tiistai 20. syyskuuta 2022

SyysmietteissäSyyskuu tuli yllättäin. 

Elokuu jäi sumuharson taa. Vähitellen vire syysiloihini on viriämässä.
Silmukka ja kerros kerrallaan. 
Märbackat ilonain.

Launtaisauna ja nämä syyskuisen ilta-auringon säteet muistuttivat bloggaamisen inspiraationkin heräilevän vähitellen. Tee asioita, jotka tuottavat iloa -teksti luki kortissa, jonka yhtenä aamuna nostin aamun ajatuksia herättelemään. 

Valo ja värisävyt syvenevät syksyn tullen ja niihin pysähdyn aina, kun mahdollista. Saan voimaa kauniiksi kokemistani näyistä. Melankolia -sana kuvastaa jollakin tapaa kesästä luopumisen olotilaa, mutta luettuani sanan tarkemman merkityksen en käytäkään sitä, koska haikeutta tämä on. Ei sen vakavampaa. Koronan jälkeistä väsymystä ja kaipuuta aurinkoon. 

Muistin virkistämiseksi kurkistin, mitä aiempina syksyinä tänne olen kirjaillut niin samoissa tunnelmissa olen miltei kyynelsilmin päästänyt irti kesän kepeydestä. Liehuhelmat ja varvastossut ovat lempiasujani, joilla ei valitettavasti näissä maisemissa enää pärjää. Onneksi ihanat kumisaappaani tuovat myös iloa sadesäähän ja villasukissa viihdyn vuoden ympäri. Juu, ne saa survottua flipflopeihinkin tarvittaessa. 

Kuvien parissa voisin viettää tovin jos toisenkin, koska niiden myötä pääsen mieluisiin tunnelmiin ja lukemattomien kirjojen myötä löytää itsensä vaikka minkälaisista maisemista. Mielikuvituksin siivin lennähdän kohta rakkaalle rannalle tepastelemaan. Kiitollisin mielin muistelen menneen kesän toteutunutta haavetta, johon kuului pino kirjoja ja lokoisaa oloa parhaassa seurassa. 


Tunnelmallisia syysiltoja ja kynttilän valoa Sinulle 

<3 tuikku alias Samos in my mind2 kommenttia:

 1. Pikku Papun lauluissa on Kesän muisto-laulu. Laulettiin sitä eskarissa viime viikolla. Sanoin lapsille, että on tosi haikea mieli, kun kesä on loppu. Tuo laulu on yksi mun voimalauluista, se tuo niin ihanasti mieleen kesän, auringon ja lämmön.
  Onneksi syksystäkin voi löytää hyviä puolia: kauniit ruskan värit, kynttilät, villasukat ja neuleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Elisa ja suurkiitos viestistäsi! Ilahduin kovasti! Täytyykin etsiä tuo laulu. Toivottavasti taas tavataam joskus jossakin. <3 Tuija

   Poista