sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Hyvän elämän reseptit

Hyvän elämän reseptit - Oivalluksia arjen keskelle on enemmän kuin kirja. Tuohon opukseen tarttuessa tuoreen kirjan vieno tuoksu valpastaa aistit elämykselle, joka on kuin matka unohdettuun mummolaan ruusutarhan keskellä. Ravisuttavan antoisa blogiyhteistyökokemus! Kiitos Sanna ja Readme -kustantamo!


#hidastaelamaa

Kokonaisuutena kirja on valloittava yhdistelmä kirjoituksia ja valokuvia elämästä ja sen eri sävyistä. Kuvitus vaihtelee värikylläisistä räsymatoista hempeisiin repaleisiin tapetteihin. Joukossa vilahtelee villalankamattoja, joiden päälle olisi ihanaa kellahtaa loikoilemaan kiviä, kukkia ja pitsejä unohtamatta. Tyynyläjien pehmeys sekä haalistuneiden raakalautaseinien roso tempaa lukijan mukaan visuaaliseen iloitteluun, joka pitää otteessaan alkusanoista kiitoksiin asti. Kuvituksen takana on Simelius Simelius. Graafisesta suunnittelusta ja taitosta on vastannut Satu Kontinen.

Sanna Wikström on kirjan tekijä, jonka kanssa uskaltauduin juttusille toukokuisella Helsingin retkellämme Akateemisen kirjakaupan hyllyjen välissä. Harmillisesti hänen esityksensä yhdessä Hanna Partasen kanssa oli juuri loppunut, kun saavuin paikalle. Sanna on toinen Hidasta elämää -sivusto  -perustajista. Olen vuosikausia seurannut sivustoa, koska sen esteettistä silmääni hivelevä ulkoasu alunperin houkutteli tutkimaan asiaa vähän tarkemmin. Hänen mottonsa: "En ole sitä, mitä teen, vaan teen sitä, mitä olen" huokui hänen olemuksestaan lyhyen juttutuokiomme aikana. 

Oheisia linkkejä napauttamalla polku johdattaa sivuston juurille, jos kiinnostuksesi herää. Vai, onko tämä sinulle jo tuttu https://www.facebook.com/hidastaelamaa/ ?#hidastaelamaaKirja sisältää kymmeniä tekstejä. Sannan kirjoitus Arki on kirjan alussa

"Jos arjen kohtaa läsnäollen-
ihmetellen, uteliaana ja avoimin
aistein - arki alkaa tuoksua ( myös)
syreeneiltä, pullalta tai juuri
leikatulta ruoholta."


Kiitos ja Anteeksi loppusivuilla

"Anna itsellesi anteeksi.
olet kuitenkin yrittänyt
parhaasi, vaikka se ei
ole siltä välttämättä
näyttänytkään."


Kirjan lauseisiin on ilo palata aina uudelleen.#hidastaelamaa

Sinulle lukijani on tilaisuutesi tullut! Posti kuljettaa kuukauden kuluttua onnekkaalle tätä postausta kommentoineelle tämän keväällä ilmestyneen ajatuksia herättäneen teoksen. Minulla on ilo ja kunnia jakaa hyvää mieltä ruudun sille puolen. 

Kerro kommentissasi, mikä saa sinun sielusi hymyilemään? Millaista on hyvä elämä? #hidastaelamaa
Reseptin sanoin

"Anna mielen levätä
epätäydellisyydessä,
keskeneräisyydessä ja 
hallitsemattomuudessa."

toivotan sinulle leppoisaa kesäeloa, missä sitten ikinä oletkaan.  Tämän postauksen kuvitus on poikkeuksellisesti lainattu viimeistä kuvaa lukuunottamatta Hidasta elämää -sivustolta. 

Jos uusia postauksia ei putkahda kuukauteen niin se tarkoittaa sitä, että huoltokatkos koskee sekä minua, blogia että tietokonetta. 

