keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Värikäs kaalikeitto
Pakkassäällä on mukavaa puulieden kupeessa pilkkoa kaalikeiton ainekset kattilaan hautumaan. Liemeen laitan valkosipulisen keittokuution ja kaalisilpun joukkoon lisäilen milloin mitäkin jääkaapista löytyvää vihannesta tai juuresta. Porkkana on oivallinen lisä. 

Herkullisen väriset paprikat, tummanpunainen sipuli ja reilu annos valkosipulia tuovat väriä ja makua soppaan. Lopuksi viskaan kattilaan roimasti varsiselleriä, joka sopii mielestäni erinomaisesti tähän keitokseen. Pinnalle ripottelen mausteita mielialan mukaan. Viimeksi kuivatun kirvelin lisäksi päätin lisätä keltaista hehkua currylla. Kaalikeittoaterialle lisukkeeksi sopivat siemenet, raejuusto tai hapankorppu juustolla. Tämä on siitä loistava ruoka, että se vain paranee joka lämmityskerralla niin kauan kuin sitä riittää. Viimeksi loppui kesken, vaikka tein valtavan annoksen.

Jälkiruoaksi sopii pehmeä rahka. Jos käyttää vaahtoutuvaa vaniljakastiketta niin ei tarvitse edes lisätä sokeria. Yksinkertainen, maistuva herkku! Lisukkeeksi sopivat marjat tai hedelmät. Tosin rahka sellaisenaan mantelimaitolorauksella höystettynä on osa jokapäiväistä ruokavaliotani. Suosittelen!

Aiemminkin olen maininnut, että reseptien noudattaminen ei ole vahvinta osaamisaluettani, mutta haitanneeko tuo, jos kokkailun tulos on maistuvaa. 

Inspiraatiolla keskiviikkoiltaan! Tuija
2 kommenttia:

  1. Nam ja ihanaa että on punajuurta väriä tuomaan. Pirteää torstaita. <3

    VastaaPoista
  2. 😉 Punajuurta en olekaan keksinyt kokeilla. Ensi kerralla! Pakkasterveisin Tuija

    VastaaPoista