maanantai 31. joulukuuta 2018

Hei, hei joulu! Tervetuloa uusi vuosi!


Tänä vuonna joulu helli meitä sään suhteen. Aatonaatonaattona kotitietä ajaessamme tuntui kuin olisimme noutaneet lapsemme satumaahan. Hiutaleet leijailivat maahan ja salin ikkunasta kajastivat joulukuusen valot kutsuvina. 

Tärkeimmät olivat siis kunnossa: perhe koolla, valkosipulisilakat jääkaapissa, joulukuusi salissa ja saunapuut kannettuina kiukaan ja padan edustalle. 

Kokosin sinulle linkit omiin lempipostauksiini Villa Iiriksen joulun vietosta vuosien varrelta. Ole hyvä, voit kurkistaa, mitä samaa ja erilaista on havaittavissa. Yksi vähemmän kannatusta saanut jouluun liittyvä yksityiskohta on muuttanut muotoaan, mutta yhtä häikäilemätön se on joka kerta. Vuosi sitten se iski minuun kaikella ärjyydellään ja tällä kertaa meidän tarmonpesään. 

Oli se onni, että sänkykamarissamme oli valmiina jouluinen, kaunis tunnelma. Onhan se kuumehoureissa kärvistelykin mukavampaa viihtyisässä tilassa. Eikö? 

Jouluiset kattaukset olivat tyttärien mielestä tänä vuonna erityisen kauniit. Arvaa vaan, onko niistä yhtään kuvaa? Inspiroiduin Sopusointuja -blogistin Bistrotunnelmista ja valolangoista pöydässä. Ensi vuonna meilläkin ruoat laitetaan tarjolle Maaritin tapaan. Joulun suunnittelu voi siis alkaa ajoissa.

Villa Iiriksen aattoillan joulupöydän tunnelma oli toisenlainen sattuneesta syystä, mutta ihana muisto tallentui mieliimme Ainakin meille, jotka jaksoimme nauttia herkkuateriasta pitkän kaavan mukaan. Kattokynttelikkö loi lempeää valoaan ja valolanka sai kristallilasit välkehtimään. 


Joulu on paljon enemmän kuin päivä tai pari vuodessa. Lueskelin jostakin blogista hyvän kirjoituksen aiheesta, mutta harmikseni en muista kenen se oli ja missä. Olen samaa mieltä tuon unohtamani kirjoittajan kanssa, että joulumieli on arvokkaampaa kuin tavarat ja herkut. Tärkeintä on levittää ympärilleen hyvää mieltä jokapäiväisissä kohtaamisissa. Eri mieltä saa olla ja eripuraakin tulla, mutta kokonaisuus ratkaisee. 

Juhla-ajasta jää mieleen parhaiten pienet helmihetket, kuten makeat iltanokoset rakkaiden keskelle käpertyneenä, saunan lauteilla vaihdetut ajatuskulut ilman kiireen kierää ja yhteinen joululauluretki loistavassa auringonpaisteessa kirkonkylälle kesken touhukkaiden valmisteluiden.

Tätä joulua väritti pienoinen, joulupallonkokoinen haikeus, kun esikoisemme vietti elämänsä ensimmäisen joulun meistä erillään. Tarttuva tauti esti jouluvisiitin tehokkaasti. Positiivisesti ajateltuna olipa onni, että nuori aviopari nautti ikimuistoisesta joulustaan kahdestaan kaukana tautipesästä. 

Honkasen Puutarhalta löysin viimein jouluruusun, joka toi minulle iloisen joulumielen aatonaaton lauluretken kylkiäisinä.  Nyt talo on tyhjentynyt ja uusi vuosi lähestyy. 
Joululaulujen edelleen soidessa toivotan sinulle hyvän mielen uutta vuotta 2019! 
Täyttyköön se elämäsi väreillä! 

          Rakkain terveisin Tuija 
                                alias tuikku & samos_in_my_mind
6 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat jälleen.♡ Varsinkin tuo ensimmäinen olisi ihana joulukorttina.😊
  Ihanaa uuden vuoden alkua huomiselle,kaikkea hyvää koko vuodelle!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea hyvää alkavalle vuodelle ja kiitos käynneistäsi tekstieni äärellä! Yöterveisin Tuija

   Poista
 2. Kauniita, tunnelmallisia kuvia - kiitos niistä ja monesta aiemmasta viime vuonna!
  Onnea ja iloa uuteen vuoteen, Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ahkeralle, uskolliselle seuraajalle! Mainiota alkanutta vuotta sinne lempiseudulleni! Tuija

   Poista
 3. Jouluisia kuvia on ilo katsoa - mutta löytyyhän se joulu juurikin sieltä sydämestä <3
  Hyvää uutta vuotta Tuikulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyihän se limppuvire ja joulumieli! Yritän pitää joulumieltä yllä, kun arki alkaa. Johan tuo lempinimenikin velvoittaa olemaan valo toisille. ;) Tuija

   Poista