistanut kirjautua lukijakseni? Terveisin Tuija

   Poista
 6. Ihana postaus. :) Viivallinen olisi valintani.

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Upea kannanotto. Olen itse tosi kauhuissani ja huolissani, että menetämme tämän ihanan kirjoitustyylin nykyisillä opetusmenetelmillä. Olen alkuaan lukenut saksan kieltäkin niiden vanhalla kirjoitustyylillä, jota en tietenkään muista nyt enkä viitsi googlatakaan. En osaa edes lukea nykynuorison kirjoitusta kun siinä jotkut kirjaimet ovat kaunoa, jotkut peniä ja toiset isoja tekstauskirjaimia. Surullista. Mielelläni ottaisin viivallisen julisteen. Seuraan blogiasi bloggerin ja FC:n kautta. klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Viivallinen ehkä perinteisemmän näköinen ja kauniimpi. Tulee kouluajat mieleen😍
  Sarianna.saari95@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kivan näköinen blogi sinulla ja kirjauduinkin lukijaksi (tosin lukijakuva näyttää jostakin syystä oleva eri mitä tässä kommentissa, siis tuo kukkakuva on mun vanha profiilikuva :o ). Arvonnassa mukana ja jos onni suosii, niin valitsisin viivattoman version tuosta kauniista julisteesta. talotarinoi @ gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan! Sinä näyt lukijana, kiitos! Iloista vappuaattoa! Tuija

   Poista
  2. Vappuonnenpotku osui sinuun! 🎈

   Poista
 10. Mukana arvonnassa! Kirjauduin blogisi lukijaksi! Kiva että tiedän nyt missä myymälänne sijaitsee.
  Surullista että kaunokirjoitusta ei enää opeteta kouluissa. Kädentaidot lapsilta surkastuu entisestään. Rakastin itse kaunokirjoitustunteja alakoulussa, ihailin aina opettajan kirjoittamista kun hän malleja taululle piirsi. Vaikka se kirjoittaminen olikin mustekynää ja mustetta ja imupaperia käyttäen aika haastavaa, niin silti se oli melkein mieluisin oppitunti.
  Voi kun onni suosisi minua, tämä juliste pääsisi uuden (vanhan) mökkini seinälle kehyksiin, sulostuttamaan myös lapsiani ja lastenlapsiani.
  Ja viivallisena tietenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan arvontaan! Tarkoittanet, että liityit Ateljee Keltaisen Talon -blogin seuraajaksi. Heidän myymälänsä sijaitsee Kuopiossa. Onnea sinulle arvontaan! Hyvää Vappua! Tuija

   Poista
 11. Mukana & viivallisena! jenni.tabell(a)gmail.com ☺

  VastaaPoista