perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulumielellä vielä


Heräsin utuiseen aamuun sateen rummuttaessa kattopeltiin niin, että uni ei enää silmään tullut. Monista blogeista olen lueskellut kuinka jouluähky on iskenyt jo heti tapaninpäivänä tai viimeistään ennen uuden vuoden aattoa ovat saaneet koristeet ja joulukuusi kyytiä. Meillä taitaa olla ikijoulu.

Hyasintista on nousemassa vielä parikin uutta kukkavanaa ja kuusiemme oksiin on pullistumassa heleänvihreät kerkät, joita voi syödäkin. Tiesitkö sen? Salin isosta kuusesta otin jo pois osan koristeista, mutta valoineen se saa vielä tuoda tunnelmaa yhteisiin hetkiin perheen kesken. Talovanhuksen ilmapiiri taitaa olla kuusillekin mieluinen.
Joulupaketeistani löytyi kaksi samantapaista 500 palan palapeliä, mikä oli hieno juttu. Monesti on 1000 palassa on ollut tekemistä vielä pitkään puhumattakaan kärsivällisyyden koettelemisesta. Tällä kertaa Clementonin laadukkaat pelit koukuttivat ja kokoaminen sujui kuin tanssi. Home Collection Wellness -sarjan kuvat ovat tyylikkäät. Puran ne pian valmistumisen jälkeen ja laitan talteen palapelikokoelmaani. Näitä voisin kuvitella tekeväni joskus uudestaankin vaikka kesäsateen ropistessa Punalan ullakon kattoon. 
Kotimme täytti tänään piparintuoksu ja joulumusiikki.  Mausteinen taikina ei ollut huvennut kokonaan maistelijoiden suihin, joten leipaisin loppunokareesta pikkupipareita. Joko olen todella ajoissa tai jonkun mielestä myöhässä, mutta meillä oli joulu, tänäänkin. Minulle tuli kaupan jäätelöhyllyn löydön myötä idea, jonka paljastan myöhemmin. Nuutin päivä saattaa olla sopiva ajankohta. 

Sateisen päivän piristys tuli postissa. Voiko ihanampaa olla kuin saada Uuden Vuoden kortti ystäviltä! Olen kauan haaveillut issikkavaelluksesta ja tämän kortin myötä tuli sellainen olo, että unelmani toteutuminen saattaa olla lähempänä kuin osaan kuvitellakaan. 

Bossanova soi Spotifysta ja tunnelma on katossa. Leppoisa perjantai on pitänyt sisällään ulkoilua, kuvailua, kokkailua, leipomista, loikoilua ja hyvää mieltä. Lautapelimaraton salin pöydän äärellä asiaan kuuluvinen kinasteluineen on elämän luksusta.

Tammikuun alun terveisin Tuija
2 kommenttia:

  1. Kylläpä on tunnelma kohdillaan näissä kuvissa ja mitkä hirsiseinät !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentistasi innostuneena kirjoitin postauksen hirsiseiniin liittyen. ;) Sunnuntai-illan iloa! Tuija

      Poista