Hiljaa hyvä tulee, TuijaVanhan kasvihuoneen uusi elämä

22 kommenttia:

 1. VArmasti ihana kirja♥ Nyt vaan peukut pystyyn ja odottelemaan josko onni suosisi..:)
  Sieluni saa hymyislemään kiireettömyys ja perhe♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyileväistä kesäaikaa ja onnea arvontaan! Tuija

   Poista
 2. Ihana kirja!
  Itsekin seuraan tuota Hidasta elämää sivustoa sekä netissä, että facessa. Se on visuaalisesti niin kaunis ja ajatukset upeita. Hyviä elämänohjeita ja tarinoita on myös netin puolella.
  Sieluni saa hymyilemään kaunis luonto ja ystävät ja perhe♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan onnetar taaskin sinulle suosiollinen... :) Kesäiloja! Tuija

   Poista
 3. Hyvä elämä on juuri keskeneräisyyden ja epätäydellisyyden sietämistä ja niistä nauttimista sekä sen ymmärtämistä, että kävi miten kävi, olen yrittänyt parhaani!
  anne.jrvinen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan ja kesäisiä ilon hetkiä! Tuija

   Poista
 4. Käsillä tekeminen ja itsensä toteuttaminen ja ehdottomasti työ, josta nauttii ja joka tuntuu merkitykselliseltä! Pienet ihanat hetket ja läheiset :) Ihana kirja! Terkuin sansandelisa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen kirja! Sieluni saa hymyilemään perhe, ystävät, läheiset sekä itsensä toteuttaminen erilaisilla tavoilla. Life doesn't have to be perfect to be wonderful. :)

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnentuokioita kesääsi ja iloa pirskahduksia! Tuija

   Poista
 6. Oi, kirja vaikuttaa ihanalta ja hyödylliseltä! Minut saavat usein hymyilemään eläimet ja lapset. Toki myös hyvät ja rauhalliset kohtaamiset ylipäänsä kaikkien kanssa, jotka haluavat kohdata ja tulla kohdatuiksi kuunnellen. Haluaisin kyllä ehdottomasti oppia myös rauhoittumaan nykyistä paremmin hiljaisuuteen ja yksinäisyyteen, kestämään epätäydellisyyttä, kuten kirjakin ilmeisesti opettaa. Olisi hyvinkin tarpeellista minulle, joka kärsin usein stressistä.... hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on sananmukaisesti ihana kokonaisuus, jonka lukemisesta saa hyvää oloa sekä sen lisäksi katseleminen on elämys. Nykymaailmassa on helppo ajautua stressin syövereihin. Itsestään on muistettava pitää hyvää huolta rajaamalla omaa elämäänsä itselleen sopivilla tavoilla. Toivotan sinulle onnea arvontaan! Tuija

   Poista
 7. Minut saa hymyilemään saunan raikas pieni pojantytär joka pyytää sylkkyyn ja lukemaan "pupuna pupunaa",
  mukana ihanassa arvonnassasi. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloisia asioita sinulla elämässäsi sylin täydeltä. Onnea arvontaan! Tuija

   Poista
 8. Mukana ihanan kirjan arvonnassa!
  Sieluni saa hymyilemään lapseni ja oma kotini :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa.
  Sieluni saa hymyilemään läheisten läsnäolo ja omat pienet oivallukset elämästä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Sieluni saa hymyilemään läheiset ihmiset ja kiireettömät vapaapäivät.
  Mielenkiintoinen kija, toivottavasti arpaonni suosii!
  rrida@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kiintoisaan arvontaan sinullekin! Kesäterveisin Tuija

   Poista
 11. Mielenkiintoinen kirja. Hymy on palkitsevin ele mitä voit saada, Hyvä elämä on tehty hymyistä, rakastan hymyjä! Toivottavasti olisi onni myötä <3 Mukavaa kesää sinulle !

  VastaaPoista
 12. Perhe ja eläimet saavat minun sieluni hymyilemään. Samoin ystävät rakkaat. <3

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista