sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Mistä tiedät joulun lähestyvän?


Jollekin se on piparin tuoksu, toiselle jokin muu. 

Mikähän se meillä näyttää olevan? 
Tuskinpa yllätyt, jos olet kulkenut matkassamme jo aiemmat viisi joulukautta. Kuudentena blogivuotena koti ottaa joulun vastaan toiseen tapaan kuin aiemmin. Kahden aikuisen koti valmistautuu odotettuun talven taitteeseen eri tapaan kuin lapsiperheenä oli tapana. Ensimmäistä kertaa elämässäni unelmoin piiiitkästä matkasta jonnekin maapallon aurinkoiseen kolkkaan.

Yhden yhtäkään limppua en ole (vielä) leiponut. Piparit eivät myöskään ole listalla (ainakaan vielä). Kerran pyöräytin pienen ihmisen toiveesta joulutortut omenamarmeladilla. Torttukiintiö saattoi olla siinä. Blossaa maistelimme elämämme ensimmäistä kertaa, kun nuori pari toi sitä pikkujoulutuliaisena. Maku ei täysin vakuuttanut. Lämmin olo kyllä tuntui kuitenkin hyvältä hyisen päivän iltana. Glögi on muutenkin satunnainen jouluasia, jota ilmankin pärjäisin mainiosti. 

Ulkona ei juurikaan lunta ole, mutta täällä sisällä on pyörähtänyt lumipalloefekti. Enkä nyt tarkoita silkkipaperisia lumihiutaleita ikkunoissa. Tunnistatko alakuvan kaapiston? Unelmani keittiössä sähköuunista katseen korkeudella sai aikaan tämän muutoksen niin ja voittoni Ikean kuvakisassa #olensisustaja. Pieni pesämuna antoi alkusysäyksen pitkään harkituille muutoksille.

Skafferista tuli oivallinen viihdekeskus, jossa majailee televisio ja lautapelit. Päädyn pikkukoreihin talletan kaikenlaista pientä ja tarpeellista. Siivouskaappina aiemmin toiminut vasen kaappi saa jatkaa imurin kotipesänä, kunnes keksimme sille uuden sijoituspaikan. Ehtisipä  joulupukki lukea toiveeni turkoosinisestä  siivouskumppanista, joka toisi Kreikan mieleeni aina pölypalleroita metsästäessäni. Se sopisi niin oivalllisesti myös salongin tapetin sävyihin. Nautin siivoamisesta (useimmiten), mutta oikeanlainen mielentila on pienestä kiinni. Siivousliinojen värillä ja pölyhuiskalla on todellakin väliä, sanoo tämä esteetikko. Vuosi sitten paketista paljastui sininen evästermari, joka ensin sai ärsytyksen pintaan muistuttamalla arjesta. Loppujen lopuksi se on osoittautunut loistolahjaksi. 

Joko sinun jouluvalmistelusi ovat pitkällä? Olen jotain oppinut aikojen saatossa eli joulu tulee vähemmälläkin tohinalla. Kaukomatkan kaipuussani uppoudun joulunpyhinä kirjoihin matkustaen mielikuvituksen siivin maailman ääriin. 

Rauhaa ja hyvää mieltä joulun odotukseen!

                                   <3 tuikku


11 kommenttia:

 1. Kaunista! Tuo kuusi korissa on aivan ihana idea. Ja ehtii niitä limppuja vielä leipoa, onhan tässä muutama viikko vielä h-hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Kuuset koreissa, lasipurkeissa ja pulloissa tuovat joulumielen. Omasta pihametsästä on mukava käydä hakemassa kuhunkin tarkoitukseen sopiva yksilö. Limput valmistuvat parhaiten urakalla. Kitchen Aid on iso apu ja hyvä resepti sekä systeemi, jolla syntyy nopeasti valmista. Joulunalusterveisin Tuija

   Poista
 2. Elävä vihreä tuo joulun niin kauniisti kotiin. Minulla ei ole vielä jouluhössötys alkanut. Huomenna askaroimme joulukortit, jospa se siitä käynnistyisi. Pipareita toki olemme leiponeet, se kuuluu erottamattomasti adventtiaikaan meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukortit ovat meillä vasta ajatuksen tasolla. Kiitos kivasta joulunalustervehdyksestä! Täytyykin piipahtaa sinun blogiisi kylään. Terveisin Tuija

   Poista
 3. Niin muuten totta, että sitten kun kaikki muksut on aikuisia, niin haluan jouluksi karata ulkomaille, ainakin kerran. ;)

  Sydämellistä uutta viikkoa Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateen lotistessa olisi helppo ponkaista jonnekin aurinkoon, mutta nuoriso ei taitaisi tykätä, jos kotikoti olisikin yllättäen tyhjä, karu ja jouluton. Uskon joulumielen saapuvan vielä tännekin mäen nyppylälle. Pieni lumiharso tekisi tunnelman suloisemmaksi ja kutsuvammaksi. Ehtiihän vielä sää muuttua ja toisaalta pimeää on jo aikaisin niin voipa uppoutua viltin alle kirjan kera oikein ajan kanssa turhia hötkyilemättä.
   Rentoa joulun aikaa sinulle Tiia ja sydämellinen kiitos kommentistasi! Tuija ps. Kohta on aika katsoa Aikuisen naisen joulukalenteri!

   Poista
  2. Niin kyllä ihanaa, että sinäkin tykkäät Aikuisen naisen joulukalenterista. <3 Siitä tulee hyvälle mielelle. <3

   Poista
 4. Hyvältä näyttää!
  Perinteiset kuviot käynnissä täällä hyvällä mielellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Celia! Kyllä se minunkin joulukoneisto tästä kohta käynnistyy toden teolla. Sytytän inspiraation liekkeihin ja nautin joulun tunnelmasta, kynttilän loimusta ja hyvistä tuoksuista.
   Hyvää joulun odotusta sinulle ja perheellesi! Tuija

   Poista
 5. Itse tuota joulusiivoa alan miettimään jo todella ajoissa. Aionkin nyt muutenkin hieman päivittää siivouskalustoa, saadaan kuitukangasliinoja ja muita. Ehtii sitten kokeilla ennen sitä suurta joulusiivoa.

  VastaaPoista