maanantai 23. toukokuuta 2016

Onnen avaimet




Ulkona on uskomattoman ihana kesäillan lämpö ja tunnelma. Aurinkoisella yläpihalla kirsikkapuun kukat tuoksuvat makeilta houkutellen pörriäisiä luokseen, mutta omenapuut antavat vielä odottaa loistoansa. Nuput ovat aivan juuri aukeamaisillaan. 

Kameran otoksia koneelle  tallentaessani eteeni tupsahti tämä jo jokin aika sitten ottamani kuva lempiavaimestani. Iloitsen joka kerta, kun otan tämän käteeni ja suuntaan sen kanssa ikiomalle T -huoneelleni. Helmien hypistely on mukavaa.

Olen kokonaisvaltaisesti reagoiva ihminen, jolle pienilläkin nyansseilla on suuren suuri merkitys. Onneni koostuu palasista, joista muodostuu loppujen lopuksi harmoninen kokonaiskuva omiin mielikuviini.

Tällaisessa vanhassa antiikkisessa miljöössä eläessä on joihinkin asioihin pakko suhtautua sopivalla suurpiirteisyydellä. "Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen ihanaa" lukee kortissa, jonka olen kiinnittänyt muistitauluuni. Näin se on. Oikeasti. Näkökulmansa voi valita ja toiveikkuus kiitollisuudella höystettynä on antoisaa. 

Takapihan kielot olivat eilisillan iloni  sekä rauhoittumishetkeni ennen iltapuuhia. Kimppu tuoksuu miltei pökerryttävältä, mutta kuitenkin juuri niin kesäiseltä kuin toivoinkin. 

Mitkä ovat sinun onnesi avaimet? Minulle iloa tuottavat muun muassa pihapiirin villit kukat ja miljoonat mahdollisuudet. Viereiselle pellolle levitetyn lannan hajukin vahvistaa uskoa uuteen kasvukauteen rastaiden konsertilla säestettynä.


Kesäisen illan terveisin Tuija

ps. Tämä on 300. tekstini ja kirjautuneita lukijoita on yhtä vaille 100.


7 kommenttia:

  1. Noista avaimista tuli mieleeni pari vuotta sitten ostamani onnenavaimet. Käsityökortteleissa myytiin onnenavaimia ja ostin itselleni sellaisen. Silloin ostin sen tuomaan itselleni onnea uuteen elämänvaiheeseen, olin irtisanoutumassa työstäni ja hyppäämässä yrittäjyyteen. Silloin oli olo, että tarvitsen jalkaani Taikasaappaat ja siitä tuli myös blogilleni nimi

    Minun onneni koostuu hyvin arkisista asioista. Perheestä, omasta hyvinvoinnistani, sisäisen rauhan tilasta. Eilen ja tänään ostetuista ihanista kesäkukista. Huumaavan kauniisti kukkivista omenapuista. Siitä, että voin tuntea kiitollisuutta elämäntilanteestani. Se on iso asia, sillä pari vuotta sitten sain todella hakea ja hakea sitä kiitollisuuden tunnetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienistä puroista muodostuu iso virta. Hyvä tulee hyvän luo. Blogisi nimi on inspiroiva. Tarinat nimien takana ovat mieluisaa luettavaa! Aurinkoista toukokuun iltaa! Tuija

      Poista
  2. Meillä on puutarhassa avaimet ja kivimunat. Niiden yhteisvaikutus tuo vaurautta taloon; näin kertoo vanha sanonta. - Yleisesti ottaen koko puutarha on iloni. Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisesta en ole ennen kuullutkaan. Kiviä meilläkin on , mutta ei kivimunia, vaikka monet kivistä munanmuotoisia ovatkin. Ainakin, jos käyttää mielikuvitusta. Piha on iso ilo! Omenapuu on täynnä kukkia. Aurinkoista toukokuuta! Tuija

      Poista
  3. Kaunis kirjoitus! Ihania onnen hetkiä ja pysähtymispaikkoja on sinulla. Ja ilon avainkin.
    Niitä hienoimpia onnenhetkiä koen saarimökillämme, kun kalliollta voi katsella kauas merelle ja antaa mielen rauhoittua. Hieno aihe vaikka palata itse tähän joskus.
    Aurinkoa ja ilon hetkiä päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, miten ihanaa on mökillä tuijotalla laineiden liplatusta. Veneellä on samantapainen ihastuttava pysähtynyt tunnelma. Pienikin hetki satamassa tekee hyvää ihmismielelle. Viikonloppuna aion istahtaa Aurajoen rannalle ihmettelemään maailman menoa vähän uudenlaisesta vinkkelistä. Toukuun illan terveisin Tuija

      Poista
  4. Juuri tuo kohta, 'Olen kokonaisvaltaisesti reagoiva ihminen, jolle pienilläkin nyanseilla on suuren suuri merkitys' Upposi minun täysillä.
    Tunnistan siitä itseni...kaiken ei tarvitse olla tiptop, mutta juuri ne monet pienet jutut tekevätkin tilasta taydellisen <3

    VastaaPoista