tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tänään nimipäiväänsä viettää Taito

Skafferi

Onnentoivotukset kaikille tänään Taidon päivää 
viettäville taitaville, taidokkaille ja tekeville ihmisille!

Käsi- ja taideteollisuusliitto kampanjoi Taidon ja käsityön viikkoa monipuolisesti omilla sivuillaan, joihin pääset yhdellä klikkauksella, jos kiinnostuksesi heräsi.

Taidon ja käsityön viikko on tekstiilityönopettajien foorumilla näkynyt tänään muun muassa Tampereella Pella's Cafessa.  "Vuoden 2015 viikon teemana ovat pitsit, niin kuvioina kuin tekniikkanakin. Pitsikuviota voi painaa tai maalata, pitsejä voi toteuttaa monilla tekniikoilla tai hyödyntää vanhoja pitsejä osana uutta käsityötuotetta.
Taidon ja käsityön viikkoon voivat osallistua kaikki! Viikon tarkoituksena on nostaa positiivisesti käsityön arvostusta ja innostaa ihmisiä tekemiseen. Jokainen voi olla rakentamassa näköistään Taidon ja käsityön viikkoa! Järjestä pop up –tapahtuma, kutsu ystävät tekemään yhdessä, vie käsityöharrastus työ- ja opiskelupaikan kahvitauolle tai ideoi jotain muuta. Kaikki keinot ovat sallittuja."Pop up -pitsikivivirkkaamossa oli mukavaa ollut. Uusintatapaaminen on odotettavissa, näin luki seinällä. 

Villa Iiriksessä taito eri muodoissaan on osa arkeamme. Tällainen elämäntapa vanhassa kiinteistössä edellyttää tekemiseen tarttumista, joka on vuosien saatossa taannut taitojen karttumista. Tekemällä oppiminen on antoisaa!

Pääsiäisen pyhinä valmistui skafferi, suomalaisittain ruokakomero, keittiön rikkoutuneen Sidebyside -jääkaapin jättämään koloon. Helmiponttipaneelien ja Luja -maalin lisäksi tarvittiin visio ja taito rakentaa tuo kuva näkyväksi.

Ilta-aurinko siivilöi uuden komeron oviin pitsimäisiä kuvioita, joista inspiroituneena tartuin kulahtaneeseen pitsiliinaan luoden sille uuden elämän unisiepparina, jonka tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset päästäen lävitseen hyvät unet ja ajatukset. 

Taidon iltaa! TuijaUnisieppari pitsiliinasta"Vuoden 2015 viikon teemana ovat pitsit, erityisesti kestävän kehityksen näkökulmasta. Tuunaa pitsillä ja virkkaa pitsiä kierrätysmateriaalista, rakenna puihin hämähäkinverkkoja pitsi-installaatioiksi, pitsitä rantojen kiviä, sulata muovipussit pitsipinnoiksi. Varioi tekniikoita pienen pieneen ja suuren suureen. Nyplää, tee aurinkopitsiä, verkkopitsiä, virkattua pitsiä..."2 kommenttia:

  1. Skafferista en ollut koskaan kuullutkaan. Miten kaunis siitä tulikaan! Unisieppari pitsiliinasta on minullakin työlistalla. Sopivaa liinaa en ole vielä löytänyt :) Mukavaa Taidon iltaa sinullekin, Tuija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lantliv -lehden erikoisnumerot teemalla Skafferi ovat osuneet ja uponneet. Pitsiliinoista voi väkertää monenlaista. Sulkia metsästän metsissä ja matkoilla. Kaupungin kaduiltakin olen tehnyt loistolöytöjä!

      Poista