maanantai 28. joulukuuta 2015

Raakasuklaarakkautta

Tästä se alkoi!                Tämän vuoden makeasta blogiyhteistyöstä kiitän 
                               Ruohonjuuri -kauppaa!


Ensimmäinen adventti huipentui Villa Iiris -suklaatehtaan perustamiseen. Pääkokkina toimi suklaa-asiantuntijattaremme ja kuvaajana hääri tiedotusvastaava eli minä, joulunajan tuikku.

                     ************************

CocoVi Raakasuklaan valmistuspaketista löydät kaiken tarvitsemasi. Laadukkaat raaka-aineet oikeassa suhteessa, muotit sekä tarvittavat ohjeet. Nyt on raakasuklaan valmistaminen helpompaa, hauskempaa ja varmempaa kuin koskaan!

Pakkauksen sisältö:

- Kylmäpuristettua kaakaovoita
- Neitsytkookosöljyä
- Agavesiirappia
- Lucuma-jauhetta
- Goji-marjaa
- Kaakaojauhetta
- Maca-jauhetta
- Himalajan suolaa
- Valmistusmuotit


                           ************************

Ohjeita tarkasti noudattaen ja osittain ihan pikkuriikkisen soveltaen lopputuloksena oli 24 herkkua + maistiaisia, jotka eivät kauaa jääkaapissa vanhenneet. Muotteina käytimme *romantiikkaisia sydämenmuotoisia jääpalamuotteja paketissa mukana tulleiden sijaan. (*Tämä sana on perua vuosien takaa, kun nuorimmaiselta oli kysytty esikoulussa, millainen on kotinne. Vastaus oli: " Romantiikkainen." )

Joka päivälle valmistui näppärissä käsissä oma makupala ja parikin erikoismausteilla höystettyä superherkkua. Sain kunnian toimia tonttuna ja täyttää Sokoksen kirjaosastolta pitkällisen metsästyksen tuloksena löytyneen pahvikalenterin, joka sopi kuin nakutettu yläkerran kamarin joulusisustukseen. Vanhan, vetoisen ikkunan edessä oli juuri sopiva lämpötila raakasuklaalle, joka toi iloa jokaiseen päivään joulun alla. Mieluusti olisi kuulemma luukkuja saanut olla uuteen vuoteen asti tai vaikka ensi jouluun saman tien. 

Raakasuklaata maistettuani tavallinen maitosuklaa menetti hohtonsa, jos sitä nyt erityisesti on koskaan ollutkaan. Sydämeni menetin tälle terveelliselle herkulle. Hyvä, että tiedän, miten kalenterimme 11 kuukauden kuluttua täytetään.

Juuri luin jutun  Kanelia ja kardemummaa -bloggarin jouluhurahduksesta Kodin kuvalehden sivuilta. Samantapaisia oireita on minullakin, mutta ei vielä aivan samassa mittakaavassa. Joulublogin perustaminen on ollut aikeena pitkään tai ainakin oma linkki joulujuttuihini. Olisikohan hyvä idea? 

Joulutunnelmissa edelleen, tuikkuKiitos Ruohonjuuri!6 kommenttia:

 1. Voi, kuinka romantiikkaista!;D
  Mä olen kans todella tykästynyt oikeisiin tummiin ja raakasuklaisiin. Raakasuklaat olen kyllä ostanut ihan valmiina. Lahjaksi sain pari levyä Fazerin Sinistä, ja täytyy sanoa, ettei kyllä maistu oikein miltään.:/ Hmmm...osa suomalaista identiteettiä on nyt kadoksissa!:P

  Ja ilman muuta laitat ensi vuonna joulublogin pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romantiikkaista Uutta Vuotta 2016! Kiitos kannustuksesta! Sanasi merkitsevät paljon. Taidanpa aloittaa ihan heti kohta puoliin, kun joulun asiat tuoreena mielessä. Sydämellisin terveisin tuikku

   Poista
 2. Sait kyllä minutkin innostumaan tuohon raakasuklaaseen. Tuota tavallista, kun tulee naposteltua ihan ylenmäärin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Se on riittoisaa, koska herkun himo talttuu jo pienellä palasella. Suklaista Uutta Vuotta 2016! Sydämellisin terveisin tuikku

   Poista
 3. Rakas Tuikku, saat ihan kaiken kuulostamaan niin herkulliselta ja lämpimältä ja tunnelmalliselta! Ja raakasuklaa on tietysti aiheena erityisen vetoava :) Juu, joulublogi on sinun kohdallasi ihan must!!! Kaikkea hyvää uudelle vuodelle sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sinua ihanaa, Minna! Ajatus joulublogista saa ajatukset hyrräämään. Modo Mio pääsee aivan varmasti jollakin tapaa osaksi joulublogiani. Uskomatonta, miten yksi pieni kommentti voi saada ilon ylimmilleen. Riemuisaa Uuden Vuoden iltaa! Minua odottaa juhlaillan kylpy saunalla. Nyt sinne siis ennen illan tortillaherkutteluja ja lautapelimaratonia perheen kanssa.

   Lämpimin terveisin Tuija

   Poista