tiistai 23. helmikuuta 2016

Talvitunnelmaa

Luminen kattaus yläpihan huvimajassa. Tervetuloa!Tänään auringon säteet lämmittivät ensimmäistä kertaa tätä lumista maisemaa. Näin olin tuntevinani nenänpäässäni. Aiemminkin auringonsäteet ovat ajoittain pilkahdelleet, mutta nyt oli kevättä ilmassa. Verannalla olis tarjennut vaikka teetä juoda, toppatakissa. Jääpuikot räystäillä olivat miltei melkein sulamaisillaan, jos lujasti uskon. Eikös ollut vakuuttavasti ilmaistu?

Otin kaiken ilon irti tästä satunnaisesta valoilmiöstä, kun kerran oli mahdollista ulkoilla kameran kanssa ja ilman. Nämä kuvat yläpihalla olen kyllä rehellisyyden nimissä napannut viime viikolla puhelimella hetkestä innostuneena. Tämänpäiväiset "oikeat kuvat" lymyilevät kameran muistikortilla. 

Puuterilunta on tupruttanut lisää aimo nietokset. Jännittävää nähdä, missä vaiheessa on maata jälleen näkyvissä. Mielessä kytee jo suunnitelmia kevättä ajatellen. Jospa tänä kesänä kesvimaalla kasvaisi muutakin kuin rikkaruohoja (kauniita) ja kasvihuoneessa pari kituliasta, mutta maukasta tomaattia. Viime vuonna laiskuus tällä saralla oli tietoinen valinta kaiken hässäkän keskellä. Elämä on valintoja täynnä. 

Asioita voi lähestyä monin tavoin. Minun ei tarvitse imuroida, koska tohtori kielsi sen. Liikkua pitää, nostella ei saa, venyttely on hyväksi. Valikoin kaikki itseäni piristävät ja innostavat asiat. 

Te, jotka olette pidempään blogitekstejäni seuranneet tiedätte minun olevan innostuva, kekseliäs ja luova. Normaalitilanteessa myös vikkelä voitaisiin lisätä listaan. Mutkana matkassa on, että moni innostus edellyttää tällä hetkellä apua muulta perheeltä. Eipä sillä, etteivätkö he auttaisi mielellään, mutta joskus ideani ovat heistä ihan järjettömiä. Siinä sitä suostuttelua piisaakin. 

Pidän tätä hetkellisesti palautuvaa inspiraation virtaa paranemisen merkkinä. Vaikea vain on muistaa olla nostamatta edes parin kilon appelsiinipussia. Pelakuuruukkujen siirtäminen paikasta toiseen palautti mieleeni tosiasiat. Sohvien paikkaa olisi kuitenkin (taas!, jos muilta kysytään) vaihdettava mahdollisimman nopeasti. Minulla on idea tai no parikin... Niistä lisää sitten, kun saan suostuteltua joko lukulomalaisen tai perheen vahvimman toteuttamaan toiveeni, koska tästä en selviä edes poppakonsteillani. 

Viimeiseksi tämä viherrystä pursuava kuva, koska toiveikas mieli on miellyttävämpi seuralainen kuin mutrusuu ja paha mieli. Vai mitä mieltä sinä olet? Olisi hauska kommenteista lukea, mitä sinä saat blogistani vai saatko mitään irti? 

Kirjautuneiden lukijoiden määrä on taas kasvanut, mikä ilahduttaa kuin auringonpaiste. Tottahan toki teitä anonyymejäkin siellä ruudun takana on aikamoinen joukko. Kiitos kaikille tasapuolisesti!


Hilpein helmikuisin terveisin Tuija
Oksien takana pilkottaa hiekkarantahaaveeni. 

16 kommenttia:

 1. Talvisen kauniita kuvia, aurinko jo hymyilee siellä ! Vihreät oksat tuo aavistuksen keväästä, ihanaa :)
  Blogissasi on kaikkea mukavaa, onkin ilo piipahtaa täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän sävyin ja talvipäivän iloisin terveisin! Tuija

   Poista
 2. Talven taikahetkiä ja mikä upea valo!!
  Aikaa suunnitella myös kevättä ja puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visioinnissa on hauskaa kuvitella ideansa toteutuneena. Yksi laatikoista on ruusu- ja lehtikaaleille. 💚 Hyviä ideoimisia! Tuija

   Poista
 3. Ihana tunnelma kuvissasi ja selvästi lupaus keväästä!<3 Meilläkin tänään pilkisteli aurinko, mutta oli juuri jumissa töissä. Pöh!
  Pikaista paranemista Tuija!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin onnellinen tuosta harvinaislaatuisesta ajasta auringossa nautiskellen. Ylellistä! Kiitos toivotuksista! Tuija

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Linnut kyllä visertelivät tänään kovin keväisesti. Meillä tuo auriko ei ehtinyt lämmittää, kun näyttäyty niin vähän aikaa.
  Ota iisisti, että kuntoudut kunnolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen liverrys on selvä kevättalven merkki. Jotenkin näinä päivinä on ollut sellainen lapsuuden talvien keli vai kultaako aika muistot. Kaunista ja mukavan leppeä sää kuitenkin. Auringon säteitä sinnekin! Tuija

   Poista
 5. Moi! Teillä siis on ihanasti aurinko jo kurkistellut. Meillä on pari päivää tuiskunnut lunta. Ehkä huomiselle luvattu vähä auringon pilkahdusta.Kyllä sulla on ihanan tunnelmallisia kuvia niin ulkoa kuin sisältäkin. Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Aurinko on pikaisesti piipahtanut, mikä on iso ilo. Kiitos lämmittävästä kommentistasi. Hyvää helmikuun loppua teille! Tuija

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin on! Säätila juuri optimaalinen. Hyvän helmikuun toivotus! Tuija

   Poista
 7. Kaunista talvea. Tuo paviljonki sopii joka vuodenaikaan. Meillä on samanlainen. Ja lumihunnutetut kalusteetkin näyttävät hyvältä, kun niitä sillä tavalla osaa katsoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävälläni on paviljonkiin kieputettuna valot, jotka näyttävät upeilta. Talvimaisema on ihmeellinen, jos sitä katsoo kuin ensi kertaa. Hyvää helmikuun loppua! Tuija

   Poista
 8. Ihanan talvinen tunnelma kaikissa kuvissa :)


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että onnistuin tavoittamaan talven lumon kuviini. Helmihetkiä! Tuija

   Poista