keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Inspiraation hakumatkalla

Fiskarsin retkellämme suuntasimme ilta-ajelulle kohti Hankoa. Kaupungin ranta uimakoppeineen oli hurmaava kuten aina. Mereltä puhalsi lempeä, vieno tuuli ja aurinko lämmitti kallioita, joilla hyppelehtiminen vei ajantajun.

Talletin mieleni sopukoihin hyvän mielen tunnelmat, joihin palata tarpeen tullen. 

Ruukin raitilla oli hiljaista, mutta vielä hiljaisempaa oli Lappohjanrannalla, joka on matkan varrella Koverharin lähistöllä. Viime visiitillä loikoilimme siellä aurinkoa palvoen, nyt meren ulapalle tähyillen ja rauhasta nauttien. Linkistä klikaten löydät lisätietoja mainiosta retkikohteesta.


Fiskarsin kesänäyttely Rajapinnat oli vaikuttava monella tapaa. Kuviin oli vaikea tallentaa Kuparipajan Valkoisen ja Mustan salin atmosfääriä, mutta pintaraapaisun saat näiden otosten myötä. Muutaman vuoden takaisessa R.ASIA -näyttelyssä tässä samaisessa salissa oli mukana Laurinkin Sointu -sarja. 


Kepeän raikas lasimuotoilu valoisassa valkoisessa salissa oli pysäyttävä kuten myös tämä kastemalja laatikoineen. Huomaatko, millaisen kuvion valo taittaa maljan keskelle? 
Tämä kolmiulotteinen tulostin  hurruuttaa jokaisena näyttelyn aukiolopäivänä yhden patsaan. Saarikorpi Design on tämän yllätyksellisen projektin suunnittelija ja toteuttaja. 
Piitu Nykopp on tunnettu nukketaiteilija, jonka teos valloitti minut puhumattakaan monesta muusta yksityiskohdasta. Kokonaisuus herätti alitajunnan askartelemaan uusia polkuja ja uria. Inspiroivaa! 

Erittäin ystävällinen tyttö oli töissä lipunmyyjänä ja oppaana näyttelyssä, mikä oli ilmiselvästi hänen lempityötään. Kiitos! Hän kertoi lasten riemastuvan ulko-oven viereisestä teoksesta, johon saa koskea. No, minustakin se oli huisinhauska.

Hyvästeltyämme ruukkialueen suuntasimme lempikohteeseemme Tammisaaren Ramsholmenin upeaan lehtoon. Siellä on hyvät polut, joissa on mainio pyöräilläkin. Kokeiltu on! Kävelimme rantaan, josta on näkymä kaupungin satamaan ja keskustan vanhaan puukaupunkikortteliin, jonka kujilla tuntuu kuin olisi siirtynyt menneeseen aikaan.


Ensiapua etelän kaipuuseen tuo päivittäin tämä Hangon iltamarkkinoilta tinkaamani pikkukaappi, joka syrjäytti suihkuhuoneen modernimman kulmakaapin. Aluksi ajattelin maalata tämän, mutta sitten se omassa rujoudessaan osoittautuikin sopivan tuollaisenaan seinälle. 


Säätiedotus lupailee kesäisempien säiden palaavan, mikä olisi enemmän kuin toivottua. Viime yön sademäärä puoli saavillista olisi riittänyt joksikin aikaa, mutta nyt illemmalla tuli toinen mokoma. Kasteluvedestä ei ole pulaa.

Toiveikkain terveisin, Tuija


3 kommenttia:

 1. sanoisinko, että Wauuu <3 ihania kuvia kertakaikkiaan .

  terkkuja Naantalista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoinen mieli tuli aurinkokaupungista tulleesta kommentistasi! Naantali on ihana kaupunki! Terveisin Tuija

   Poista
 2. Tervetuloa Ari lukijaksi! Onnittelut, olet ensimmäinen miespuolinen kirjautunut lukijani! Kiitos!

  VastaaPoista