maanantai 29. maaliskuuta 2021

Hyvän mielen koti, osa 2


Kiitos kaikille kommentin jättäneille lukijoille! Tuli erityisen hyvä olo niitä lukiessa. Aivan kuten Hyvän mielen koti -kirjaa lueskellessakin. Painotan virkkeen viimeistä sanaa, koska tämä kirja on kuin luotu leppoisaan lukutuokioon höyryävän teekupin kera kynttilöiden luodessa tunnelmaa.  

Kotielämässä on meillä itse kullakin ne omat tärkeät jutut. Meidän kotimme eli Koti meidän on rakentunut vuosien varrella toiveidemme ja tavoitteidemme suuntaisesti. Olemme onnekkaita, että kiinteistössämme on tilaa toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Verstaalla on puutavaraa, kitara ja kirjoja selkeässä järjestyksessä. Minun T -huoneellani Singer, saksia ja kankaita sekä neuloja ja nappeja sikin sokin sekaisin. 

Ompelukoneen ääni on ollut olennainen osa elämääni lapsesta asti. Osoitin suurta kiinnostusta, kun äitini ompeli vanhalla polkukoneella  ja minä sujautin vikkelästi sormeni neulan alle kysyessäni jotakin uteliaasti.  Onneksi äiti ei pyörtynyt vaan tyynesti pyöräytti käsipyörällä neulan ylös sormestani. Muistona on kynnessäni on painuma ja somisteena puolapuiden kera tuo mamman antiikkinen Singer, jota siivouspäivinä minä pienin sormin pyyhin pölyistä ja teen sitä edelleen ilomielin silloin tällöin pöyhuiskulla. Aion hankkia koneeseeni uuden nahkahihnan ja surruutella joskus vielä jotakin leppoisasti vanhan ajan tyyliin. Singer on merkityksellinen monin tavoin. Koululaisena kirjoitin ainevihkoon unelma-ammatikseni vaatesuunnittelijan. Äitini ahkeralla ja taidokkaalla esimerkillä lienee ollut vaikutusta, kuten myös hänen pikkusiskojensa taidonnäytteiden. 

T -huoneella eli Tuijan omassa tilassa on mukavaa, kun paukkupakkaset ovat hellittäneet. Olen teipannut kaappien oviin Inspiraatiokortit, joiden voimaan luotan. Näiden avulla tuuppasin liikkeelle mm.salonkimme remontin ja voi, kuinka suurta iloa toikaan lopputulos. Kirkkaana hohtavat puulattiat ja raikkaat tapetit tuovat iloa edelleen päivittäin. Oletko sinä huomannut, miten valmiin työn kuvitteleminen mielessä antaa voimaa saavuttaa tavoitteensa? 

Hyvän mielen kodissa on mahdollisuus luovuuteen, mutta myös tilaa lepoon ja palautumiseen kiireettä rauhasta nautiskellen.  Mielikuvitus alkaa laukata ja ideoita sinkoilla, kun malttaa huilailla ja olla joutilas. Intuitio puhuu hiljaisella äänellä ja sen äärelle suosittelen pysähtymään, kun se sinulle kuiskailee. Villeimmät visiot ovat herkullisimpia ja niistä jalostuu matkan varrella jotakin oivallista ja nautinnollista. Onni on kanssakulkijani, joka ymmärtää välillä taivaanrannan maalarilta vaikuttavaa bloggariaan. 

Istahdin tähän koneeni äärelle kirjoittamaan sinulle pikaisen muistutuksen Kirja-arvonnasta, johon pääset osallistumaan  tästä tai tuosta edellisestä linkistä. Sitten kävi kuten useimmiten. Sanat puskivat ulos ja tässä sitä ollaan. Inspiraatio on kuulemma lempisanani ja se on kyllä totta. Nytkään en voinut vastustaa sen kutsua vaan annoin mennä sen kummemmin jarruttelematta. 

Hei sinä siellä, jos vielä olet linjoilla niin osallistu ihmeessä upean narratiivisen tietokirjan arvontaan!  Tarjolla on tietoa ja tarinoita, jotka tempaavat mukaansa. Oma lukunsa ovat kuvat, joiden tutkailemisesta on iloa pitkäksi aikaa. 


Kesäaika on täällä! Terveisin Tuija Toiveikashttps://www.ps-kustannus.fi/Maaretta-Tukiainen/Inspiraatiokortit.html

5 kommenttia:

 1. Tämäpä hauska uusi blogilöytö! :) Kivalta näyttää. Taidan jäädä hengaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraajaksi! Toivottavasti viihdyt! Tuija

   Poista
 2. Ihana tarina ja kerronta kodistanne ❤ jossa huokuu ihana kodikkuus ja unelmat 🤗..nauttikaa kevään tulosta. Kauniit kuvat 💛 Aurinkoa ja iloa pääsiäisviikkoosi🌼🐤

  VastaaPoista
 3. Singer on isoäitini vanha viime vuosisadan alkupuolelta, kun hän ompeli lisäansioikseen nuorena naisena. Uudempi versio on omani. Pääsiäisiloja! Tuija

  VastaaPoista