keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Lokakuinen aamuhetki
Iso kuppi hellästi haudutettua inkivääriteetä kolhiintuneesta lempikupistani aamuhämärässä ja tämä näkymä salin pöydän päästä  hiljaisessa kodissa herätti miettimään aihetta postaukseen. 

Indiskan kupin olen saanut vuosia sitten joulupaketin kätköistä. Vanhassa lasipurkissa majailevat valkoiset kynttilät, lomailevat puupuikot sekä Kefalonian  kalkkiset kivet Myrtoksen rannalta loikoilevat pohjalla. Purkki pullollaan hyvää mieltä!

Tarjokkaita olisi monia, mutta nämä pääsevät tänään päivänvaloon

Kuivatettavat kirvelinoksat.


Uudet perunat.                           Jäätyneet sydämet.
                           Propellilamppu.

***********************************************************************

Alkuviikolla pihapuuhissani mieleeni muistui, että isossa padassa saunan edustalla saattaisi olla mukuloita. Aikani multaa möyhittyäni löysinkin kelpoannoksen lounaalle. Juhannusta vietimmekin tänä suvena melko samanlaisissa asteissa, tosin sillä erotuksella, että juhannuksena lisänsä toi viiltävä pohjoistuuli. Nyt oli miltei leppoisampi keli. Vielä tarkenin pestä perunat ämpärissä kalikalla, mikä on lapsuudessa oppimani erinomainen tapa saada perunat näppärästi putipuhtaiksi sukkelasti. Tarvitaan vain ämpäri, vettä ja kunnon puukeppi, jolla vimmatusti vispaten tulee puhdasta jälkeä. Nyt kyllä oli jo kuoret tiukemmassa, täytyy myöntää, mutta maukkaita olivat nämä uuden sadon potaatit lisukkeineen näin lokakuussakin. 

Pakastintakin ohi mennen järjestelin ja nappasin jääpalamuotin sulamaan. Jääsydänten herkkä olomuoto sai minut tarttumaan kameraan. Miten voikaan läjä arkisia jääpaloja valkoisen posliinialtaan pohjalla olla kaunis näky kuin asetelma. Pakkohan sitä oli niitä vielä kilpaa sulamisen kanssa asetella erilaisille alustoille. Tämä puuvillakangas kontrastina on minun mieleeni. 

Nyt jos luulet minun aivan seonneen vuodenajoissa niin propellilamppu, joka viralliselta nimeltään on tuuletinvalaisin ei suinkaan viilennä vaan levittää puuhellan lämmön keittiön katon rajasta ympäri alakertaa. Taidamme joskus käyttäytyä vähän hämäläisittäin, kun harkitsemme aikamme, tässä tapauksessa liian kauan, ennen kuin toteutamme hyvän aikeemme. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 


Tämän aamusella tekeytymään laittamani päivityksen saat nyt luettavaksesi hyvän yön toivotuksena. 

Nuku hyvin! Tuija

8 kommenttia:

 1. Tunnelmallinen aamuhetki sinulla. Inkivääritee on hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee sopii rauhaisaan aamuun. Musta inkivääritee virkistää ja tuoksuu hyvältä. Pienillä asioilla on suuri merkitys! Hyvää torstai-iltaa!

   Poista
 2. Aivan ihania nuo jääsydämet;)

  peaceandthebeatles.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Inspiroivia ainakin! Kiitos kommentista! Tuija

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Teehetkellä käynnistyy päivä levollisesti. Hyvä aamu takaa mukavan päivän! Perjantain iloja sinullekin!

   Poista
 4. Ihania aiheita toit päivänvaloon! Ja nuo jäätyneet sydämet...
  Helmihuvilan Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa bloggaajan uraani voin jo todeta, että kaikkea en enää muistakaan, mistä olen kirjoittanut. Useimmiten ilahdun, että tämmöistäkin. Eikös ole hassua, että omat tuotokset ovat kuin uusia. Välillä vaikea tajuta, että ne ovat minun tuotoksiani. Lukiossa äidinkielen opettajani sätti ja haukkui surkeaksi kirjoittajaksi. Vähitellen alan päästä traumasta yli. Ihan huippua, että ihminen voi kehittyä loppuun asti. Sunnuntai-illan terveisin Tuija

   Poista