sunnuntai 11. elokuuta 2019

Kesällä kerran I


Kesätauon aikana molemmat blogini nauttivat luovasta joutilaisuudesta ja minä en todellakaan unohtanut Koti meidän -postauksia ajatuksistani, joihin syttyi uusia näkökulmia. Samos on mielessäin päivittäin, mutta on niin paljon muutakin mielekästä jaettavaa kanssanne: kohtaamiset, muistot, tilanteet, tunnelmat.

Kesällä kerran päätin, että kirjoitan kesäisistä tunnelmista sunnuntaisin julkaistavissa postauksissa. Tämä ensimmäinen on hautunut jo kauan puolivalmiina.  Miltä ideani vaikuttaa?


Hanne Manelius Photography

Kuva-arvoitukset olivat lapsuudessa minun lempijuttujani kuten kaikki muutkin visuaalisuuteen ja estetiikkaan liittyvät tekemiset ja puuhat. Itse asiassa vielä aikuisenakin nautin samantapaisista touhuista. Lapsuuden ainevihkoon olen kirjoittanut haaveenani vaatesuunnittelijan ammatin. Liekö äidin ja tätien taitavasti ompelemat vaatteet olleet inspiraationa. Ompelu on edelleen lempipuuhaani. 


https://hannemanelius.com/


Tämä alla oleva kuvapari on kesältä 2005. Silloin vaihdoimme pikku-Unelmamme isompaan Bella 8000 -merkkiseen matkaveneeseen. Parhaat päivänsä nähnyt sisustus raikastui tehokkaassa käsittelyssämme. Istuin tovin jos toisenkin pihakeinussa viimeistellen verhoiluja.  Into siivitti kohti yhteisen unelman toteutumista. Kaikki veneen patjat saivat uuden verhoilun Ikean patjaraitakankaasta. Siitä asti Soft Care on ollut luottotuotteeni tekstiilien suojaamisessa. Usko tai älä, mutta tekstiilit ovat edelleen hyvässä kuosissa. Soft Care on yhtä kätevä juhlaliinojen suojaamiseen kahvitahroilta kuin myöa OTZiemme pitämiseen siisteinä. Suosittelen lämpimästi!

Arvaatko, kuvasarjan perusteella, missä paikassa laitoimme verhoiluja kuntoon kesällä 2005?
Upean pelastusrenkaan saimme lahjaksi Laurin vanhemmilta ennen vesillelaskua. Onneksi sitä ei ole tarvittu, vaikka kerran olen onnistunut tippumaan yli laidan. Olimme rantautumassa Kostian virran vierassatamaan Pälkäneellä, kun horjahdin upouuden keksin kanssa päistikkaa veteen. Selvisimme säikähdyksellä ja sen aiheuttamalla päänsäryllä. Kyseessä ei siis ollut syötävä keksi. Niin ja vältyin mahataudilta, vaikka siemaisinkin 'einiinpuhdasta' vettä aimo annoksen.Jos olet nukkunut veneessä niin tiedät, miten makealta siellä uni maistuu aalloilla keinumisen päätteeksi. 

KokkahyttiPerähytti"Ihan kuin kesämökillä olisi" -juttu ilmestyi Unelmien Talo ja Koti -lehdessä numerossa 7/2016. Kuvaaja ja toimittaja vierailivat meillä kesällä 2015 eli jokunen vuosi on näistä tunnelmista vierähtänyt.

Kesällä kerran -teemaan kuuluu olennaisena osana veneily eväineen ja uinteineen. Olemme onnekkaita, että järven rantaan ei ole paljonkaan matkaa. Eilenkin nautimme kesäisestä saariretkestä. Kahlailin ja pulahdinkin saaren rannassa. Haikeus iski tänään sään viilennyttyä. Siinäkö kesä oli? Olen uskotellut itselleni, että lempeät säät jatkuvat jatkumistaan. Auringon päästessä pilvien takaa esiin voin vielä nautiskella kesäisestä olotilasta.

Elokuisin iltaterveisin Tuija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti