sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Haaste: sukunimen ensimmäinen kirjain (H)




Annukan blogista bongasin hupaisan  blogihaasteen, jossa on tarkoitus kirjoittaa sanoista, jotka alkavat samalla kirjaimella kuin oma sukunimi. Huvila ja hella nousivat ensimmäisinä mieleeni, mutta nehän eivät sovi mihinkään haasteen kategoriaan. Siitä huolimatta ne ovat nyt osana kuvitusta, koska  ovat kumpainenkin minulle merkityksellisiä H -asioita. Huolettomuus, hetkessä eläminen ja hurmioituminen kauneudesta värittävät tätä postausta.






















"Tehtävänä on kirjoitella käyttämällä oman sukunimen ensimmäistä kirjainta otsikkosanojen alle, mitä ne tuovat mieleen. Ensin siis vain yksi sana ja perustelujakin voi esittää."


VAATE
Hellemekko

Tämä nyt on ilmiselvää, koska kesä ja mekkokelit. Talvetkin haahuilen lempikaftaanissa, joka tuo hyvän olon hetket iholle. 

JUOMA
Hunajatee

Samoksen vuoristoteetä ja hunajaa olen juonut pannukaupalla päästäkseni eroon sitkeästä taudista.Valitettavasti hunaja ei ole rakkaalta saarelta vaan Prisman hyllystä.

PAIKKA
Hailuoto 

Arvoin, kumman sallin tähän pääsevän, kun molemmat paikkakunnat pälkähtivät päähäni yhtä aikaa. Hailuoto on isoäitini kotisaari ja se toinen olisi ollut H:lla alkava kaupunki Suomen eteläkärjessä, jossa kävimme jo 1990 -luvun lopulla ensimmäisen kerran Silversandilla telttailemassa ja katsomassa Villojen upeita portaita inspiraatioksi. Portaikkomme odottaa  hyvää hetkeä toteutuakseen toiveidemme mukaisena. 

RUOKA
Hernekeitto

Hernekeitto on ruoka, josta pidän, mutta elimistöni ei. 


ELÄIN
Hevonen 

Teinityttönä hevosia rakastin ja ratsastamisesta haaveilin. Lukemattomia kertoja pyöräilin erään aidan taakse niitä ihastelemaan. Nykyisin katselen kauempaa kunnioittaen.

KUKKA
Hajuherne

Hääkimpussani oli persikan punervia hajuherneitä ja nyt kitukasvuisia sellaisia kukkalaatikossa. Ensi vuonna uusi yritys paremmalla menestyksellä.

TYTÖN NIMI
Helmi

Helmikuun lapselle sopivin mahdollinen nimi. 


POJAN NIMI
Hannu

Aku Ankassa seikkaili Hannu Hanhi ja lapsuuden kodissa isoveljenä Hannu.


AMMATTI
Henkilöstöpäällikkö

Hienolta kuulostava ammattinimike, joka kiehtoo.


KUVAUS HENKILÖSTÄ
hellä

Hellä, hellempi, hellin sanoista pidän hurjan paljon. 


JOKA KODISSA
huone

Huone ja keittiö oli ennen aikaan riittävä asumus isollekin perheelle. Nuoruudessani haaveilin lukemattomia kertoja omasta huoneesta ja suunnittelin sijainnin, sisustuksen ja vaikka mitä. Untakin olen noista suunnitelmistani myöhemmin nähnyt. Onnekas olen, että nyt minulla on oma T-huone, jossa voin sieluni kyllyydestä haaveilla, suunnitella, askarrella, väkerrellä, ihmetellä ja toteuttaa itseäni tai olla tekemättä yhtään mitään. 





Tämä haastepostaus pullahtaa ulos juuri minunlaisellani toteutuksella. Hassuttelu saa luovuuden kukkimaan ja hyvinvoinnin lisääntymään. Huilaushetkeni tietokoneen ääressä rakkaiden kuvieni parissa pyrähtäen on minulle herkkua, josta tuskin koskaan saan kyllikseni. Tunne, kun sanat sormieni kautta asettuvat riveille ja uppoudun täysin omiin maailmoihini, on häkellyttävän huumaava.

Jos sinäkin innostut tästä ideasta, niin anna palaa! Laitetaan hyvä kiertämään!


  Sunnuntai-illan terveisin Tuija alias tuikku & Samos in my mind







6 kommenttia:

  1. Tämän olen itsekin joskus toteuttanut, eikä ihan helppoa ollut keksiä noita sopivia sanoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksipä juuri olikin hauskaa, kun joutui vähän pinnistelemään ja sitten se ihana tunne, kun sanat alkoivat loksahdella paikoilleen. Täytyykin käydä kurkkaamassa tämä postauksesi, kun en muista olenko jo aiemmin sen lukenut. Hyvää syysiltaa! Tuija

      Poista
  2. Tästä jäi heti aamusta ihanan inspiroitunut fiilis!
    Luulen,että toteutan tämän omassa blogissani.
    Kuvasit niin selvin sanoin henkilökohtaisetkin tuntemukseni tuossa viimeisessä osiossa,että ihan hymyilytti!😊Juuri noin minustakin tuntuu!Kun haluaa luoda omasta mielestään kaunista,on kiva asetella kuvia ja tunteitaan sanoihin.
    Tämä blogin pitäminen on hiukan kuin taittaisi ikiomaa lehteään?
    Visualisti saa siitä suuren tyydytyksentunteen.
    Ihania kuvia ja mielenkiintoisia ajatuksia!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinua ihanainen! Sinä osaat antaa innostavaa palautetta. Sydämellinen kiitos! Syysillan terveisin Tuija

      Poista
  3. Voi miten kivat valinnat! Niiden perusteella tuntuu, että sukunimesi ei millään muulla kirjaimella edes voisi alkaa kuin juurikin H:lla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Hilpeyttäkin haasteeseen heittäytyminen hohdokkaasti hioi! Hupsutellen H

      Poista