sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Virvon, varvon...

 Aurinko lämmitti eilen verannan, jonka lipaston laatikoissa säilytämme kausisomisteita. Nyt oli pääsiäislaatikon vuoro aueta. Värikäs kranssi pääsi keittiön ovinaulakkoa piristämään. 


Perunanarsissi-istutus sai juurelleen koivunoksia, sulkanauhaa ja muutaman pajunoksan valkeiden munien seuraksi. Vanha korvansa menettänyt soppakulho pääsi tälläkin kertaa paraatipaikalle kolhuistaan huolimatta. Höyhenkorvallinen astia on lempituunaukseni. Mitäpä sitä hyvää pois heittämään, kun kekseliäisyydellä voi suoda uuden elämän. 


Pääsiäismunat olen huovuttanut pesukoneessa sukkahousun varressa. Aluksi kiedoin huovutusvillaa valkoisen muovimunan päälle löyhästi, sitten pistelin muutamilla huovutusneulan pistoilla villahaituvat kiinni toisiinsa. Jos   innostut kokeilemaan, niin muista solmia jokaiselle oma pesä  sukan varteen. Lakanapyykin ohessa huopuvat hyvin. Kuivata ilmavasti ja koristele haluamallasi tavalla. Kindermunien koteloistakin nämä onnistuvat, mutta villaa pitää laittaa monta kerrosta peittämään ärhäkkä keltainen pinta. 


 Kevään merkkinä bongasimme tänään kaksi kurkea lähipellolla ja talon takana kivikossa pienen pienet sinivuokot olivat aukeamaisillaan. Mustarastas lauleli pihakoivussa ja iltatunnelma oli keväinen. Pajunkissat ovat pulleita, osa miltei jo kukassa.
                                     
                                Hyvää pääsiäisviikkoa kaikille 
                    täällä pipahtaneille! tuikku
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti