lauantai 29. lokakuuta 2016

#inspiroidun


Toissaviikolla minulla oli ilo osallistua ainutlaatuiseen Inspiraatiokorttien lanseerausiltaan Helsingissä Lapinlahden Lähteen Keidas -nimisessä paikassa, jossa tehtiin historiaa. Linkit Live -lähetyksiin sosiaalisessa mediassa löydät tästä mainiosta postauksesta, jonka tapahtumasta kirjoitti Tiia Positiivinen kasvatus -blogissaan. Kannattaa käydä lukaisemassa hänen tunnelmansa ja arvontaa on tarjolla sielläkin suunnalla.  

Inspiraatiokortit on kehittänyt Maaretta Tukiainen. Korttisarjan valokuvat ovat Krista Keltasen käsialaa. Muistatko Hyvän mielen taidot -kirjan ja siihen liittyvän korttisarjan, joista kirjoitin toukokuussa? Se on saman kaksikon taidonnäyte.

PS -kustannus on tälläkin kertaa yhteistyökumppaninani ja osallistumalla arvontaan yksi onnekas saa omakseen Inspiraatiokortit, jotka ovat tämän syksyn uutuus.Olet mukana arvonnassa yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta vastaamalla kysymykseeni: Mikä sinua inspiroi? Mistä inspiroidut? Miten inspiroidut?

Jos olet tähtilukijani eli lukijaksi kirjautunut, olet kahdella arvalla mukana. Kolmannen arvan ansaitset jakamalla postauksen omassa blogissasi tai linkin tänne sosiaalisessa mediassa. Muistathan liittää viestiisi yhteystietosi mahdollisen voiton varalta! Osallistumisaikaa on 11.11. kello 16 asti. Onnea matkaan kaikille tasapuolisesti!

Inspiraatioprosessissa on tutkimusten mukaan kuusi erilaista vaihetta, jotka ilmenevät ja toteutuvat itse kullakin omalla tavallaan. 
Lanseerausillasta ja uusista mahtavista korteista innostuneena sovin tapaamisen tämän uuden ilmiön äärelle lukioaikaisen kaverini kanssa. Ensimmäiseksi tuona kyseisenä aamuna aloin kuumeisesti miettiä, mitä tarjota. 

Kohta A yllä olevasta kortista toteutui sananmukaisesti, kun ammensin kaiken kekseliäisyyteni ja jääkaapista löytyneen maitorahkan kulhoon vatkatun vaniljakastikkeen joukkoon. Olin iloinen, kun keksin tehdä juustokakkuun pohjan "nyhjää tyhjästä" -mentaliteetilla. Korppujauhomyllyyn pääsi herkullista Finax -mysliä ja voin puutteessa kookosöljyä. Mausteeksi huiskaisin kookossokeria ja raakakaakaota. 

Liivate täytteen joukkoon ja luomus jääkaappiin sydänvuoassa leikkuulaudan alle tekeytymään. 
Aikamme Hyvän mielen -kortteja tutkailtuamme ja niistä pulpunnutta keskustelua käytyämme siirryimme pöydän ääreen. Kysymys: "Mitä juustoa käytit?" saa vieläkin hihityttämään. Joo, olihan minulla reseptikin nenän vieressä, mutta mielessäni ei ollut käynytkään tuorejuusto tai ainakaan näkökentässäni. Hyvä, että eilen kävin silmälääkärissä ja nyt on uudet silmälasit tilauksessa. Ai, miksi mainitsen tämän? Se selviää, kun kirjoitan oman postauksen aiheesta.


Tapaamisen kuluessa kortit peittivät alleen puolet isosta ruokapöydästämme ja voi, kuinka näky hivelikään esteetikon silmää. Jossakin kortissa lukee jotakin luokittelun välttämisestä, mutta minkä teet, kun korteista saa aikaan aivan hurmaavan kollaasin järjestämällä numerojärjestykseen. 

Inspiraatioasetelma


Lanseerausillassakin mainitsemani tapettikriisi on vieläkin ajankohtainen. Pitäisikö tehdäkin korttiseinä ja huoneesta rakentuisi #inspiraatiopesä? Korteista saisi sävyittäin aseteltuna kiintoisan kokonaisuuden. Inspiroivan!Hyvän mielen -kortit

Hyvän mielen korteista on ollut päivittäin iloa ja apua. Inspiraation puutteesta en ole vielä koskaan kärsinyt, mutta näiden uusimpien kaunokaisten avulla saan helpommin jäsennettyä ja priorisoitua pulppuilevia ajatuksiani. Luomisprosessien jumeissakin näiden luvataan auttavan eteenpäin. Edistämisvaihe inspiraatiotapaamisessamme jäi siihen vaiheeseen, että vino pino sisustuskirjojani on selailtavana kohteessa, jossa lupasin olla apuna kotiuudistusten ideoinnissa ja toteutuksessa. Huisin hauskaa!


"Kuvittele, miltä tuntuu, kun tavoite on totta."

Kuten aiemminkin olen monesti kirjoittanut tämä valitsemamme elämänmuoto on kokonaisvaltainen ja meitä ihmisinä kehittänyt ja muovannut. Kiitollisuutta koen niistä lukemattomista päivistä ja kuukausista, joina olemme purkaneet, hioneet, jynssänneet, maalanneet, tapetoineet ja ties mitä kaikkea ideamyllymme jauhaessa kohti tulevaisuutta.

