lauantai 4. lokakuuta 2014

Lauantaileipomus

Tänään lauantaina 4. lokakuuta vietettiin kansallista korvapuustipäivää, joka on alunperin ruotsalaisten keksintö. Niinpä meidänkin keittiössä pyöräytettiin ihan omat kanelipullat. 
Kitchen Aid sai ensi kertaa näyttää taitonsa pullataikinan teossa. Taikinakoukku paikalleen, kulhoon kananmuna, sokeri, lämmitetty maito ja sula rasva. Tehot kakkoselle ja jauhot lisukkeineen vähitellen joukkoon. Sitten vain ihmettelin, miten tuli valmista.  

Pellavaliinan alla pieni, sievä taikina kohosi komeasti leivottavaksi. Jaoin taikinan kahteen palaan, kaulitsin, maustoin, rullasin ja palastelin. Asettelin kierteet sydämenmuotoon pellille kohoamaan. 

Misa -puulietemme paistoi sisaruspullat kauniin ruskeiksi. Herkullinen uunituoreen pullan tuoksu leijaili yläkertaan ja houkutteli keittiöön koko perheen nautiskelemaan.

Näppärä apulaiseni osoittautui odotusteni mukaiseksi ja ylitti toiveeni. Työvälineiden pesu oli helppoa ja huoletonta sekä sydänpulla yhtä maukasta kuin kuvasta voi aavistella. 

Leppoisan lauantai-illan tervehdys! Tuija


8 kommenttia:

 1. Voih, miten ahkera olet... ja tuo kaunis koneesi... tuoksuutänne saakka! Super kaunista keittiössäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Hitaasti etenee leipominenkin, kun samalla etsittävä sopivia kuvakulmia. Uusien postausten pyörittely ajatuksissa on rentouttavaa puuhaa. Varsinaista pään nollausta!

   Poista
 2. Onpa teillä tosi kaunis koti :-) Olen free-kuvajaa ja etsin uusia kiinnostavia koteja lehtijuttuihin. Olisinkin tiedustellut, että onko kotinne jo ollut esillä sisustus- tai naisten lehdissä? Jos ei ja jos aihe kiinnostaa, ota ihmeessä yhteyttä photosbysari@gmail.com, niin kerron lisää :-)

  VastaaPoista
 3. Voi kamala sentään, alkoi tehdä mieli pullaa ♥
  Ihana blogi, löysin tänne juuri jotain kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa toistekin! Loistavaa tyttöjen päivää!

   Poista
 4. Voin kuvitella ihana pullantuoksuiseen kuvistasi! Meillä tuoksui tuore sämpylä. Aurinkoista syysviikkoa Tuija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvapuustit iltapalana olikin vaihteeksi vinkeä iltapala! Jospa sämpyläinnostukseni viriäisi ennen joululimppuaikaa. Lokakuun eloa ja iloa! Tuija

   Poista