tiistai 28. lokakuuta 2014

Villasukkarakkautta


Syksyn tullen villalankanyssäkät alkavat houkutella. Tosin tämä viimeisin sukkaparin neulominen alkoi jo keväällä, mutta jostakin kumman syystä jäi kaiken muun puuhan varjoon. Klik, klik! 

Tuossahan työ on keskeneräisenä kiltisti odotellut sohvapöydän alla pärekorissa sopivaa hetkeä, jonka aika tuli viime viikolla. Sukan neulominen on siitä mukavaa, että monta erilaista työvaihetta odotettavissa. Raitojen tekeminen näistä jämäpätkistä toi loppumetreille se työläimmän vaiheen päättelemisineen, mutta neuletyön valmistumista siivitti ilo valmiista lämmittävästä sukkaparista. Mieluummin otan kutimelle uudet sukat kuin parsin vanhat kulahtaneet, joita voi käyttää vaikka kenkien kiillotukseen.


Huopatohvelit villasukkineen ovat vanhassa talossa asujalle elinehto tai ainakin perinne näiden omistajalle, joka on käyttänyt niitä niin kauan kuin minä hänet olen tuntenut. Mummin perintöä on tämäkin tapa. Hän oli kylläkin ahkerampi paikkaamaan töppösten pohjat moneen kertaan. Nykyversioiden kumipohja säästää tuolta työltä, joka ei todellakaan lukeudu lempipuuhiini.Punaruskeat pihlajaiset puikonpääni ovat uniikki prototyyppi Koti meidän -puikonpidikkeistä.Villasukkarakkaudesta tavallaan sai tämä blogikin alkunsa. Suuria tunteita ja innostusta tarvitaan uusien urien avaamiseen. Pieni lankakauppa Aleksanterinkadulla ihanine naisineen antoi sysäyksen sukkapuikonpäiden tuotekehittelyyn ja kaikkeen tähän elämänmuotoamme sivuavaan toimintaan. 

Kerän Jonnalle haluan tämän postauksen myötä lähettää lämpimiä ajatuksia maalausurakkaan ja puhtia muuttoon! Tuija6 kommenttia:

 1. Hip hei! Hoksasin juuri, että tämä oli 99. postaukseni. Millainen on se sadas? Onko toiveita lukijoilla?

  VastaaPoista
 2. Jee, aikas paljon olet postaillut mukavia juttuja! Olen tykännyt niiin paljon kaikista, etten osaa toiveita antaa! Tuo uusi ulkoasu on ihana, kiva niitäkin on päivittää ihan vaihtelun vuoksi! Ja nuo villasukat, olen niin samaa mieltä (vanhan talon asukkaana (=@MUMMIS-HOUSE) ne vaan kuuluu tähän elämäntapaan ja niitä on tosi mukava tehdä iltapuhteina. Niin, edelleenkään en tiedä, ovatko nuo puikonpidikkeet myynnissä jossain, vai tehty vain itselle? Mukavia hetkiä pimeään syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Villis! Lankakauppa Kerästä puikonpidikkeitä saa joko liikkeestä tai verkkokaupasta. Kiitos kommentistasi! Sadas muhii jo alitajunnassa. Juhlan paikka! 💫

   Poista
  2. Voit ostaa meiltä myös suoraan puikonpidikkeet. Laita spostia osoitteeseen:,kotimeidan@gmail.com. 😉 Tuija

   Poista
 3. Melkein harkitsin, että josko tässä pitäis vuosi(kymmeni)en tauon jälkeen alkaa taas sukkia kutomaan, että vois ostaa puikot, että vois ostaa niihin tuommoiset kivat pidikkeet :). Puuhulluna kiinnitin niihin heti huomion, kun näyttivät niin kivoilta, vaikken heti hoksannutkaan käyttötarkoitusta.

  Onnea etukäteen sadannelle postaukselle :). Tämä oli ensimmäinen jonka luin, muttei viimeinen, koska ilokseni tänne löysin. (Kiitos kun kävit visiitillä, jota kautta löysin polun)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että tupsahdit tänne. Tervetuloa! Neulomista suosittelen. Sillä on tutkitusti paljon hyvää tekeviä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin. Neuloessa käytetään molempia aivopuoliskoja eli kokonaisvaltaista aivojumppaa rentoutumisen ohessa. Nämä ihanat puikonpäät inspiroivat minuakin ottamaan kutimen käteen ja pitämään sitä houkuttelevasti esillä kauniina elemennttinä, osana sisustusta. Syysiloa! Tuija

   Poista