torstai 30. kesäkuuta 2016

"Ihan kuin kesämökillä olisi"


Villa Iiriksen kesä / Hanne ManeliusPostilaatikkoon kolahti tänään odotettu lehti. Heinäkuun Unelmien Talo&Koti -lehdessä paistattelemme me kaksi veneemme etukannella ihanassa auringonpaisteessa. Kuvaukset olivat viime kesänä elokuun alkupuolella, kun Hanne Manelius ja Valkoinen puutalokoti -bloggari Ilona Pietiläinen poikkesivat meille kuvausretkiltään navigaattorin ohjaamana. Vietimme heidän kanssaan hauskan kesäpäivän, jonka lopuksi herkuttelimme innolla valmistelemani eväät Unelman ulkotilan päivänvarjon alla. Retkipäivän lomassa ehdimme rupatella kirjoista, kuvaamisesta ja tulevaisuuden haaveista. 

Vanha Bella 8000 matkaveneemme on nähnyt ja kokenut monenlaista seilatessamme Längelmäveden reiteillä. Olemme veneen toinen omistajaperhe. Muistan kuin eilisen päivän, kun menimme ensimmäistä kertaa katsomaan tuota ikäneitoa Venepalvelu Kymäläisen pihaan Orivedelle. Unelma II muutti meille Näsijärveltä, jossa se oli ollut lähinnä kalastuskäytössä. Ulkotilan kuomu ja istuinkankaat olivat parhaat päivänsä nähnyt, mutta Verhoomo Veikko Snellman teki loistotyötä alkuperäisen kuomun kunnostuksessa. Veneen tekstiilit laitoimme kaikki uusiksi eli tämän ajan termiä käyttäen päivitimme sisätilat ajanmukaisiksi, siisteiksi ja raikkaiksi. Uusimme ulkotilan kuomun tilaamalla uuden muutama vuosi sitten VA -varusteelta Kuopiosta. 

Huippuhienoa on se, että tekemämme valinnat toimivat edelleen loistavasti. Ikean tekstiilivalikoimassa  oli tuohon aikaan monipuolisesti erilaisia patjaraitakankaita, jotka meidän mielestämme sopivat loistavasti veneen imagoon. Pieni, mutta sisä- ja ulkotiloiltaan kompakti kokonaisuus on palvellut paremmin kuin hyvin perheemme tarpeita ja toiveita. Varmaankin se, että lukemattomien neulanpistojen myötä, syntyi vahva side uivaan kesäkotiimme on sinne aina ilo mennä, vaikka vain käymäseltään. Salainen ase tekstiilien hoidossa on Soft Care, joka on sivumennen sanoen myös monessa muussakin kohteessa toimiva ratkaisu. Nappipuoti Näsilinnan kadulla Tampereella teki juuri toiveidemme mukaiset patjanapit ja yhteistyöllä Laurin kanssa saimme ne hienosti kesän 2005 helteessä kiinnitettyä napakasti paikoilleen. Suojauksen tehokin tuli testattua heti neitsytmatkalla minun kaadettua mehumukini suoraan uudistetulle penkille. Selvisimme säikähdyksellä. Talouspaperi imi lammikon ja jäljelle ei jäänyt tahran tahraa. 

Vaihtelunhaluisena olen ommellut jo kolmet verhot, joista nämä uusimmat kuulaat ja kepeät valkoiset ovat mieluisimmat. Viime talvena punoin nyöristä uudet kiinnitysnauhat ja samaan tyyliin myös lautasliinarenkaat. Vesillä on nautinnollista olla vaan laineilla.

Unelma II / Hanne ManeliusBella etenee kipparin ohjauksessa rauhassa hissuksiin, mikä sopii meidän tapaamme tehdä matkaa maisemia ihaillen. Tyttäriimme on tarttunut veneilyinnostus, mikä kertoo siitä, että lapsuuden reissut ovat olleet mieluisia. 

Lähisatamaan polkaisee pyörällä muutamassa minuutissa ja järvelle tuijottelu on yksi mukavimmista asioista elämässämme. 

Unelmoiden, TuijaKesä / Villa Iiris Phography

6 kommenttia:

 1. Juttu oli aivan ihana! <3
  Teillä on kyllä kaikki niin somaa ja kotoisaa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Juttu tavoitti hyvin kesäkotitunnelmamme parhaimmillaan. Kätevää, kun koti on samalla kesäkeidas. Riittää, kun säätää oman mielensä lomataajuudelle. Vehreyttä kesääsi! Tuija

   Poista
 2. Kyllä näyttää kauniilta. Ihana tuo soutelukuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävästi onnistuin tallentamaan ihanan ohikiitävän hetken. Soutuveneessä on tunnelmaa. Nautinnollisia hetkiä sinulle upeassa puutarhassasi! Tuija

   Poista
 3. Olipa kiva juttu teistä ja pihapiiristänne tuossa lehdessä.
  Kaikkea kivaa olet vuosien varrella keräillyt☺

  VastaaPoista