sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Lokakuun kukoistus
Lokakuun ensimmäinen sunnuntaiaamu valkeni usvaisena. Päivän mittaan ilma tuntui lämpimältä ajankohtaan nähden. Lehtien ruskan sävyt paljastivat kuitenkin todellisuuden. Illansuussa aurinko valoi lämpimiä säteitään viistosti pihapiiriin. Kuljeskelin pitkin tonttia kumisaappaissani ja keräilin siemeniä metsikön  akileijoista ja hiirenvirnoista. Ripottelin niitä sinne ja tänne kokeakseni tulevana kasvukautena taas iloisia yllätyksiä siellä ja täällä. Alan taipua uskomaan, että säntillistä kukkamaata on ihan turha minun havitella. Annan kaikkien kukkien kukkia sulassa sovussa ja nautin silmänruoasta. Punervat maitohorsman lehdistöt ovat hurmaavia haituvineen.


Kuistin suojassa katoksen alla amppelissa suloinen petuniani voi hyvin edelleen ja tuo iloa päivittäin. Valkeat kukinnot oikein hehkuvat syysmaisemassa punamultaseinää vasten. Lempipuuhaani on nyppiä kuivia kukintoja pois, mikä lie auttanut kukinnan jatkumisessa.  Sääennusteen pitäessä paikkansa kukkailoa riittää vielä ainakin tämän viikon. 

Lokakuu jatkukoon loisteliaana. Lempeä sää raikkaine aamuineen ja usvaisine tunnelmineen on eliksiiriä sisimmälleni. Katseeni poimii kauneutta ympäriltäni, mistä saan hyvää oloa ja elämänvirtaa. Kurtistuneet lehdet ja käppyräiset oksat saavat minut seisahtumaan niiden äärelle. 

Syksyssä on oma hohtonsa kuten kaikissa vuodenajoissa. Olisi mukava lukea kommenteista, millä mielellä sinä syksyä otat vastaan? 

Sumu-utuisin terveisin Tuija

 

2 kommenttia:

 1. Ovatpa kesäkukkasi vielä kauniita. Omani olen jo vienyt kompostiin, paitsi pelargonit jotka vielä kukoistavat kesähuoneessa.
  Joka vuosi tykkään syksyn tulosta yhä enemmän. Ilma on raikas, eikä liian lämmin ja ruskaiset värit ovat ihania.
  Kauniita syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, kiitos kommentistasi! Leuto syksy saa kesäkukat kukoistamaan, kun ne ovat suojassa sateelta, jota on ollut tavallista niukemmin. Muutama rankka kaatosade on vihmonut saaden kaipuuni aurinkoon kasvamaan huikeisiin mittoihin. Päätin jättää somen lokakuuksi tauolle, jos vain sinnikkäästi saan pidettyä tavoitteestani kiinni. Sen sijaan selailen kuvakansioitani ja siirryn niiden myötä monenkirjaviin tunnelmiini.
   Syyspäivien iloja Ahvenanmaalle! Terveisin Tuija

   Poista