sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Bling blingKauan sitten erään opettajani lausumat sanat: Muistakaa, että elämässä pitää olla hömppää, ovat jääneet lähtemättömästi mieleeni. Olkoot nämä keittiön kynttelikköön jämähtäneet bling bling -koristeet ja lumipallo tämän päivän pilkahdus ja kunnianosoitus tuolle pedagogille menneisyydestäni. 

Tämän  postauksen omistan kaikille teille ihanille lukijoille, jotka viesteinenne tuotte ilonpilkahduksia päivääni. Vastavuoroisuuden riemu sai minut taas tänäänkin naputtelemaan tekstiä. Annetaan hyvän kiertää! 

Tänään tein loistavan blogilöydön. Kati Villa Valko -blogissaan antaa blogivinkkejä. Kannattaa käydä kurkistelemassa hyviä vinkkejä. Klikkaa linkkiä niin pääset vikkelästi moderniin puutaloon. 
Välikommentti: Salaattiottimille toivon tänä vuonna olevan paljon käyttöä. Kevät tulee aikaisin ja salaattia kasvilavoilta saa ennätysmäisen aikaisin. Sovitaanko niin?  Tämän varovaisen toiveen rohkenen kirjoittaa vain pikkiriikkisen kirjaimin.

Yläaulan hirsiseinät ovat saaneet valkean maalin pintaansa valoisuutta lisäämään, mutta tuo takana pilkottava punahonkasalvos keittiössä on erikoislaatuisen hieno tuollaisenaan. Tuosta samaisesta kohdasta minä omalta osaltani aloitin kotimme kunnostamisen. 

Pinkopahvi kupruili huolestuttavasti, joten otin puukon ja leikkasin kuprun halki. Sen jälkeen irrotin pahvin tapetteineen ja ne lukemattomat nupinaulat. Olin ylpeä aikaansaannoksestani ja soitin lankapuhelimella anopilleni, joka epäröiden kysyi, että olinko ihan varma tekoni järkevyydestä. Vieläkään en ole tiedä, oliko tekoni epäsopiva raskaana olevalle rouvashenkilölle, joka lasten päiväunien aikaan moisen tempauksen teki. Heilua nyt sillä tavalla puukon kanssa vieläpä jakkaralla. Oi niitä aikoja!

Vanhassa rakennuksessa voi tehdä upeita löytöjä. Edelleen olemme sitä mieltä, että hirsiseinä keittiön valkoisten avohyllyjen taustana on yksi parhaista kohdista kodissamme. Löytöretket jatkuvat, kun sille päälle satumme.

Sunnuntai-illan inspiroimana, Tuija

7 kommenttia:

 1. Kaunis kiitos linkkauksesta! Olipa sinulla muuten ihana opettaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonat jäävät mieleen parhaiten. Sellaiset, jotka erottuvat tapetista.

   Poista
 2. Olipa muuten harvinaisen järkevä opettaja :). Tuntuu, että omani ovat ennemminkin pyrkineet teroittamaan, että kaikenlainen hömppä on turhaa.

  Salaattia tulee paitsi ennätysaikaisen, se on myös sadoltaan rehevämpää kuin koskaan, se on selvä :D. Tai siis ainakin sovitaan niin..

  Ja vanhojen talojen rakenteista tosiaan tekee mahtilöytöjä. Itse juur purettiin talon pikkuvessan seinät ja lattiat ja purujen seasta löytyi mainioita lehtileikkeitä vuosilta 1955 - 1968. Ja tietenkin se perinteinen Saimaa-askin kans.

  Iloista Uutta Vuotta sinulle ja kaikille läheisille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näköjään puuttuu i-kirjain tästä näppäimistöstä :). juuri... ja kansi....

   Poista
  2. Saunan vintiltä löysimme tässä muinoin asuneen vanhanpojan ajokortin Ameriikan ajoilta, kun siellä oli chaföörinä. Aion kehystää sen ja muuta mukavaa aarretta kollaasiksi seinälle, joku kaunis päivä. ;) Valoisaa alkanutta vuotta! Tuija

   Poista
 3. Ihania blingejä ja pakko allekirjoittaa tuo "elämässä pitää olla hömppää" Nimimerkillä aikuinen nainen joka talsii pakkasilla punaisilla paljetti Uggeilla. ;)

  Mukavaa loppiaista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirteitä pakkaspäiviä Uggeissasi! Aurinkoa ja valoa! Tervetuloa lukijaksi! Tuija

   Poista