Yläkuvan saliremontti kesti kuukausikaupalla ja visio valmiista näkymästä auttoi jaksamaan ajoittain loputtomalta  tuntuvan puurtamisen. Sitä tarvittiin lapsiperhearjen pyörityksessä. Työnjakomme on toiminut sekä kannustava asenne puolin ja toisin on ollut iso askel eteenpäin. 

Kiitollisena antoisasta Koti meidän -ideologiaan sopivasta yhteistyöstä jään odottamaan inspiraatiokommenttejanne!
                
                                                 Tuija
23 kommenttia:

 1. Minä, minä haluan nuo kortit!:D Olen saanut tänään nauttia niin inspiroivasta seurasta ja ympäristöstä, että se olkoon vastaukseni. Heittäytyminen silloin tällöin tekee hyvää.:)
  Kahdella arvalla mukana ihanassa arvonnassa.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onni on myötäinen! Onnentoivotuksin Tuija

   Poista
 2. Kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Haluan ehdottomasti olla mukana arvonnassa. Mukana kahdella arvalla. Tänään olen inspiroitunut Helsingin kirjamessujen tunnelmasta: hyvät esiintytyjät, hyvä kirjatarjonta, hyviä kohtaamisia. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle! anneli.airola@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostava korttisarja ja ah, niin kauniskin! Kirjamessut olivat houkuttavat, mutta toisella kertaa inspiroitumaan sinne. Onnea arvontaan Anneli! Terveisin Tuija


   Poista
 3. Kyllä haluan minäkin mukaan arvontaan, kahdella arvalla. Minun inspiraationlähteeni on luonto ja sisustuslehdet.
  Ihanaa inspiroivaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania inspiraationlähteitä sinullakin! Onnea arvontaan! Tuija

   Poista
 4. Yhdellä aevalla mukaan ja minua inspiroi luonto ja ystävät. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Minua inspiroi päivästä ja mielialasta riippuen erilaiset asiat, kuten musiikki, luonto, kirjallisuus, blogit ja ihmiset. Nuo kortit ovat ihanat, joten osallistun innolla yhdellä arvalla arvontaan! :)

  -Emmi, emmih96@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa hauska kuulla, miten tiesi kulki blogiini? Musiikki on tärkeä tunnelmanluoja ja osa inspiraatioprosessia. Onnea arvontaan! Tuija

   Poista
 6. Minua inspiroi uuden oppiminen ja uudet asiat. Olen kiinnostunut vähän kaikesta, niin monesta asioista, että välillä täytyy painaa jarrua, ettei pää ala sauhuta kaikesta uudesta :) talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, uuden oppiminen on ihanaa. Näiden korttien avulla voi opetella rajaamista ja priorisointia. Miten sinun tiesi kulki tänne? Olisi hauska kuulla! Terveisin Tuija

   Poista
 7. Yhdellä mukana. Minua inspiroi luonto. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan mummo! 🍀 Tuija

   Poista
  2. Onneksi olkoon! Voittoarpa nousi sinulle! Inspiroitumisiin! Tuija

   Poista
 8. Inspiroidun syksyisestä luonnosta, kaupungin ihmisvilinästä ja hyvästä musiikista :) Yhdellä arvalla mukana!

  cloudberryshake (at) gmail.com

  VastaaPoista
 9. Minua inspiroi hyvin monet, usein pienetkin asiat! Välillä voi olla ihanan inspiroivaa ihan vain katsella ikkunasta ja juoda aamukahvia. Välillä taas kaupungin katujen ihmishulina viehättää, antaa iloa ja inspiraatiota. Minua inspiroi muut ihmiset - heidän puheet, kasvojen piirteet, pukeutuminen, ajatukset ja käyttäytyminen. Minua inspiroi ympäristö, jossa elän. Minua inspiroi rauhalliset aamut ja aamukahvi. Minua inspiroi valo, erityisesti valoisa koti ja sen vastapainona taas pimeät illat, jolloin voin tunnelmoida kynttilöiden ja jouluvalojen valossa. Lisäksi minua inspiroi lukeminen, blogit ja lehdet, joulu, käsityöt, museot, musiikki, hiljaisuus. Myös inspiraatiokortit vaikuttaa ihanan inspiroivilta ja tuovat varmasti positiivisuutta pimeään talveen :) Eli kahdella arvalla mukana! Ihanan inspiroivaa syksyä :) sansandelisa (at) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos inspiraatiota pursuavasta kommentista! Onnea arvontaan! Tuija

   Poista
 10. Onpa ihanat kortit! Mä osallistun kahdella arvalla =) Mua inspiroi kauniit kuvat ja onnistumisen ilo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortit ovat huikean kauniit! Inspiroitumisiin! Onnea arpajaisiin! Tuija

   Poista
 11. Bloggerlukijana kahdella mukana. Omat kirjalliset harrastukset inspiroivat, tuntuu hyvältä saa jokin juttu valmiiksi. Onnistumisen iloa tulee myös vaikkapa kielikahvilassa, kun huomaa voivansa kaivaa vuosien (vuosikymmenten) takaa ihan mukavasti sanastoa keskusteluun.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista