tiistai 27. helmikuuta 2024

Kevättalven kukkailoaTulppaanikimppu on suonut ison ilon tuossa keittiön perintökomuutin päällä sinisen purkutalokaapin vierellä. Uskomattoman ryhdikkäitä yksilöitä tämä minun makuuni värikäs puketti on pitänyt sisällään. Napsaisin heti kukat saatuani niiden varsiin tuoreet imupinnat terävällä veitsellä ja asettelin ne häälahjaksi saamaamme Aalto -vaasiin jääkylmään vesitilkkaan. Siinäköhän niiden kukoistuksen salaisuus vai viileässä sisäilmassa tai kenties ihailevissa katseissa ja kehuissa. 

Päivittäin olen ihastellut värien kontrastia ja valon leikkiä näkymässä, jota aamuteellä tuijottelen suunnasta tai toisesta milloin mitenkin sekä pitkin päivää ohikulkien. Ulkona pihan ollessa lumikinosten saartama niin nämä väriläiskät ovat tuoneet kevätmieltä ja toivoa värikylläisemmästä vuodenajasta, jolloin voin taas haahuilla kiireettä pitkin tonttia keräten kesäkukkia, yrttejä ja heiniä maljakoihin.

Sunnuntaiaamuna sain iki-ihanan kirjalahjan nimeltä Oma rakas puutarhani: hetkiä, suunnitelmia, unelmia, jonka takakannessa on motto "Anna unelmiesi kukkia!"

Kevättalven valoisin ajatuksin, unelmoimisiin, Tuija


 

2 kommenttia:

 1. Niin kauniilta näyttävät valkoisessa maljakossa nuo värikkäät kukat. Ja kun vieressä on vielä tuo ihanan värinen vanha kaappi ja alla valkoinen lipasto, niin ei hienommalta voi näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, kiitos kommentoinnistasi! Tulee aina hyvä mieli, kun luen sanojasi. Vastaaminen viivässtyi, kun en ole koneelle pysähtynyt.
   Kevättunnelmia Ahvenanmaalle! Tuija

   Poista