lauantai 14. kesäkuuta 2014

Aurinkohuone

Pihan perältä työmaan takaa löytyi vielä alkuviikosta kaaos, mutta nyt tilanne on vähän toisenlainen. Kastelukannun somistaman oven takaa löytyy Aurinkohuone, joka kymmenisen vuotta oli kasvihuoneenamme kunnes tila vapautui muuhun tarkoitukseen yläpihalle rakennetun kasvihuoneen valmistuttua eräänä hyytävän kylmänä toukokuisena sunnuntaina räntäsateen keskellä. 

Pieni oivallukseni tänään sai tilanteen liikahtamaan aimo askeleen eteenpäin. Olen pitkin kevättä pähkäillyt, miten ripustaisin harsoverhot ikkunoiden eteen suojaksi paahteelta, jota ei viime aikoina kylläkään ole ollut vaivoiksi asti. 

Itse asiassa tänäänkin menin aurinkoon lämmittelemään pikkuorvokin kupeeseen ja siinä hetken tuumailtuani huomasin juuri sopivan pätkän sisalköyttä ja rautalangasta taivutin näppärän pujottimen, joka toimi loistavasti. Ikean kevyet harsoverhot pääsivät vihdoinkin paikoilleen ja kierrätyskatoksesta löytämämme puusohvan ylle koukkuun roikkumaan kurotin ison hyttysharson, jonka alla toivon kesällä joutilaita teehetkiä hyvän kirjan kanssa. 

Aikanaan keskeinen sisustuselementti on ollut riippumatto, jonka jykevät koukut jätin paikoilleen, jos vaikka haluamme sen vaihteluksi lekotteluun. Kesälistalta löytyy tämäkin. 


Inspiroiduin kovasti Krista Keltasen valokuvien värimaailmasta ja herkkyydestä jo vuosia sitten käydessäni Helsingissä hänen valokuvanäyttelyssään. Hän on lehti- ja mainoskuvauksen ammattilainen, jonka työn jälkeä ihailen.  Kokeilin nyt itsekin muokata raakavedoksiani eteerisiksi kokonaisuuksiksi. Näin onnistuin...Jonnan ja Kristan  aurinkoinen kuvauspäivä pihapiirissämme antoi hurjasti puhtia jatkaa valitsemallamme tiellä.  Oli kiintoisaa avata kotimme ovet taitavalle kaksikolle, joilta on ilmestynyt mm. kirja 12 kotia sekä lukuisia juttuja aikakauslehdissä.

Harmillista oli, että kesätiskipaikka oli vielä vaiheessa, mutta nyt sekin asia on korjaantumassa. Kohtahan kesähelteet alkavat ja me siirrymme ulkoilmaelämään, jolloin on ilo tiskata liiterin seinustalla sinivalkoisia lautasia herkullisen aterian jälkeen puhumattakaan ruoan valmisteluista pihamme mukavimmassa paikassa kesäkeittiön vierustalla. Leppoisaa lauantai-iltaa! Tuija

4 kommenttia:

 1. Heipä hei! Löysin sattumalta instasta sun kuvan ja tykäistyin ihan valtavasti sen tyyliin, väriin ja kaikkeen:) Oli siis pakko tulla myös katsastamaan blogi. Täällähän on ihan mielettömiä kuvia! Mukavaa Juhannusviikkoa! Toivotaan aurinkoa (meillä sataa just nyt ihan taivaan täydeltä) ja kivaa tekemistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahduin kommentistasi ihan valtavasti! Mukavaa, jos kuvillani tuotan iloa ja jaan hyviä tunnelmia. Aurinkoisin ajatuksin sateesta huolimatta, Tuija

   Poista
 2. Heissan! Teillä näyttää ihanalta ahkerointienne jäljiltä. Inspiroivaa kesäkuun jatkoa. :) Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Maalaaminen on vienyt mennessään. Työlista on pitkä. 😉 Asia kerrallaan. Aurinkoisia melontaretkiä teille kahdelle! Tuija

   Poista