keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesäinen kuvauspäiväAamuvarhainen keskiviikko kasteisella nurmella tuntui toiveikkaalta varpaisiini asti. Odottava tunnelma kodissamme valtasi mielemme. 
Kymmenen maissa pihaamme saapuivat odotetut vieraamme. 

Krista asettelee, suunnittelee, sommittelee.


Krista kuvaa


ja tarkastelee työnsä tulosta.Minä sain toimia assistenttina. Kaapin kätköistä löysin tarvittavia astioita.
Jonna stailaa ja järjestelee.Oli huikeaa seurata ammattilaisten työskentelyä ja nähdä itsekin uusin silmin tuttu ympäristönsä. Koti meidän -tarinaa kirjatessaan Jonna Kivilahti haastatteli meitä molempia yhdessä ja erikseen. Hän ja valokuvaaja Krista Keltanen tekivät työtä taidolla hienosti toisiaan täydentäen.  Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, millaisen jutun tämä kaksikko luo päivän annista sekä missä ja milloin se putkahtaa luettavaksi.
Minäkin leikin valokuvaajaa ja tallensin makuukammarimme pöydältä asetelman, jossa Laurin suunnittelemat ja käsityönä tekemät korurasiat pääsivät valokeilaan. 

Lounastauko pidettiin kuvausten lomassa ja tottahan toki tarjoilut ennen syömistä kuvattiin erilaisista kuvakulmista. Lounaaksi teimme kanasalaattia ja iltapäiväkahvilla katoin verannan pöytään juustokakkua, jonka nyt ensimmäistä kertaa tein sydänvuokaan.


Juustokakku ennen stailaustaja stailauksen jälkeen


Tämä kesäinen päivä painuu mieliimme ja päätyy osaksi elämämme helminauhaa. Illan kruunasi Unelman, vanhan retkiveneemme, vesillelasku. Se keikkuu nyt tyytyväisenä kotilaiturissa ja minäkin kömmin kohta unten maille kesäkamarin rauhaan.
Sydämelliset kiitokset teille molemmille, Jonna ja Krista! 
Oli ihana tavata ja tutustua teihin. Tapaamisiin toistekin! 
Tuija ja Lauri

6 kommenttia:

 1. Valon pisaroita, onnenkyyneleitä, aivan ihania hetkiä on ollut teidän päivässä! Villa Iiristä kelpaa kuvata, mutta tosi kiva, kun itse kuvasit päivän kulun. Ihana katsoa kuvia! Nuo matkalaukut pinossa!! -Kaunista kerrassaan! On teillä ihana talo, koti ja pihapiiri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Sään suhteen meillä oli loistava ajoitus. Tänään maisema on harmaa ja utuinen. Olo onnellinen. Ihanaa, että elät mukana ja jaat iloa täällä blogimaailmassa.

   Poista
 2. Kuulosti kyllä niin ihanalta päivältä! Ja niin ihanat kuvat ja kesä ♥
  Kaunis koti teillä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Sitä tuo päivä oli. Ihanaa oli tutustua tuohon loistotiimiin. Kesäkotielämä on mukavaa. 💚

   Poista
 3. Ihana postaus! Ja ihana valokuvaustapahtuma! Teillä on todella kaunis ja idyllinen koti!
  Kerrohan sitten, missä ja milloin kuvat putkahtavat esiin.
  Hyvää viikonloppua! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Kuvausten myötä oli ihana tutustua uusiin ihmisiin ja saada heistä helmiä elämän helminauhaan. Viime toukokuussa oli jo ensimmäinen juttu Unelmien Talo ja koti -lehdessä. Kansikuvassa oli meidän veranta Kristan kuvaamana. Juhannus-Annassa puolestaan ilmestyi toinen Kesäkotielämää-otsikolla. Tuo samainen oli nyt kuukausi sitten ruotsalaisessa Underbara Sommarhus -lehdessä. Ensi viikolla Saksassa on ensidebyyttimme Landideen sivuilla. Näitä jäkimmäisiä ei ole täällä Suomen markkinoilla, mutta kirjoitan blogiin lehden saavuttua kotiimme. Kesäterveisin Tuija

   Poista