tiistai 1. heinäkuuta 2014

Jalavaa, saarnea, tammea ja vaahteraa

Kestokalenterini Pyykkituvalle löysin Tiirinkosken Tehtaalta.


Kesäretkeily kuuluu kesäämme. Kohteissa on sekä uusia että vanhoja tuttavuuksia, joihin on päästävä kerran kesässä. Uusimpana listalle pääsi Tiirinkosken tehdas ja vuosien takaista ihastusta edustaa ehdottomasti Fiskarsin ruukkimiljöö, jonka tunnelma on vertaansa vailla. 


Fiskarin laatupuu on puutavaran toimittaja, jolta löytyy Punalan verstaan tarpeisiin soveltuvia suomalaisia puita. Pääasiassa puutavara on koottu Fiskarin kylän alueelta. Yritys sijaitsee Peltorivin perukoilla kosken partaalla museon lähistöllä. Sinne kannattaa poiketa ihastelemaan vaikuttavia taapeleita huumaavassa puun tuoksussa.
Sisääntulon yhteyteen on ripustettu eri puulajeista persoonalliset opastaulut, mitkä ihastuttavat joka kerta yhtä paljon. Puiden olemus ja nimet ovat kuin taideteos. Tuolla, jos missä ymmärtää puiden sävyerot sekä omalaatuisuuden. Vink, vink... Linkkejä klikkaamalla löydät lisätietoja hankkimistamme puulajeista.


Visakoivun mietintä vaati yön yli sulattelun.Valinnanvaraa on reilusti ja päätöksen tekeminen eri lankkujen välillä on aikaa vievää työtä. Kiitos erinomaisesta palvelusta Jesse Partaselle. Täältä puntarin ja erinäisten mittausten kautta ostamamme pino on päässyt odottamaan jatkotyöstöä Punalan verstaalle. Sinunkin Koti meidän -puikonpidikkeesi voivat olla kotoisin Fiskarin puistosta. 


Hotel Tegel tarjosi meille oivallisen majapaikan, jossa heräsimme hyvin nukutun yön jälkeen kosken kohinaan huoneessa numero 26, joka on kulmahuone näkymillä kahteen suuntaan. Maittava aamiainen tarjoiltiin Kuparipajan ravintolassa, jonne johdattaa hotellin ovelta silta kohisevan kosken yli. Jos sää olisi ollut lämpimämpi niin olisi ollut elämys syödä aamiaista sillan pöydässä. Ensi kerralla, kenties... 

Seikkailimme myös Hangossa ja Tammisaaressa, mutta siitä toisella kertaa, jos te piipahtelijat niin toivotte.

Nyt alkoi heinäkuu ja uusien maalaushommien aika! 

Kuulumisiin! Tuija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti