sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017 kuvakimarana

Tammikuu


Koti meidän -verstaalla ahkeroi  taitava, luova ihminen, joka saa ideansa valmiiksi tuotteeksi asti toisin kuin minä "estetiikka ennen kaikkea" -visiönääri, joka ei saa ompeluksiaan alulle ennen kuin on "vähän" järjestellyt nyssäköitä ja varastoja. 

Tähän tulee tulevana vuonna muutos! Karsin kaiken turhan, jonnin joutavan häiritsemästä inspiroitumistani. Peukut pystyyn, että löydän kadoksissa olleen ompeluvireeni takaisin. Tytöille pienenä ompelin takit, mekot, uima-asut, tonttupuvut ja prinsessa-asut. Itselleni tein viimeksi Wetterhoffin aikana omaperäisiä asukokonaisuuksia päähineistä alkaen. Minun on hankala löytää kaupoista mieluisia itseni oloisia vaatteita eli tavoitteeni on ommella mekko poikineen. Olen tunikatyylisten mekkojen ystävä ja sukkahousufriikki. Legginsitkin käyvät, jos ne ovat kauniit ja asukokonaisuuksiini sopivat. Näillä eväin kohti virkistäviä tuulehduksia! Hyviä kangaskauppavinkkejä otan ilomielin vastaan. 


Helmikuu

Muistatko, kuinka vuosi sitten pikkujoulun aikaan aloitimme alakerran "salongin" kunnostuksen? Tavoitteena jouluksi valmista oli tiukka, paitsi, jos ei mainita mille joululle. ;)  Tänä vuonna nautimme kaikki suunnattomasti uudistuneesta tv -huoneesta, jossa oli hauska heittäytyä Netflixin tai Viaplayn maailmoihin. Upouusi valokuituyhteys on lunastunut paikkansa sydämessämme. Blogin päivityskin sujuu sukkelasti kuvien latautuessa alta aikayksikön. 


Maaliskuu


Huhtikuu

Kevään korvalla kaipasin aurinkoa, lämpöä ja yritin keskittyä hetkeen. Ainutlaatuista aikaa... 


ToukokuuKesäkuu


Kesä alkoi juhlilla, joiden jälkeen oli ihana nauttia siististä kodista ja herkuista. Kodin juhlien jälkeisessä rauhassa leikki: vieraana Villa Iiriksessä on mukava. Tuo on muutoinkin oiva konsti katsoa elinikäistä työsarkaa toisenlaisesta näkökulmasta. Toiveikkaan innostuneena on helpompi tarttua toimeen, kun on sen aika.Näkökulmakysymys: Ikkunaremontti vai kaunis kesäinen pelargoniaikkuna

Samos in my mind


Kävimme ties monennenko kerran tuulettamassa itseämme Samoksen saarella. Tänä vuonna oli vuorossa meidän kahden juhlamatka #tuijalauri2017. Rakastuin Drakein vuoristokylään ja sinne johtaneeseen huikeaan reittiin, vaikka jännittikin kurvailla serpentiiniteitä kohti korkeuksia tai oikeastaan laskeutuminen se vasta ottikin vatsan pohjasta. 

Kodistamme ja lemmikkivanhuksistamme piti hyvää huolta uunituore yliopisto-opiskelijamme. Mikäpä oli nautiskellessa Suomen suvesta, kun palasimme kotimaisemiin. Heinäkuu


Elokuu

Turku on opiskelijakaupunki vailla vertaa.


Kihlalahjataulumme pääsi uuteen ympäristöön.


Syksyn tullen saattelimme lemmikkimme autuaammille metsästysmaille, mikä vei mielen yllättävän apeaksi. Hiljainen koti oli outo, vaikka toisaalta kasvattava kokemus. Uudessa elämänvaiheessa on enemmän hyviä kuin surkeita puolia. 

Ajatuksissani palasin monen monituista kertaa viimevuotiseen huimaan onnenkantamoiseen, kun Kokkari kutsui minut kuvausmatkalle syyskesän lempeään lämpöön. Voimaannuin seikkailustani ihan hurjan mahtavalla tavalla. Seikkailujemme seurauksena perustin yli vuosi sitten Samos in my mind -blogin, joka päivittyy fiiliksen mukaan.Syyskuu

Lokakuussa saimme viettää laatuaikaa vanhimman tyttäremme viettäessä viimeisiä vapaita hetkiään kotikodin metsissä ennen uuden uran aloitusta. Retkien saaliista on nautittavaksi vielä pitkään.


Lokakuu


Marraskuussa maalaismaisema oli hämärä, kurainen ja pimeä, ankeakin, mutta sisällä oli tunnelmallista. Virittäydyimme joulun aikaan, joka on valoisa, hyvän mielen juhla perheellemme.Marraskuu

Vuosi on ollut täynnä tunteiden kirjoa. On iloittu, jännitetty, odotettu, petytty, riemuittu, surtu ja yllätytty. Kokonaisuutena ottaen uskomaton vuosi. Olen kokenut väsymystä ja riittämättömyyttä, mutta olen myös osannut olla armollinen itseäni kohtaan ja malttanut odottaa oikeaa ajoitusta, milloin millekin. 


JoulukuuJoulun alla talvipäivänseisaus käänsi talven kohti keveämpää puoliskoa. Valon määrä lisääntyy päivittäin, mikä sopii minulle mainiosti. Maaretan ja Kristan Hyvän mielen kortit ovat kulkeneet matkassani jo toista vuotta ja niiden tuoma ilo on vailla vertaa. Joka-aamuinen hetki omissa mietteissä antaa päivälle loistavan alun. Aamun tunnelmat määrittävät päivän olotilaa selkeästi. Siitäpä syystä panostan rauhaan, harmoniaan ja voimaannuttaviin valokuviin.

Järkytyin, miten paljon harvemmin olen kuluneena vuotena kirjoittanut postauksia tänne Koti meidän -blogiin. Käväisipä mielessäni blogitaukokin, mutta paras on, että jatkan supermukavaa harrastustani. Bloggerin laskurin mukaan tämä pieni postaus oli yksi vuoden suosituimmista, jos arvontapostauksia ei oteta lukuun. Niillä on aina aivan omaa laatua tavoitteleva suosio.

Instagram on minulle mieluinen kanava, koska lukemattomat taidokkaat kuvat ovat antoisia ja innostavia. Tuo marraskuussa pikasiivouksen lomassa nappaamani portaikkokuva on ollut koko vuoden suosituin omalla tililläni. Hassua, että usein pikainen räpsy on erityislaatuinen ja onnistuneempi kuin harkittu laukaisu. Sama koskee Samos in my mind -tilini kuvia, joista saamani palaute kannustaa jatkamaan päivittäistä kuvakertomusta. On iso ilo lukea, että välimerelliset kuvani tuovat iloa seuraajilleni, joiden lukumäärä kasvaa kohisten.

Vuosi 2017 painuu mieliimme monestakin syystä. Joulu oli yllättäin luminen taikatalven lumoava versio, josta nautimme kaikki. Uusi vuosi tulee olemaan kirkas, valloittava helmi kaikkien kuluneiden joukossa.

Kiitos rakkaille kannustuksesta ja myötäelämisestä!

Onnellisen Uuden Vuoden toivotuksin, Tuija


Helmeilevää  Uutta Vuotta 2018!

1 kommentti:

  1. Kiitos sanoin Satu! Puhelimella vastaaminen tökkäisi jostakin syystä niin olin vallan unohtaa vastata sinulle. Onnea uudelle blogillesi ja intoa opintoihisi! Tuija

    VastaaPoista