sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Pysähtynyt tunnelma

5.2.2016


Runebergin päivän otos

Helmikuisen auringon pilkahdusRunebergin tortut eivät lukeudu suosikkeihini, minkä olen todennut vuosi(kymmeni)en kokemuksella.  Anteeksi ystäväni Auli, reseptisi jäi (taas) kokeilematta. 

Laskiaispullat kyllä! Tänään ei niitä syöty eikä varmaan tiistainakaan. Paras jättää kaloripommit nauttimatta, kun tämä influenssan aiheuttama hissuksiin olo ei kovin paljoa kaloreita kuluta. 

Onneksi se aika, jolloin lapset saivat melkein trauman puuttuvista kermavaahtopullista, on ohi. Silloin vuosia sitten tilanteen pelasti Yyterin lähikaupan kuivahtaneet pullantekeleet paremman puutteessa. Nyt syödään mieluummin appelsiineja ja avokadoa satokausikalenterin suositusten mukaan. Pitkään hautunut ruispuuro käy herkusta sekin. Mantelimaito sopii loistavasti sen kaveriksi.

Nuorimmainen tuossa juuri kertoi haaveestaan asua isona paikassa, jossa herkullisia tuoreita hedelmiä on aina tarjolla. Sopii minulle, jos saan kyläillä usein valtamerten takana aurinkomatkoilla.

Ruikuttamaan en suostu, vaikka viheliäinen vaiva hidastikin kerta heitolla menoani. Positiivista on, että voin rauhassa antaa ajatusten seilailla siellä sun täällä. Voimakorttini sanoin tärkeimmät niistä tulevat takaisin. 

Kaikella on tarkoituksensa. 


<3 Tuija


6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, helmikuinen orastava auringon pilkahdus on ihana !
  Leppoisaa menoa ja viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin iloinen, kun sain napattua edes pilkahduksen auringosta kuvaan. Harmaata luvassa, mutta leutoa. Se sopii minulle. Hyvää viikkoa sinullekin Tiina! Terveisin Tuija

   Poista
 2. Niin paljon paremmat noi sun herkkuvaihtoehdot kuin ne perinteiset pullat ja tortut, jotka on mulle kans kauhistus. Turpoaa maha jo pelkästä ajatuksesta :)

  Ja todellakin, ihana helmikuinen auringonpilkahdus. Niitä ei ole liiaksi näkynyt, mutta teikäläisen kamera oli aurinkoa nopeampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon pilkahtaessa olin niin nopea kuin mahdollista. Kannatti! Ehdin verannalla nappaamaan auringon etsimeeni juuri ja juuri.

   Mitä vähemmän makeita ja herkkuja syö sitä vähemmän niitä kaipaa. Tyttärestä otan mallia. Hedelmiä ja marjoja voisin ahmia vaikka kuinka ja paljon. Usein lasi vettä on myös hyväksi.
   Toivotaan valoa, kirkasta sellaista loppukuulle! Tuija

   Poista
 3. Nauti rauhaisasta menosta ja kevään ensi pilkahduksista ja terveellisistä herkuista. Leppoisaa toipumista, ja hatunnosto asenteellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen teen Minna! Eilen pääsin jo ulkoilemaan hetkeksi ja voi kuinka se virkistikään oloa. Metsässä on lunta vain hippunen. Vihreys on energisoivaa samoin kuin luonnon äänet. Jänöjussi loikki leikkimökin takaa minua ja koiruuttamme karkuun. Onneksi jälkimmäinen vanhuuttaan ei kuullut eikä nähnyt. Helmihetkiä sinulle! Tuija

   Poista