sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Talvinen olotila
Blogeissani kuvat ovat tärkeässä roolissa ja sama pätee tiiviisti seuraamiini postauksiin. Instagramin kuvavirrasta poimin otoksia, jotka saavat sydämeni läikähtämään. Lehtikuvia luen tarkemmin kuin tekstejä. Tutkin, mistä kuva muodostuu ja mikä siinä on kiintoisaa. Kenellekään blogiani jo pidempään seuranneelle tämä tieto ei varmaankaan tule yllätyksenä. Linkitykseni liittyvät jonkin mutkan kautta aiheeseeni. Klikkaa auki niin selviää, miksi ne tein.

En ole unohtanut vuosi sitten saamaani huomionosoitusta. Vuosi on vain ollut täynnä tapahtumaa ja nyt yhtäkkiä elämässä olisi tilaa vaikka mille mukavalle. Valitettavasti en oikein ole osannut tarttua elämäni tilaisuuteen. Vielä!

Talviaikaan siirtyminen herätti minussa halun käpertyä tuonne sänkyyn lämpimän täkin suojiin. Voisin herätä taas kevättalvella kuin karhu. Säätiedotus lupailee ylihuomiseksi näille main auringon pilkahduksia. Toivottavasti se pitää paikkansa. 

Villa Iiriksen Joulu -blogiani virittelin alkuun joulun aikaan 2016 ja nyt uudistusideat hautuvat mielen syövereissä. Joulumme on täynnä traditioita, joista osasta pidetään kiinni ja osa joutaa unholaan. Tärkeimmät hetket on tallennettu sydämiin ja sieltähän ne odotukset joulunviettotapoihin kumpuavat. 

Kolkutteleeko joulu jo sinun ajatuksissasi? 

                                        Kauniita unia! Tuija
12 kommenttia:

 1. Hauska postaus. Hetken kieltämättä kesti, ennenkuin sain juonen päästä kiinni :D Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tutkit polkua. Iloa alkavaan viikkoon! Tuija

   Poista
 2. Niin hienot kuvat. Joulu ei vielä kolkuttele täällä, mennään eteenpäin etappi etapilta. Pyhäinpäivä oli tärkeä etappi, ehkä tästä sitten pikkuhiljaa kohti joulua. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Lokakuu hujahti vauhdilla ja toivon todella marraskuun kääntyvän jouluiseksi pika puoliin. Tämä pimeä kuukausi on ankea, jos ei yhtään ripausta lunta tule maahan. Toiveikkain terveisin Tuija

   Poista
 3. Voi, miten ihana tunnelma tuossa viimseissä kuvassa!<3 Kiva idea postauskessasi!:)
  Kyllä mulla hieman joulu pyörii mielessä, koska rakastan sen odottamista ja tunnelmointia.<3 Tänään askartelin tuntien ohessa ekan tonttuoven, toinen on vielä tehtävä ja pari pientä postilaatikkkoa.:D Toinen ovi tulee luokkaamme ja postilaatiikkoon joulukalenteri..luuultavasti jokin sana/sanoja, jotka on liitettävä mukaan joulutarinaan, joita lapset saavat kirjoittaa.:)

  Eilen otin jälleen joululehdet illalla sänkyyn, mutten jaksanut sitten yhtään lueskella. Tänään toivon ehtiväni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina!
   Tonttuovi on pyörinyt minunkin mielessäni. Kotitontuille se sopisi oivallisesti koulutontuista puhumattakaan. Lantliv -joulunumeroa olen kurkistellut ja ihaillut jouluisia kattauksia ja kotien tunnelmaa.

   Jälkikasvu nauttii perinteistä ja niitä täytyykin nyt valmistella eri tapaan, kun pääasiassa me kaksi huolehdimme valmisteluista täällä kotikodissa. Olen onnellinen, että kaikki haluavat ehdottomasti viettää joulua kanssamme.

   Ai, ai palapeli-ihanuuden bongasin jo kaupassa eli se pitää muistaa ehdottomasti napata matkaan sopivan tilanteen tullen. Eikös se ole sitten siinä? Joulun tärkein yhteinen puuha! Hiljaisuudessa herkkuja napostellen on kiva kyhnöttää vierekkäin milloin kenenkin kanssa. Joulun odotus on ihanaa aikaa! Terveisin Tuija

   Poista
 4. Itsekin olen huomannut, että katselen mieluusti kuvia. Teksti tulee perästä. Mutta kuva ilman kuvatekstiä lehdissä ei toimi, vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, uteliaisuus herää ja on kiva lukea. Kuvankauniita unia! Tuija

   Poista
 5. Ihana makkarikuva lopussa! Meillä ei kolkuttele vielä yhtään joulu, kun ollaan täällä muilla mailla. Onneksi täälläkään ei näy vielä mitään rihkamaa eikä kuulu joululauluja - olen ihan allerginen tuon tapaiselle. Kyllä joulutunnelma hipsii sisään vaivihkaa, kun tulemme kotiin - siellä odottaa jo käpykoristeet tulijoita pöydällä. Lähetän täältä aurinkoa päivääsi! Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähettämäsi aurinko tulee enemmän kuin tarpeeseen. Kiitos! Aamusta iltaa on viime päivinä ollut niin harmaata, että voi voi. Autoilua on ollut nyt harvinaisen paljon sateisessa pimeydessä, mikä osaltaan sekin lisää valon kaipuuta. Onneksi on kirkasvalolamppu, joka auttaa aamuisin. Lomailoja! Tuija

   Poista
 6. Kuvissa on kyllä paljon voimaa ja silloin kun joku kuva herättää tunteita katsojassa, on mielestäni kuvaaja onnistunut hyvin :)

  Joulu on jo kovasti mielessä jos ei muuta, niin jouluruokien pohdintojen puolesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan tämän kommenttisi kehuna. Kiitos siitä! Jouluun liittyy ruokatraditioita, joista on vaikea luopua, vaikka kyse on vain joissakin tapauksissa tavasta. Onneksi uusia kivoja juttuja piristää vanhaa kattausta. Joulusuunnittelemisiin! Tuija

   Poista